Új hozzászólás Aktív témák

  • TBT

    addikt

    válasz kenwood #63089 üzenetére

    A Blizzardnak azt kell eldöntenie mi az igazán fontos. Profit maximalizálás vagy a World of WarCraft második aranykora (játékosok simogatása)?
    Profit maximalizáláshoz kihoznak egy új kiegészítőt - szinten tartják a jelenlegi játékosszámot, némileg még növelik is, viszont ezek a játékosok ezután is el fognak majd menni, sőt lehet hogy többen, ha nem érkezik jelentős "újítás" a játékba. Gyakorlatilag egy nagyon tartalmas és érdekes kiegészítőt kell most összehozniuk, mert ha nem sikerül, az többet árt a WoW-nak, mint használ. Egy újabb MoP szintű Easter Egg kiegészítő pedig egy szép nagy szög lenne a játék koporsójába. Ez borítékolható.

    A WoW második aranykorát (10 millió aktív játékos vagy annál több) pedig a B2P (játékot meg kell venni és a kiegészítőket is, de nincs havidíj, ellenben van valódi pénzes mikrotranzakció) vagy F2P (igyenesen játszható, de van valódi pénzes mikrotranzakció - Pet-ek, Mountok, kozmetikai cuccok, boosterek stb.) modellel lehetne elérni. Úgy visszatérne sok játékos és jönnének újak is (rengeteg ember átjönne a különböző F2P/B2P MMO játékokból ez egészen biztos). A Guild Wars 2-nek és a The Secret World-nek is bejött a B2P modell, a WoW-nak is bejönne, csak a Blizzard ezt még nem akarja megtenni. Gondolom majd akkor, ha már csak 1-2 millió aktív játékos lesz, de ez lehet hogy éveken belül meg fog történni.

    [ Szerkesztve ]

    "I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

Új hozzászólás Aktív témák