Új hozzászólás Aktív témák

  • 426os

    őstag

    Sziasztok!
    Egy "rendes" Access Point és egy AP-ként, megfelelően konfigolt router működése között van bárminemű különbség?
    Kollégiumi hálózatban csak az AP-kat tűrik meg a hálózatban, a mostani routert (ez volt épp, nem akartam emiatt venni egy új AP-t, a wifi meg kell) is csak nagy könyörgések árán konfigolták be nekem AP módba (én nem nyúlhatok bele a beállításokba, mint egyszerű felhasználó).
    Én úgy gondolnám, hogy hogy nincs különbség, emiatt nem is értem, hogy miért csak AP-kat szeretnének látni, ha egyszer úgyis csak ők nyúlhatnak bele.
    Abból indulok ki, hogy a jelenlegi eszköz már kezd hülyéskedni és ha már cserélem, akkor a gigabites internethez jobb lenne egy 300Mbites eszköz (a jelenlegi csak 150-es, de a rácsatlakozott eszközök többet is tudnának). Viszont amiket eddig láttam AP-ot mindnek csak 100Mb-es a Lan csatlakozása, így viszont semmit sem ér a wifin elérhető plusz sebesség. Létezik elérhető áron olyan AP, amely kábel oldalon gigabitet tud, wifin pedig 300Mbitet, vagy felejtős? (én nem találtam)
    Egy gigabites lan-al, 300Mbites wlan-al rendelkező router (pl: WR1043ND) mennyire lenne alkalmas egy ilyen hálózatba (szintén AP-ként bekonfigolva, ha meggyőzöm a rendszergazdát) ?

    .

Új hozzászólás Aktív témák