Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
-
a_nagy_pok
csendes tag
válasz Sas madár #4292 üzenetére
A Windows XP-ben úgy van, hogy telepítéskor az első user akit létrehozol, automatikusan admin lesz, a többiről el lehet dönteni, hogy admin legyen vagy sem. (Ezen kívül van benne egy default Administrator user, tehát végeredményben mindig legalább két adminisztrátor lesz. Sosem értettem miért jó ez)
Gondolom nem te telepítetted a Windowst, de mégis meg tudod állapítani, hogy amelyik userrel belépsz az rendelkezi-e admin jogosultsággal:
pl.: Start->Settings->Control Panel->Add Hardwareha erre azt mondja, hogy nincs hozzá jogosultságod, akkor sima user vagy, ha engedi, akkor adminisztrátor.
(vagy: próbálj meg a C:\ alá létrehozni egy új fájlt, ehhez egy sima usernek defaultból nincs jogosultsága)
ha ezek alapján arra jutsz hogy nem admin vagy, akkor:
1. állítsd le azt a progit, amivel a hozzáférési kulcsot beállítottad
2. jobb klikk a a progi parancsikonjára
3. futtatás másként... (Run As...)
4. itt válaszd ki, hogy Administrator, és add meg az admin jelszót (ha tudod...) -
a_nagy_pok
csendes tag
Szia!
Szerintem a nyílt hálózat itt csak annyit jelenthet hogy nem titkosították le, nem pedig azt hogy bárki számára elérhetővé akarják tenni.
Észrevehetik hogy valaki fel van kapcsolódva, pl. a router logjában meg lehet nézni, hogy hány gép van felkapcsolódva, milyen MAC című adapterrel, és milyen IP-t osztott ki nekik a router (legalábbis az én routeremben így van). Vagy az is feltűnhet, ha senki sem netezik éppen, de a router WLAN ledje forgalmat jelez...
(Mondjuk ha egyetlenegyszer kapcsolódtál rá, két ezredmásodpercre, akkor nem valószínű hogy észreveszik) -
Sas madár
őstag
válasz a_nagy_pok #4303 üzenetére
Az első parancssor amit leírtál gondolom start ,sajátgép,vezérlő panel és hardver hozzáadás? ha igen akkor ezt engedi.
Talán jól gondolom te olyan rendszerre gondolsz ahol az elején kell választani ki a belépő de nekem ilyen nincs benne egyből felál és fut a rendszer.Gondolom teljes jogú felhasználó vagyok..??
Ahogyan irtam a win alkalmazását használom és ott hiába katintok jobb gombal akár a kis ikonra akár a megnyitott ablakra nem ajánl fel ilyen parancsot.fut. másként..??Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Ja és ami a legjobb haver most sétált be ide hozzám 1 uj laptoppal és itt telepítetük fel erre odatettem az ablakba és jobb vétele volt mint az én kűlső antennámnak
És azon a gépen rendesen 54Mbps -osnak irta a netet.(ha a kis ikonra tartottam az egeret)
Ez azt erősíti ,hogy az én gépemnél van a bibi,vagy nem elég amit lát jelerősségben.[ Szerkesztve ]
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Csigger
őstag
mibndkét gépen kikapcsoltuk a windows tűzfalat!
mindkét gépen van megosztva anyag!
elvileg ugyanott kell bejönnie a wifis hálónak mint a rendes lannak?
teljes hálózat és akkor ott a hálózat neve?
amúgy meg a vezeték néküli hálózat beállítósa nem megy végig mer kiírja a 871122-es hibakódot! de már azt is átnéztük és megcsináltuk amit ott ír, de nem megy vhogy![ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
mezis
félisten
válasz Sas madár #4306 üzenetére
Az antennádat csak úgy odatetted, vagy kerested a legjobb vétel helyét ? (Van amikor pár cm-en belül sokat változik a jelszint.)
Ja és ami a legjobb haver most sétált be ide hozzám 1 uj laptoppal és itt telepítetük fel erre odatettem az ablakba és jobb vétele volt mint az én kűlső antennámnak
És azon a gépen rendesen 54Mbps -osnak irta a netet.(ha a kis ikonra tartottam az egeret)
Ez azt erősíti ,hogy az én gépemnél van a bibi,vagy nem elég amit lát jelerősségben.mezis
-
Sas madár
őstag
Természetesen próbálom a legjobb pozicíóba állítani,van hozzá külön programom ami erre tökéletesen alkalmas.Magam tudom beállítani a frisités gyakoriságát és több adatot is mér egyszerre nem mint a win. keresője.
Sőt ez hozza az el nem nevezett adókat is míg ezeket a Xp-s alkalmazásban még nem láttam pedig elég erős némelyik.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Most például a kevésbé jól látható hálózatot használom amire az xp ezt irja :
sebesség 12 Mbps
jelerősség: nincs jel
Ehez képest viszont elég kielégítően használható PL: videó megosztóról nézhető az anyag.
Nem tudom menyire olvastad vissza az elejét de az a bánatom,hogy ennél sokkal jobb jelerősségel látok hálózatot de ott a kiirt jelszint gyorsan leesik 1Mbps ra és szinte használhatatlan.(az xp ablakban az első pici oszlop stabilan zöld és a második is néha de akkor is leesik az 1es értékre)Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Ugyan ez a helyzet ott is csak a külömség anyiban van,nem tudom csak gondolom a notinak a kijelző köré van téve az antenna és azt teljesen az ablak síkjához tettük.
Míg az én antennám ugye cső forma és kisseb felülettel néz ki az ablakon.[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
Ettől függetlenül amit még nem sikerült kiderítenem mivel mennie is kellet a havernak,hogy milyen teljesítménye lehet a laptop antennájának .(mármint Db nyeresége)
De még ezt is az én antennám irányába gondolnám többnek de az ővé egyértelműen jobbat mutatott az xp.-alkalmazásban.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
mezis
félisten
válasz Sas madár #4314 üzenetére
Egy laptopba épített antennának nem lehet nagy nyeresége. A tied egy szűk nyalábban sugároz (vesz) ?
Nekem egy GIGABYTE Wlan kártyánál a jelszint függött a driver verziójától. A legújabb verziókkal nagyobb jelszintet írt ki, de periódikusan szakadozott a kapcsolat.
mezis
-
-
mezis
félisten
válasz Sas madár #4321 üzenetére
A jelszint (%-osan írja ki a gyári sw.) egy-egy driver kipróbálásakor nem változott, hanem az újabb verziójú driverekkel 5-10 %-al magasabb értéket mutatott.
Az újabb driverekkel 10-20 másodpercig volt kapcsolat, aztán 10-20 másodpercig nem volt kapcsolat, miközben a jelszint nem változott (65%). Az időtartamok a mintavételezés miatt csak hozzávetőlegesek.
mezis
-
vtechun
veterán
Nem akarom ide is beírni, de nézzen már rá valami nagytudásu erre : [link]
Köszi!
-
mezis
félisten
válasz Sas madár #4328 üzenetére
Passsz. Én lecserélném egy márkásabbra, aminek van tisztességes gyári honlapja, terméktámogatása. A Gigabyte működik, de mégcsak nem is középmezőny. Talákoztam még SMC-vel, valamivel jobbnak tűnik az előzőnél.
König wirelwss lan pci adapter
CMP-WNPCI54
Marvell libertas
A chipre ez van irva 88 w 8335 -TGJ (a 8335 re is volt találat)mezis
-
Sas madár
őstag
Erre van jó sztorim tv kártyával...
Ismerősőm vett valami noném kártyát és először amikor szolt a kábeltévészerelőnek,hogy a gépre is kell jel 3 napig járt oda és nem tudta összehozni,ne legyen zavart a jel.
Utána elvitte több számteh.szervízbe is a gépet de olyan helyre ahol barátai a szerelők......végén mindenki ezt ajánlotta "dobd ki vegyél újat"
Ezekután megmutatta nekik,hogy a beállításokban valami opcíót a 2 lehetőség közül a másikba tette (talán valami szabvány)és tökéletesen ment.
Előszőr mindenki a francba küldte mert hagyta őket órákat legózni,utána viszont a csodájára jártak menyivel többet tud az a kártya az ismerteknél.[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
Azért még küzdöm vele és megérett a gondolat megpróbálok házilag Quad antennát építeni mert azt mondják annak nagyobb a teljesítménye,és hátha az segít a gondomon.
De azért eléggé érthetetlen,hogy folyamatosan azt irja nincs jel és szépen tudom használni 2-300K-val fut a másik aminek erősebnek irja a jelét pedig nem üzemel.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
kiszu
senior tag
Syiasztok. A segítségeteket kérném.
Nekem fél éve van egy ilyen D link Di524-es routerem,Annó még egy wifis mobilhoz vettem,hogy tudjam használni a lakásban is.
De szeptemberben eladtam a mobilt és a routert is kikotottem.
Viszont a jelszavamra amivel az adminfeluletre belépek,azt totál elfelejtettem.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Kuka?
Ha visszadugom,tudok netezni,de az adminfeluletre nem tudok belépni,ezáltal nem tudom,hogy milyen kódot adtam meg még annó a titkosításoknál.Ha nem lehet semmit tenni vele,akkor az megoldás ha veszek egy másik routert?
Vagy lehet resetelni valahogy?A válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Spirál
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy laptopom, (Vista) és van egy asztali PC-m (XP) mind a kettő wirelesses, és van egy Linksys Routerem, mindkettő ehhez csatlakozik, és ez osztja nekik szet a netet!
A kerdes: az asztali pc latja a laptopot, es tudok is leszedni rola dolgokat, viszont a laptop nem latja az asztalit egyaltalan... :S (a halozat felderites be van kapcsolva) nemtom mi lehet a gond, tudnatok segiteni?Előre is koszonom
-
galyika
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni, nemrég vettem edimax br6204wg routert. Eddig ment minden, de most délután akartam csatlakozni laptoppal rá, és nem megy. Ha beállítok mindent fixre, akkor azt írja ki, hogy nem működik az átjáró, ha nem állítom be az ip-t akkor meg már nem is kap ip-t, hanem kiírja hogy nem jött létre a kapcsolat. Most akkor elromlott a router? eddig jó volt. Nem tudom ez számít-e de az asztali gép kábellel megy. Minden beállítás megegyezik, kivéve ugye az ip-t. Órák óta szenvedek vele, már majdnem behoztam a kalapácsot.. Ha meglátom hogy "Hálózati cím lekérése" már kiráz a hidegide most írjak valamit?
-
galyika
csendes tag
Igen, többször is, de sose használt.
Most egyébként működik , beálítottam fixre az ip-t és megy. 192.168.2.1 a router, 192.168.2.100 az asztali gép és eddig 192,168.2.101 volt a laptop, most átírtam 192.168.2.122-re és megy. Hát remélem nem csinálja többet!Mire ezt a pár sort leírtam, megint nem megy. Még jó hogy ehhez a géphez jöttem. Más ötlete van valakinek?
ide most írjak valamit?
-
rdi
veterán
Az első hozzászólásban külön figyelmeztetnek, hogy próbáld meg kikapcsolt wines tűzfal mellett is.
Csak példaként mondom, itthon az egyik laptoppal egyszerűen képtelenség kapcsolatot teremteni mindaddig, amíg ki nem kapcsoljuk a tűzfalat. Annak ellenére, hogy minden fájlmegosztás be van állítva természetesen.galyika: lehet, hogy "kifele" szakad a kapcsolat?
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz galyika #4346 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a router és a szolgáltatód között szakad meg a hálózat.
De ez mostmár mindegy, hiszen a routered nem válaszol. Másik hálózat, vagy zavaró tényező nincs a közelben? Titkosítást használsz? Lehet, hogy azzal van a baj.
a router tápja ok? A router nem melegszik túl?[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
galyika
csendes tag
Továbbra is szakaszosan megy, egyszer igen, egyszer nem. Használok titkosítást, de megpróbáltam nélküle is, akkor se ment. Azt nem tudom, hogy a router vezetékes és vezeték nélküli része mennyire független egymástól, tyúkbéllel végig tökéletesen működik.
Másik hálózat nincs a környéken, kb 50 méterre van egy transzformátor, az utcán a fal túloldalán.
A melegedésre nem gondolok, konvektortól távol, ráadásul nyitott helyen van, ott elég hideg szokott lenni. Túl hideg nem lehet baj?ide most írjak valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest