Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Vettem használtan egy Asus rp-ac56 jel továbbítót , telekomos netet szeretném jobban elérni a házban. De hiába állítom be az Asus-t úgy ahogy írva van, nem adja tovább a jelet. Azt írja ki hogy wifi engedélyre van szükség és ha arra kattintok, akkor se lesz jel továbbra sem.
Mit rontok el?
[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
zsiga68
őstag
Kövesd a leírásában foglaltakat. Általában igy működik a setup: lépj be az asus-ba, választd ki milyen wifihez akarsz csatlakozni,add meg a jelszavát, Választ ki/add meg az asus ssid-jét. és mentsd el. Ilyenkor általában ujraindul és pár perc után megjeleni az ssid-je és a router jelszavával tudsz belépni.. De mivel nem ismerem a konkrét készüléket neked kell ezt megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr.Én
veterán
válasz zsiga68 #65209 üzenetére
Hali.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget. Ma este sikeresen be lett üzemelve.
A telekomos routerben 4 féle kapcsolódás lehetőség volt. És mindig a vengédre próbáltam csatlakozni. 2,4 és 5ghz-en is. Ezzel nem működött. Ma ki próbáltam a másik kettőt, aminek más neve van és azzal tökéletes továbbítja az Asus rp-ac56 a wifit a ház többi részére.WOT: kissio
-
Vegha
senior tag
válasz csaszi75 #65216 üzenetére
koszi.
@Borisz76 10/3-as mikros netem van, megtehetem hogy sz*rok a sebessegre Semmi masra nincs hasznalva. A jelerosseg/lefedettseg annal szamit inkabb .
@mezis Eszembe nem jutott volna dedikalt AP-t venni, ha ma mar bmelyik router tudja ezt a funkciot. Gondolom az volna jo ha kb. ugyanolyan routert szereznek be es azt allitanam be AP-nak. Mivel az RT-AC65P mar nem kaphato, gondolom egy RT-AC66U-val sem lovok nagyon melle, nemde ? Ilyet meg talalok aproban. Elsodleges szempont tovabbra is a jelerosseg, de persze azt sem banom, ha az androidos Asus app-ban ezt is lehetne menedzselni.[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
Meg mindig kulterben vagyunk.
-
MZsoltee
veterán
Wifi 6 mellett Asus RT-AX58Uv2 és egy TP-LINK Archer TX50E között milyen a reális sebesség? Egy lanon lévő pcről szeretnék nagyméretű fájlok mozgatni.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, ajánlást szeretnék kérni:
A minap telepítette a Telekom a wifi 6-os netet. Adtak hozzá egy gyári routert, amivel nincs is semmi gond, egész erős. Viszont szükségem lenne egy Poweline adapterre a hátsó szobába, mert az egyik vezetékes internet csatlakozóban nincs net és ott van a TV, amire meg csatlakozik a Set Top Box. Ebben a hátsó szobában van az asztali wifi-s gép is, és ez miatt a netet is erősíteni szeretném, ezért olyan powerline adapter kellene, ami wifi erősítő is egyben. Az ár másodlagos, megbízható és jó legyen. A netem 1000-es. A gépben egy TP-Link Archer T6E 802.11ac wifi kártya van.
Melyik gyártó, melyik modelljét ajánljátok?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
-
Vegha
senior tag
Miert ekkora az ellenallas a powerline adapterek iranyaba ?
-
luciferc
őstag
No, szereztem én is D-Link Covr-X1860-at. Első benyomás.
Jól működik, jó a jelerősség.
A webes felület rendben használható, ugyanakkor számomra időnként van egy tudathasadásos logikája, mert tudták a fejlesztők, hogy mi kell bele, de a felhasználói élmény koordinátor ahelyett, hogy cápaeledel lett volna, mindenféle "user friendly" meg ne sokkoljuk a user szarokat kért szegény fejlesztőktől. Pedig ez elég lett volna a telefonos appba, a webes felület meg rendesen telibe egy router. De ezzel azért lehet élni.
Nem tudom más ilyen 2 ethernet aljzatos cuccoknál hogy van, de szerintem 2023-ban egy nem noname gyártótól már ciki, hogy dedikáltak a portok és ha ethernet backhaul-t akarok, azt a node LAN portjába kell dugni, így egyrészt nem lehet tovább vinni (még ha ez nem is a legjobb megoldás) másrészt ha van a node közelében egy kizárólag madzagos eszköz, akkor nem dugható rá a node-ra. Persze egy switch megoldja, de ez akkor is szégyen szerintem.
-
kpityu2
őstag
válasz luciferc #65228 üzenetére
Erre jó az Asus AX53U/AX1800U. Ott 3 port van mert routerek vannak node-ként használva ezért tudod kimenetként használni a LAN portokat. Elég rugalmas a topológia, wired, wireless daisy chain is lehetséges. Valamit valamiért. [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
luciferc
őstag
válasz kpityu2 #65229 üzenetére
Igen, tudom, először én is hagyományos routerben gondolkodtam, azonban az eszközök elhelyezése miatt felsőbb hatalmak a dizájnosabb cuccot preferálták. Nálam nem okoz ez gondot, mert van madzag, ahol kell és van egy switch is központilag, de ettől függetlenül ez ciki egy ilyen terméknél.
Az a vicces, hogy igazából itt is routerek vannak nodeként használva, mert a D-Linknél mindegyik egység azonos, de ettől függetlenül az ethernet backhaulhoz a node LAN portjába kell csatlakozni és nem a WAN-ba.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Van egy
Tp link TL-PA4020P repeater konnektorba dugva.
Ha egy teljesen más márkát veszek azzal is kompatibilis lesz ? -
Topikgazda
-
h1mpi
félisten
Végülis a TV nagyon szépen megy a Telekomos Set Top Box-ról wifi-vel, így nincs szükség semmilyen erősítőre. A gépemben viszont lecseréltem a wifi kártyát egy TP-Link Archer TXE75E, AXE5400 Wi-Fi 6E adapterre és ez valami egészen durva. A korábbi TP-Link Archer T6E adapterem jó ha tudott itt, ahol a gép van 100 Mbps-t. Ez meg... Szerintem nincs mit magyarázni, wifi6 mellé kell egy ilyen tudású adaper.
Fully electric lifestyle!
-
Patice
nagyúr
Az is, meg az adóteljesítmény, meg a csatornák száma.
Minél több csatorna, minél nagyobb sugárzás, annál több energiát kell használniuk. Ez pedig a mobiloknál kulcskérdés.
Ezért van csak a (szinte) csúcs mobilokban normális wifi.
”Nem elég ha veszi a jelet, vissza is kell kiabálnia a routernek”Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Hegevinov77
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem .
Adott egy Vodafone/UPC CH7465VF (Modem)
Vásároltam egy TP-LINK TL-WR840N Típusú Router (https://www.tp-link.com/en/home-networking/wifi-router/tl-wr840n/)
Szeretnék a lakás másik felében egy eszközt bele dugni ebbe a routerbe , tehát el kezdtem beállítani a leírtak alapján RANGE EXTENDER módban.
Mindent végig csinálok, de mégsem működik. A végén csak nincsen net, valamit tuti rosszul csinálok, van egy olyan rész ahol a routeren SMART IP-t vagy STATIC IP-t lehet válsztani én ott a SMART IP-t választom.
A segítséget innen vettem: https://www.youtube.com/watch?v=3v3BccFT89Y&t=163s
Esetleg valami ötlet, hogy miért nem megy ?
Üdv és köszönettel: Krisztián
-
Dr.NX
addikt
válasz Hegevinov77 #65242 üzenetére
Szerintem neked bridge mód kell, a régebbi verziókon így kell beállítani:
https://youtu.be/OWVPZSQqUZg?feature=shared&t=96
Ha nincs ilyen beállítás az újabbakon, akkor passz.Elfogadom a sütiket.
-
Hegevinov77
csendes tag
Sajnos az újabbakon nincs ilyen mód, pont ezt a videót néztem már én is, ezeken Range Extender ,mód van , és elvileg ezt tök gyorsan be lehet állítani, gyakorlatilag a meglévő WIFI-t duplikálja , természetesen teszek a név mögé egy extender szót, hogy tudjam melyik a melyik . Amit manuálisan lehet állítani ebben a módban az hogy : STATIC/IP vagy SMART/IP legyen . Az első lehetőségnél, szinte mindent is lehet állítani.
Itt a videó hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=3v3BccFT89Y&t=211s
De ami itt a videóban van ez sem tűnik rossznak . Viszont azt nem tudom hogy BRIDGE módot tudok létrehozni valahogy vagy sem.
-
mezis
félisten
válasz Hegevinov77 #65244 üzenetére
Először próbáld ki a "Copy from root AP" módot, Smart IP-vel.
Ha van elegendő jelszint (root AP), akkor működnie kellene.mezis
-
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az , hogy a router a wifi sugárzást közbe közbe eldobja? Èn arra gondolok , hogy vmi csatorna ütközès lehet vagy közel van a kèt csatorna. Vagy mèg lehez vmi beállítástól is de pl melyiktől?
Köszi előre is!http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest