Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Valahol a vezeteken 100 mbiten vagy, ennyi… Vagy xar valamelyik kabeled, vagy itt is inkompatibilitas van, es levalt a gigabites port 100-asra…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veterán
válasz Alex91 #64702 üzenetére
De hogy lehetek 100on mikor beizzitottam a decokat hetekig jott 400-500 kozott utana nem is foglalkoztam vele. Hatra doltem vegre minden OK erre kb 1 hete ránéztem es latom 91 azota minden nap nezem es semmi valtozas. Ha kozvetlenul a routerhez csatlakozom persze wifin, ottt meg jon 500 körül
3njoy the Lif3
-
Fruityloops
tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Tp link Wifi-s pendriveon veszik édesapám a gépen az internetet. A napokban olyan van, hogy kiírja a kapcsolatoknál, hogy rácsatlakozott amire kell, de felette ki írja, hogy nincs internet csatlakoztatva, és weboldalak sem jönnek be, pedig rávan csatlakozva a hálózatra amira kell csatlakoztatva azt írja. Ez mitől lehet?
-
Alex91
félisten
válasz Fruityloops #64705 üzenetére
Attol, hogy nincs internet…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veterán
válasz Multibit #64704 üzenetére
Igazad van. Most egy apple tv be bedugtam a főDeco kábel3t 3s tényleg 91 el jön. Több helyen is a házban. Amit nem értek mert eddig nem volt vele gond. A routerba megy egy switch ,amibe futnak be a falból a kábelek, ennek igy jónak kellene lennie gondolom
3njoy the Lif3
-
veterán
válasz csongi #64708 üzenetére
Kipróbáltam leszedtem az invertert a főDecoról. De nem változott semmi. A falból aami jön kábel azon jön 91el. Holnap megnézem a routert ott tesztelgetek valami ott nem stimmel. A dolgozóban a pc-ken viszont jól jön falból vezetékesen, de az közvetlenül a routerba fut nem a switchbe. Lehet a switchel lett valami. Holnap nem fogok unatkozni az biztos...
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
csongi
veterán
Ahogy elottem irtak.
Huzd ki a halozatbol switchet. Huzd ki a deco lan kabelt.
Olyan eszkozt dugj a deco portjaba ami tudja Gbit et. Pl laptop.
Inditsd el a switchet. Ha sikeres akkor azt a portot Gigabitesre allitja.
Kihuzod a la lapit, mehet bele a deco.300/20 nettel. Deco M4 2pack
Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/9256709820[ Szerkesztve ]
-
-
Alex91
félisten
válasz Fruityloops #64712 üzenetére
Akkor halozati hibajavitas a gepen...
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Fruityloops #64712 üzenetére
Adapter beállítások - ... - IPv4 tulajdonságok: Automatikus?
IPv6 = Off ?mezis
-
Amilo02
aktív tag
Üdv! Asus AX82U routerem van a nappaliban. A konyhában használom legtöbbet a notebookot, de ott gyenge a wifi jel. Hogyan és mivel tudná megoldani, h ott is erős legyen a wifi jel, és gyors legyen az internet? (Kábelt a nappaliból nem tudom elhozni a konyháig)
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Amilo02 #64715 üzenetére
Jelismétlő lehet a megoldás.
Csak olyan helyre kell tenni , ahol az eredeti wifi jelet még jól tudja fogni. Lehetőleg ne a padló felett 20-30 cm magasan lévő konnektorba legyen dugva....hanem fejmagasságban vagy fentebb. Az ilyen cuccok veszik majd sugározzák tovább a jelet ezért az elérhető sebességet azonnal felezi is.Nem írtad , hogy családi ház vagy bérház.
Bérházban sok a zavaró wifi ezért oda 5GHz-s AC--s vagy AX-s javasolt.....rövidebb hatótáv , nagyobb adatátviteli sebesség.Ha családi ház , akkor legjobb lenne egy kábel a konyháig és egy router AP módban a végére akasztva!
Kábel akár a padláson elvezetve.Egy biztos : a legstabilabb , legolcsóbb megoldás a kábeles kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Amilo02
aktív tag
válasz Borisz76 #64716 üzenetére
Értem. Sajnos a kábel nem opció. Családi házról lenne szó, nincs más zavaró WIFI jel a környéken. A nappali-konyha között a téglafalak gyengítik a jelet. Jelismétlőt csakis alacsony helyre tudnám tenni, mert csak ott vannak konnektorok. Egyébként az Asus AX82U routerhez milyen jelismétlő illene a legjobban?
-
Borisz76
veterán
válasz Amilo02 #64717 üzenetére
Nálam minden kábelezve van.
Jelismétlőt nem használok.... ezért nincs tapasztalatom.Ismerősnél beállítottam egyszer egy kis konnektorba dugható TP-Link darabot.....pár perc volt és lassan 1 éve stabilan megy nála.
Érdemes külső antennás verziót nézni!
Valamint egy hosszabbítóval magasabbra lehet helyezni....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Amilo02 #64719 üzenetére
Ha kábelt tudsz vezetni ....
Ha van otthon feleslegesen egy régebbi routered azt is beteheted AP módban.
Nálam sokáig egy egy ezer éves TP-Link volt AP módba állítva.
Van olyan router amiben "gyárilag" van AP mód.
Amelyikben nincs azt pedig [így kell beállítani.]
Én is e szerint csináltam.Ha nincs otthon , elfekvőben routered, akkor a [Milyen Routert ?] fóromban tudod elolvasni az összefoglalót és tudsz kérdezni.
Egy biztos :
Ezzel a megoldással lesz 2 db eszközöd ami wifi-t sugároz !
Ezért nem ajánlott ugyanazt az SSID-t használni !
Tehát legyen két különböző SSID a nevük.
Pl. : "nappali 2.4 GHz" és "konyha 2.4 GHz"
Ez azért lényeges mert így mindíg tudod, hogy éppen melyik wifi-re csatlakozol......vannak olyan készülékek amiket megzavarhat ha 2 wifi hálózat van de ugyanaz az SSID....
Jelszó lehet ugyanaz ....attól függetlenül, hogy az SSID eltéreő.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Alex91
félisten
-
Amilo02
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Az jár még az eszemben, hogy azért a konyhában ugyan van még minimális wifi jel. Olyan megoldás van, hogy automatikusan a legerősebb wifihez csatlakozzon mondjuk egy telefon ha azzal egyik helyiségből a másikba szaladgálok?
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
válasz Amilo02 #64724 üzenetére
Hát akkor mit lehet tenni?
Pl. utánaolvasni?
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=aimesh
https://prohardver.hu/tema/milyen_routert/index.htmlElfogadom a sütiket.
-
félisten
Sziasztok!
Ha van egy TP-Link AX23 routerem, és azon van egy vendég hálózat, az miben különbözik attól, ha lenne két routerem?
Feltételezem, hogy a különböző antennák interferenciát okoznának két külön router esetén, a vendég háló meg csak logikailag van külön.
Jól sejtem?Arra akarok kilyukadni, hogy megoldható-e, hogy két wifi router egy 73nm-es panelben megférjen egymás mellett zavarás nélkül.
Ez reális?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Borisz76
veterán
Szerintem nem jobb megoldás.
Egy panelházban alapból sok a lakó ezért sok eszköz van...azaz telített a wifi , nem igen találsz szabad csatornát.
Ebbe a környezetbe tennél be plusz eszközt ami növeli a wifi számát......Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
félisten
válasz Multibit #64729 üzenetére
Az a cél, hogy legyen egy belső hálóm, amit tetszőlegesen konfigurálhatok (torrent, USB eszköz támogatás, saját dns, dyndns, stb.) pár eszköz számára. Ehhez van egy régi, de Padavan-t futtatni képes routerem.
A többi eszköz (14 db jelenleg) meg mehetne a TP-Link routerre.
Tudom, egy fasza router vásátlása lenne a célszerű, de ha könnyen megoldható a két wifi együtt, akkor azt választanám.
De ahogy Borisz76 mondja, ez nem egyszerű.
-
Multibit
nagyúr
Még mindig nem egyértelmű. Az a 14 eszköz mind wifi-n csatlakozna? Azt a 14 eszközt külön alhálózatra akarod tenni?
Én ragaszkodnék az egyroutetes felálláshoz! Nem ismerem, sem a Padavan sem a TP-Link szoftverének szolgáltatásait, de a helyedben azt használnám routerként, amelyik tud vendég wifi-t. Miért van szükség a másik routerre? Wifi lefedettség kiterjesztése céljából? Ez a két router nem fog neked seamless roamingot biztosítani. A környezetet nem ismerem, de kezdésnek megpróbálkoznék egy routerrel, a lakás közepén. -
félisten
Okés, akkor megpróbálom még jobban leírni.
Annak a 14 eszköznek jó a sima wifi, ami mondjuk a mostani AX23 lenne.
Van pár eszköz, amihez a többieknek "nem kell" hozzáférés, azaz jobb, ha nem férnek hozzá, és itt az okosabb szoftverre is szükség van (USB, torrent, stb.).Mindkét felhasználáshoz adott az eszköz, de sajnos nem egyben, hanem két külön router személyében.
Igazából nem baj, ha új routert kell vennem, ami mindkét feladatra jó, csak gondoltam, megspórolom az eladással járó macerát, ha könnyű megoldani a kettőt együtt.
-
Borisz76
veterán
Kicsit zagyva nekem is.
Az alap wifi-t és vezetékes netet használhatja mondjuk a saját PC , NAS , stb.....minden "megbízható" eszköz.
Az "okos" eszközök ....amik kínában működő szerverre tolják fel az adatokat és onnan tudod irányítani , ki-be kapcsolni stb....nos ezen eszközöket érdemes külön hálózatra tenni, hogy ne férjenek hozzá a te elsődleges hálózatodhoz és az azokon található számodra fontos eszközökhöz.
Tehát két elkülönített hálózat kell....de ehhez nem kell 2 db router.
Elég egy ami támogatja a VLAN-t.
Azt hiszem.....
Remélem jól fogalmaztam meg....mert nálam nincs és még sosem állítottam be ilyet.
De ha rosszul tudom, akkor a szakik majd kijavítanak !
RemélemSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
csongi
veterán
Nalam a telekomos modem WIfi halozatra ment minden hasztaratasi eszkoz. Ezek amugy is lenyomjak a sebbeseget. Igy csak 2.4Ghz.
A mesh halozatban van a rejtett. Ide csak kivaltsagos, es a belso halizati hdd van.
Van egy vendeg halozat. Ide johet aki mar megbizhato, es neha vissza tero vendeg.
TPlink en megy mindketto.Kertes haz, de kb 7halozat folyamatosan lathato.
-
félisten
válasz Borisz76 #64735 üzenetére
Igen, pont erre van szükségem, megspékelve azzal, hogy a routerre szeretném kötni az USB-s winyót, amire a router töltöget torrentről, és a házi kamerarendszert.
Ezt a mostani D-Link 860L routerem tudja a Padavan firmware miatt. Viszont ennek a wifije gyenge (csak 5Ghz-en megy egy sérülés miatt - a pár fontos eszköznek így is jó), és nem is tudja az AX-et.Van egy új AX23, ami tökélegesen beteríti a lakást, de nincs rajta USB, és buta a szoftvere.
Nyilván az lenne a tuti, ha olyat vennék, ami mindkettőt tudja, de gondoltam, mielőtt nekiállnék meghírdetni a két meglévőt, megkérdezem, hogy a két wifi megfér-e egymás mellett.
Mert ha igen, akkor elég felhasználnom a meglévőket - amint lesz rá időm végre.Szóval akkor azt javasoljátok, hogy jobb megoldás eladni a meglévőeket és egy jobbat venni, ami mindkettő feladatra jó?
-
Topikgazda
Szóval akkor azt javasoljátok, hogy jobb megoldás eladni a meglévőeket és egy jobbat venni, ami mindkettő feladatra jó?
Alapvetően igen, jobb ha minden feladatot egy eszköz végez.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
chemand
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
A társasházunk villanyórái a ház külső fala mellett egy nagy fém elosztószekrényben vannak. Ettől a szekrénytől, a kültérre nyíló bejárati ajtónk kb. 10 m-re van. A saját villanyóránkra egy wifis eszközt telepítettem, mely a bejárati ajtónk feletti (kültéren lévő) AP-re csatlakozik változó jelerősséggel. (AP: 2.4Ghz, 20Mhz sávszélesség, power 20 dBm).
Az eszköznél a jelerősség -75 dBm, de vannak időszakok, amikor -82 dBm vagy rosszabb és ilyenkor rövidebb időre leszakad a hálózatról.Hogyan tudnám stabillá tenni a wifi kapcsolatot a két eszköz között?
(3 különböző ubiquiti eszközzel próbáltam, nem sikerült javulást elérnem.)[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz chemand #64739 üzenetére
Javít a kapcsolat minőségén ha:
- Közvetlen rálátás van az eszközök között,nincs fal, lemez stb..
- Közelebb kerülnek egymáshoz.
- Más wifi hálózatok nem zavarják, esetleg más csatornát kell beállítani.
- Esetleg nagyobb nyereségű az antenna. /Nem feltétlen ez a megoldás/
- Javasolt kábel használata ha wifi csődöt mond.. -
chemand
aktív tag
válasz zsiga68 #64740 üzenetére
Köszi a javaslatokat/tanácsokat, esetemben:
- az elosztószekrényre közvetlenül rálát az AP,
- közelebb nem tudom helyezni az AP-t,
- az AP-n bekapcsoltam a "Channel Optimalization"-t, illetve ténylegesen is megnéztem a csatornakihasználást (elvileg nincs zavaró jel),
- az AP-ben nincs lehetőségem antenna cserére,
- kábelre sincs lehetőségem, mert a szomszédon keresztül kellene vinnem, és szerintem a közös villamos szekrényen sem fúrhatok bemeneti lyukategy tapasztalatok szerint ajánlott erősebb AP-ra gondoltam, hogy lecserélem a jelenlegi (egyébként beltéri, de védett kültéri helyre szerelt) AP-t
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz chemand #64739 üzenetére
Annak a bigyónak kábé semmilyen antennája sincs és még fémburkolat mögött is van... az a csoda, hogy látod egyáltalán. Ha jól látom valami házibarkács cucc, esetleg megnézheted, hogy a wifi adapterét ki tudod e cserélni antennás verzióra. Vagy valami Powerline-szerűségre.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
chemand
aktív tag
-
-
mezis
félisten
válasz chemand #64744 üzenetére
A kütyünet van antennája: nyomtatott áramköri.
A képen látható antenna kivezetés lehet hogy nem a legszakmaibb (50Ω), de bizonyára sokkal jobb kapcsolatot eredményezne a fém börtönből kiszabadított antenna.
Én így oldanám meg. Ha a leolvasó problémázna, "levehető ajtósnak" módosítanám.mezis
-
chemand
aktív tag
Köszi, látom te értesz ehhez a részéhez velem ellentétben. Átgondolom, mert ennek most nem mernék nekiállni, csak elrontanék valamit.
Van egy aliexpresses rendelésem, egy 1m-es kábel, gondoltam lecserélem a kügyühöz adott 0,5m-est. Talán a hosszabb kábellel ki tudom vezetni a szekrényen kívülre (a szekrényajtónál). Nem tudom, hogy mennyire lehet gond a 2x hosszabb kábel.
zsiga68: nincs 220V-os dugalj a szekrényben
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz chemand #64749 üzenetére
Ha nem probléma a kütyünek a kültér, akkor az adatkábeles kihozatal a legjobb megoldás.
UTP kábel (RJ45-ös csatlakozó, 4 csavart érpár) 100m-ig tartja a max sebességet.
Pár méter az RJ12-es adatkábelnél sem lehet probléma.Fa szekrényajtó már nem jelent lényeges akadályt a WiFi-nek.
Beltérre nincs "erősebb" AP. A gyárak, forgalmazók nem vállalják az engedélyezettnél nagyobb sugárzást. A nagyobb nyereségű antennának vétel üzemmódban van valamennyi jelentősége.
[ Szerkesztve ]
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest