Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
OP vásárlás előtt állok és erősen vacillálok, hogy melyiket vegyem: Win 8.1 vagy Win 10. Ezzel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Egyáltalán tudni biztosra, hogy mikor jelenik meg a Win 10?
Továbbá milyen verzióját ajánlanátok a feljebb említett OP-knek? Ha esetleg úgy alakul, hogy Win 8.1-t veszek, van esély (ingyenes) "upgrade"-re?
Mindenképpen dobozos verziót szeretnék venni.
Végül milyen és mennyi RAM-ot ajánlatos egy PC-be Win 8.1-hez, esetleg Win 10-hez?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
Persze, csak azt nem tudom, hogy meddig. de akkor Win 8.1 a befutó.
Kérdés: a Win 8.1 melyik verziója ajánlott?
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
AutoCAD-at használok, szóval ha már adott 64 bit akkor előbb-utóbb szeretnék beruházni 8GB-re.
A Pro "melyik" verziója 8.1-nek?
-
BenJoe80
senior tag
Köszi woland_y2k, végig néztem az általad linkelt táblázatokat, de ennek ellenére nem igazán tiszta, hogy mi a különbség a 8.1 és 8.1 Pro között.
Mit nyújt, mivel nyújt többet a Pro és az kell-e egy átlag felhasználónak?
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
Hát nem tudom... azt se tudom, hogy mit jelentenek (VHD boot, dedikált hozzáférés, Client Hyper-V, BranchCache, Direct Access) tehát valószínűleg nem is kellenek.
A "Csoport házirend" és a "Domain csatlakozás" mit takar?
-
BenJoe80
senior tag
válasz Snoop-y #4618 üzenetére
Értem. Köszönöm a választ. Úgy néz ki, hogy akkor egy átlagos felhasználónak - mint nekem - elég lesz a Win 8.1. Nem kell a Pro.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
tegnap elött frissítettem Windows 8.1 64bit-ről Windows 10-re és ma komoly problémákat tapasztalok (fagyás, újraindulás, lassú képmegjelenítés... stb.) a Mozilla Firefox 41.0.2-vel, szóval úgy döntöttem, hogy beüzemelem az Edge-t.
És akkor itt vannak a kérdéseim, problémáim:
1. Hogyan tudom a könyvjelzőimet importálni az Edge-be (HTML-ből még nem tudja - ami kész röhej - , de nekem a "...\Settings\Import favourites from another browser" sem működik)?
2. Hogyan tudok helyesírási szótárakat hozzáadni az Edge-hez?
3. Milyen olyan app van az Edge-hez, mint az AddBlock Plus a Firefox-hoz?
4. Hogyan tudom azt beállítani az Edge-n, hogy törölje bezáráskor törölje a tartalmakat (jelszó, megtekintett weboldalak listája, sütik... stb.)?
A segítségeket előre is köszönöm!
-
BenJoe80
senior tag
Erre valaki?
-
BenJoe80
senior tag
válasz petya220 #26213 üzenetére
Okay... akkor maskep kerdezek. Nem jo az Edge?
En eddig a Firefoxot hasznaltam es nekem nagyon tetszik, meg vagyok vele elegedve, de ujabban (miota Win10-em van) iszonyuan lassu, szaggat, alig bir betolteni oldalakat, lefagy. Ezert gondoltam atallni az Edgere.
De akkor: valami otlet, hogy mi baja lehet a Firefoxnak?
Megjegyzem, az Edge nem produkal ilyen tuneteket. Lehet, hogy a Firefox es az Edge nem birjak egymast? Ha igen, van-e megoldas, ki lehet-e ezt kuszobolni?
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz Döglött Róka #26218 üzenetére
Nem ertek hozza, ezert kerdezem. Barmennyire is hulyen hangzik.
A tunetekbol adodoan akar lehet ez a problema. Firefox mukodott Win 8.1 alatt. Win 10-re valo frissites utan jelentkeztek a korabban leirt tunetek es az Edge mukodik.
Egyszeru emberkent mi ugrik be eloszor szerinted?
-
BenJoe80
senior tag
válasz Döglött Róka #26221 üzenetére
Na jol van... fel se fogtam mit irtam... bocs... Azt akartam mondnai, hogz a Win10 es Firefox nem birjak egymast...
-
BenJoe80
senior tag
válasz yozsee11 #26222 üzenetére
Na igen, ezzel csak az a problema, hogy nem mukodik.
A sajat gepen reseteltem a Firefoxot. Aztan ujraraktam. Semmi sem valtozott. Jelenleg egy masik gep elott ulok, amit ma upgradeltem Win10-re es frissen rakott Firefox van rajta es eleg lassu (bar messze jobb mint az enyem otthon).
Valahol mashol irtak olyasmit, hogy az AdobeFlash nem telepul normalisan.
Win keresobe "flash" beir, FlashPlayerre kattintatas, megjeleno ablakban az "Update" fulnel van az NPAPI (19.0.0.226) es a PPAPI (not installed) ertekek vannak a a sajat gepemen. Az emlitett komment alapjan allitolag ez a baj, bar azt nem tudom, hogy ezt hogy tudnam ki kuszobolni, ugyanis hiaba telepitem a legujabb FlasPlayert, a PPAPI nem telepul/frissul.
Ezen a gepen pedig mind a ketto - NPAPI es PPAPI is - "not isntalled" erteket jelez, bar a FlashPlayer telepitve van.
Esetleg lehet ez a problema? ha igen, mi a megoldas?
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
magyar nyelvű, dobozos (nem OEM) Windows 10 Home operációs rendszert egyáltalán lehet kapni? Ha igen, hol? Én egyszerűen csak OEM-est találtam ill vagy dobozosban vagy Pro-t vagy szervernek...
A válaszokat előre is köszi!
-
BenJoe80
senior tag
Szia és köszi (qqcqqc-nak is), de közben USB-n ajánlották az iPonnál.
Vélemény ezzel kapcsolatban? Ez is kulcssal jön nem?
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az asztali Windows 10 "People" app kapcsolatait hogyan lehet szinkronizálni a Windows Phone-al? Mármint, hogy a WP kapcsolatok legyenek szinkronizálva és nem az asztaliak.
Egyszerűen nem találok erre nézve semmi leírást, útmutatót.
A segítséget előre is köszönöm!
-
BenJoe80
senior tag
válasz netpeti98 #48215 üzenetére
Na ez az! Kellene... csak éppen nem működik.
Van egy (1) Microsoft profilom, egy (1) email címmel és egy (1) jelszóval. Ezt a profilt használom a PC-m bejelentkezéséhez és a WP-n is.
Ugyanakkor van PC-n egy "People" app, ahol szépen rendszereztem a kapcsolataimat. Aztán van a WP-n is egy "People" app, amit szeretnék szinkronizálni, de nem megy. Végül van az az "Outlook.com", amit böngészőn keresztül érek el, a fent említett emailemmel és jelszavammal.
Józan paraszti ész szerint ennek a háromnak egynek kéne lennie. De nem azok!
Most kipróbáltam. Ha az Outlook.com kapcsolatokat rendszerezem, akkor az egy idő után megváltoztatja a WP "People" app kapcsolatait is. Nagyszerű! De ugyanakkor a PC "People" app kapcsolatai nem változnak!
Szóval akkor most külön-külön kell szerkesztgetnem a kapcsolatokat? Nem lehet valahogy PC "People" app kapcsolatait szinkronizálni a WP "People" app kapcsoltaira? Ne kelljen már annyit Írogatni... ennyire azért nem érdekes...
-
BenJoe80
senior tag
válasz BenJoe80 #48216 üzenetére
#@&*˘%! Kb. 4 óra tökölés után kiderült, hogy:
- Outlook.com szinkronizál ugyan, de baromi lassan
- továbbá a PC "People" appja nem szinkronizál "felfelé", tehát au Outlook.com irányábaMagyarul az összes változtatást az Outlook.com-ban kell létrehozni és az szinkronizál "lefelé", azaz ebben az esetben a PC és a WP "People" appjai felé.
Bár érdekesség képen a WP "People" appja tud "felfelé", azaz az Outlook.com irányába szinkronizálni...
Pfff...! Windows - menjél inkább krumplit termeszteni!!!
-
BenJoe80
senior tag
Azt meg tudja valaki mondani, hogy miért a dobozban vásárolt Windows 8.1 Home, ami upgradelve lett a Windows 10 Home-ra, miért írja ki a MSN profilom, hogy OEM verzió???
Ha esetleg gépet váltok, akkor nem fogom majd tudni a Windows 8.1-t upgradelni Windows 10-re csak, ha előbb fizetek???
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
a hócipőm tele van már a Windows 10 random lefagyásaival, kék halálaival. Néha tök jó, hónapokig semmi, utánam meg van hogy fél órán belül is 2-szer újra kell indítani a gépet, mert lefagy, néha borzasztó recsegő hang kíséretében, ami a hangszórókból/fejhallgatóból jön és semmire nem reagál csak a resetre.
Két gépünk van, mind a kettőn Win 10 Home (legális mielőtt valaki rákérdezne), Win 8.1-ről lettek upgradelve, kb. egy hónapja újra telepítettem mindent nulláról. Ugyanezek a gépek ilyet Win 7 alatt egyszer sem produkáltak.
Ez valami Win 10 "sajátosság"? Más is tapasztal/tapasztalt ilyesmit? Van-e rá megoldás és ha igen, mi?
Iszonyú idegesítő, van amikor a legnagyobb munka kellős közepén kell újraindítanom a gépet és már veszettem el munkát emiatt...
A segítséget, tanácsokat előre is köszönöm!
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
segítségre lenne szükségem. Kb. két hetet, az őszi frissítés után tapasztaltam egy olyan hibát, hogy amikor Revit 2018-al nyomtatok PDF-be, a gép rendszeresen újra indul egy "kék halál" keretében. Azóta újraraktam az egész OS-t, alapból mindig mindent frissítek, gondoltam ez a probléma megoldva, de megint ugyanaz történik: "kék halál", win32kfull.sys system service exception hibaüzenet és újraindul. Nem tudok egy nyavalyás rajzot kinyomtatni.
Tudnátok segíteni? egy helyen ajánlottak chkdsk/f a parancssorba - futtattam, de nem történt pozitív változás.
-
BenJoe80
senior tag
Köszi a választ movax és mpo! Közben megpróbáltam a laptopomról kinyomtatni a rajzokat PDF-be... két nyomtatás után ugyanazt történt mint az asztali számítógépen.
Akkor most mi van?
-
BenJoe80
senior tag
Azt próbáltam - semmi változás.
Közben kipróbáltam a nyomtatást a Microsoft Print to PDF-el (eddig a magam által telepített Foxit Reader PDF Printer-t használtam) és úgy néz ki, hogy azzal működik - eddig legalább is. Sikerült egy tucat rajzot nyomtatnom PDF-be kék halál nélkül.
Lehet, hogy más PDF Reader után kell néznem...
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
és kellemes ünnepeket mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem - nem vagyok benne biztos, hogy a redmondiak vagy én vagyok hülye.
Van a Windows 10-em, amit annak idején egy már létező email címemmel regisztráltam. Tehát van egy yahoo! email címem (Ymail) és ugyanaz az email címmel de más jelszóval regisztráltam az Outlook fiókot (Outlook).
Három különböző eszközön - desktop, laptop és WP - fut Windows 10 és e között a három eszköz között (szeretném) szinkronizálni a naptárat (Calendar) ill. kapcsolataimat (People). Ez eddig működött is, de most az ünnepek alatt, a desktopon módosítottam a listát, ami valamiért nem akar szinkronizálódni a laptopon és a WP-n.
Lehet, az a probléma, hogy összekeveri az email címeket?
Továbbá, bizonyos kapcsolatokat összefűz: a Ymail email címről az úgy nevezett Outlook email címmel. Próbáltam őket szétválasztani (sikerült), de amikor törölni akarom a másik listát, akkor nem engedi. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest