-
GAMEPOD.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Ezt senki se fogja tudni neked megmondani. Sőt, a milyen routert topikban a jobban hozzáértők se tudnak garanciát vállalni arra hogy melyik eszköz milyen teljesítményre lesz képes. Én megkérdeztem hogy ha egy lakásban tesztelve több routert kialakulna egy sorrend, egy másik lakásban, más körülmények között akár teljesen más sorrendet is eredményezhetne ugyanazon eszközök között? Azt a választ kaptam hogy igen.
Tehát ami nálam überjó, az lehet nálad semmi pluszt nem hozna.
De miért nem teszel inkább [ezzel] egy próbát? Wifi térerőben szerintem verné az asust.
De azt vedd figyelembe, hogy ezeken a kínai csodákon csak 3db lan port van.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Balage76
senior tag
Igen.
Nagy a ház és azért egyetlen router még ebből sem tudja lefedni az egészet a csodálatos vb szerkezet miatt, tehát mindenképpen kell majd még belőle.
Úgy érzem, hogy kb 20%-kal nagyobb lefedettséget tud mint a C9, pedig az is nagyon jó a többi routerhez képest.
Én annó a Banggoodról rendeltem, de cseh raktárból. Bár így drágább volt, de nem kellett rá sok hetet várni. Ahogy nézem, most nincs ilyen lehetőség, csak kínai raktárból szállítják. Gondolom elfogyott az itteni készlet... -
djelf
tag
-
L4mie
veterán
Köszönöm MINDENKINEK a válaszokat,
át kellett pakolnom a gépem, egyenlőre nem akarok kábelezni, így maradt a dongle....upc-s gyári fos elég tré, bár annyira nem lassú, de ledobál, ezért lett volna érdekes, de várok egy picit, hátha csillapodik a készlethiány.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Freddycom
őstag
Majd arra figyelj, h mit eszik meg a géped, milyen csatlakozó, mert van két típus is:
Én Aliról vettem a wifi kártyát, vmi 15 dollár volt, viszont nekem kellett hozzá vegyek Key-M/Key-A.E átalakítót, meg antenna hosszabbítót. Nálad asztali gépen nem lesz probléma, mert gondolom van benne rendes foglalat, de nekem ezzel a megoldással nincs bluetooth (illetve nem csak nekem, az átalakító technológiai korlátja), de nem hoz lázba, mert sose használom.
Sebességváltozást mindennapi netezés során nem érzel, ellenben letöltésnék, mikor jön teljes sávszéllel, igen.
-
Rick4
félisten
Na ennyi már kiderült a hivatalos oldalról:
h370m: M.2 Socket (Key E)
h110m: M.2 Socket (Key E)Ez lenne a kiválasztott: https://www.amazon.de/gp/product/B07SRFSG1V/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3863QBYUSE63&psc=1
Cheftec 350W SFX táp 9500ft/db -> https://hardverapro.hu/apro/chieftec_sfx-350bs_350w_85_hatasfoku_350w-os_tfx_m/friss.html
-
Jozsó
tag
akkor mégis vmi el van nálam állítva. Próbálgattam állítani egy csomó mindent, most a linksebesség 2,4 és 1,2 gbit között van, de még így sem hozza a laptop azt az értéket. iperf-fel 600+ megabitig ment fel, de speedtesttel 350 körül volt a maximum.
Milyen régióra van neked állítva? Úgy érzem, mintha ez a China mainland lenne a ludas.
-
OTee
tag
A másik végével lesz a gond, mert nem az itthon általánosan használt méretű a táp dugó
Szerintem.OTee
''Nekem ne is mondja senki, hogy ne legyek kemény?! Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, s ne is legyek kemény?! www.gipen.hu Ha IP alapú hőmérő kell, kattints ide
-
Nightmare666
tag
Nem, nem mértem, de ennek pont olyan a csatlakozója, hogy cserélhető fejes. Szóval a tűszáll vékonytól az egész vastagig rakható rá. Aki használja a routert megmérhetné a csatlakozót.
Amúgy a lentebb linkelt Auktion márkájú átalakítók jók. A földelés rendesen meg van csinálva rajtuk. Amit általában küldenek megy a kukába vagy a kacat közé nálam, mert 2 már kigyulladt. -
Jozsó
tag
Nem, ez nem így van. Most csináltam egy tesztet. Webes alkalmazással 882/247 lett, úgy, hogy a processzor (i5) 100%-on ment, vagyis az egész mérés processzor limites lett. Alkalmazással 939/260 úgy, hogy a processzor 38%-on ment max.
De ez off topic, mert nekem az ax3600 csak AP-nek van berakva.
-
Balage76
senior tag
Nem kell ehhez processzort cserélgetni, elég jól mutatja a processzor-függőséget az, hogy a webes teszt közben letöltésnél nagy a proci terhelés (nekem egy i5-3570K-t majd 100%-ra kihajt a teszt, úgy hogy ebből 80%-ot a Chrome böngésző fog csak akkor amikor éppen megy a letöltés), míg feltöltésnél arányosan kevesebb, a kisebb upload miatt.... mindezt vezetékes kapcsolaton.
Mivel elvileg ilyenkor semmi sem történik, csak adatmozgatás, ha ugyanezt a sebességet/adatmennyiséget helyi hálón mozgatom, akkor elvileg reprodukálhatom a terhelést, igaz?
Nálam családi házas környezethez képest egész jó hálózat van itthon. Egy Cisco SG110-24 és egy SG100-16 is van a rack szekrényben, szóval ezzel nincs gond. Ha egy HP Microserver gépről (amit NAS-ként használok) másolok ugyanerre az i5-ös gépre vagy visszafelé (SSD-ről SSD-re), akkor folyamatosan megvan a 980Mbit/s, de közben csak 16% az i5 proci terhelése....
A HP Microserverben 2 magos, 1,5GHz-es AMD Turion proci van, ami minden csak nem egy erőmű... Ha ezen próbálom futtatni a speedtest webes verzióján Chrome böngészőben, akkor 80 Mbit letöltésnél és 130Mbit feltöltésnél nem tudok többet mérni és végig 100%-on pörög a proci. Igazából 100%-on van onnantól hogy egyáltalán megnyitom az oldalt...
Ha az előbb említett fájlmásolás közben nézem, akkor 980Mbit/s sebességnél 45%-os a proci terhelés....
Ja és ugyanez a HP gép 60-65MB/sec maximumot tud a utorrenttel, ekkor kezd procilimites lenni a letöltés... -
Tonyk
veterán
Arany középút: Aliexpress, cseh raktár, $125.74 ( minusz, ha van kuponod még) tegnap jött meg így: $114, free shipping. Csütörtökön rendeltem, hétfőn itt volt.
https://a.aliexpress.com/_m0OOzsTMás
Első blikkre: Ez a router szoftveresen meglehetősen szánalmas! A beállítások egy része csak böngészőből, másik része csak appól állítható, Vpn kiszolgáló nincs benne, nat helper nincs benne, portforward nem szerkeszthető: vagy hozzádod vagy törlöd.
Openwrt meg még a láthatáron sincs... Kínszenvedés lesz kivárni.
Én csalódott vagyok...Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Informatikus vagyok, nem kell bemutatni őket.
Nincs hiányzó funkció? Az, hogy nem lehet pl gre-t forwardolni pl annak fáj aki pl pptp vpn-t akar használni otthon. Ok helyette lehetne openvpn, de ha nincs ilyen lehetőség az adott másik eszközben? Nincs vpn kiszolgáló beépitve! Az azért nem nagy igény manapság, ( filléres eszközök tudják) ha hozzá akarsz férni távolról az otthoni hálóról.
Tegnap óta szopok egy https 443-as port forwardolásával, pedig nem most csinálnom először. Egyszerűen nem megy. Sem másik portról 443-ra , azonosról azonosra, sem más-más portok között. Utána olvasva, finoman is szólva nem túl acélos a pfw. érdekes módon más forwardok meg mennek.
Mit kell buzerálni? Lehet neked nincsenek igényeid, mert jó ahogy kijött a dobozból (192.168.31.*....) Ettől még másoknak lehetnek. Tudod, nas, kamerarendszer, boot from lan, access restriction, stb. És ne adj isten még hozzá is akar férni távolról.
De hát nyilván ízlések és pofonok, ezekről pedig felesleges vitatkozni.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
"Tényleg érdekel, mi a non plus ultra." "Azért titkon várom a tuti tippet."
Szövegértelmezésbeli probléma lehet, de nem írtam sehol, hogy Non Plus Ultra, nem írtam tuti tippet. Leírtam mi hiányzik, leírtam, hogy másol is írják, hogy a pfw-al vannak gondok 1000 alatt. Leírtam, hogy kicsit bizarr, hogy egyik funkció appból másik böngészőből állítható. Nem "háborogtam". Leírtam, hogy csalódott vagyok. Ennyi.
Azt érzem, hogy le lett szólva a tuti vétel, így "ugorjunk" már neki. Ja, hogy itt csak jót lehet írni. Ok, rendben. Nincs ezzel gond.
Aztán jön itt petipetya nagyúr az oly divatos "eddig olvastam el a hozzászólást" -ával, mintha ezzel bármiféle igazságot adna mondanivalójának. Cáfol, kijavít? Nem.De hogy annyira várt tippet is mondjak. Nekem pl. fényévekkel jobb rendszerek tűnik (így most már látva és használva mindkettőt) pl. Freshtomato. pl. egy szintén 30e forintos AC66U-n. (Igen tudom, nem ax-es router)
Most majd jössz azzal, hogy ezzel a kert végében is van 500Mbit. Ok. (Kérdéses az adóteljesítmény, hogy az Európában engedélyezett maximumon felett van-e? )Mondtam én, hogy igényekről, ízlésekről felesleges vitatkozni. Ha neked így jó, akkor ok. De magában a router topicjában hagy lehessen már más véleménye / igénye is.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest