Aktív témák

  • Plokijuma

    aktív tag

    Valaki írta korábban, hogy szeretne látni light tankos replayeket, hogy tanulhasson belőle.
    Futottam egy egész jó kört az AMX1390-nel. Igaz ehhez az is kellett, hogy velem ne foglalkozzon senki (Tier7-es tank tier10-es csatában)

    Replay

    Úgy vettem észre sokan nem nagyon tudják kezelni a light tankjaikat, mert nem merik 1-1 elleni csatában lerohanni az ellenfelet, ehelyett : a) messziről lövi - opcionálisan: nyíltterepen áll közben b) campel c) közelről frontpáncélra lövöldöz, meg se próbálja megkerülni.

    A fentieknek a problémája, hogy nem elég tökös, aki a tankot vezeti. Ide bátorság, merészség kell. Ki kell használni a tank sebességét, előnyeit. Enélkül csak egy papír páncélzatú pontatlan tank.

    Francia tankok nemcsak a "franciásan hátbatámadás"-ra alkalmasak, hanem nagyon jó (figyelem) elterelők. Tehát, amíg tölt akkor is van fegyver a kezedben, lehet bohóckodni, bosszantani az ellenfelet ( pl. közelében elrohanni mellette - ha nem rád szegezte a fegyvert, akkor esélye nincs a tornyával követni téged). Igen, ez már főleg pszichológia.

    Nyilván a fentiek csak akkor érvényesek, ha kevés ellenfél van a közelben, lehetőleg egy-az-egy ellen, ami a csaták végén szokott sokszor előfordulni.
    Csata elején _nem szabad_ egyedül kószálni, mindig legyen a környéken más tank is (lehetőleg heavy), aki "bekapkodja" helyetted is a golyókat :). Ugyanis több tank esetén több felé oszlik az ellenség figyelme és az ellenséges tűzerő is. Ekkor jobban lehet érvényesülni, sőt megeshet, hogy rád nem koncentrál senki ilyenkor... nah ebben az esetben könnyen észrevétlenül az ellenség mögé/oldalába kerülhetsz és megzavarhatod őket annyira, hogy társaiddal karöltve az összes ellenséges járműből pillanatok alatt csak roncsot varázsoljatok.

Aktív témák