Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    A nyáron már érdeklődtem a Mikrotik SXT és hasonló termékekről, de egy időre el kellett halasztanom a dolgot. Most vált újra aktuálissá, de kicsit változott is a koncepció. 1 "központra" (zöld) már 3 helyről kéne rálőni. Valahogy így (a távolság méterben, a szög fokban):

    A kérdés az lenne, hogy a piros pontra megfelel-e 2db SXT Lite5, aminek a 16dBi antennája a specifikációja szerint 25˙-os nyílásszögben használható, vagy ide inkább egy SA5 kéne, aminek 90˙-ra specifikálták az antennáját?

    A sávszélességigény a 24˙-ba eső pontokon durván 40 és 10+ Mbit/s (az egyik pontról egy irányba fixen 40, a másikon fix 10 + maximum 70-ig bezáróan, ami épp melléfér több tényezőtől függően véletlenszerű, de viszonylag ritka, időszakos terhelésként).

    Egyébként nagyon kínálgatja magát a "six pack", mert az egyik piros körön belül is szükség lehet átlőni két épület közt, ahol korábban is próbálkoztam már hasonlóval hagyományos beltéri router-ek alkalmazásával, de nem túl szép eredményekkel (végül inkább el is bontottam). De olyan szempontból nem feltétlenül éri meg, hogy bár "akciós" a csomag, de felesleges a high-power és végül is összerakhatom én azt a "six pack Ligt"-ot is egyesével a Lite-okból...

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák