Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz #86564352 #84712 üzenetére

    Ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy miért ne kapcsolhatnám ki akármelyik szoftver komponenst (kivéve az aktiválással és licenceléssel kapcsolatos részt).

    Az pedig, hogy a temréket licencelik, nem pedig eladják, pontosan arra vonatkozik, hogy amikor veszek egy dobozos temréket (szoftvert, nyilván), akkor annak csak egy példányát kapom meg (vagy ahányat megveszek), de ettől még nem vagyok jogosult a forráskódra, sem a brand-et nem kapom meg, sem semmi egyebet. Viszont a licence amit vettem (és nem béreltem), és amivel jogot formálhatok az adott számú kópia használatára, az nagyonis az én tulajdonom, számlával tudom igazolni a vásárlás (és nem bérlés) tényét, és a felhasználáshoz sem tartozik semmilyen időbeni korlát.

    Ha valóban bérelném, akkor az lenne oda írva, hogy "The software is licensed rented/leased, not sold." Egyébként léteznek 1,2, x évre vásárolható licencek is, ahol világosan fel van tüntetve, hogy adott időtartamra szól a szerződés tárgya. Itt eről szó sincs.

    Ezzel csak annyit tisztáz a cég, hogy amikor veszek egy Windows 10 példányt, nem vásároltam meg tőlük az egész brand-et, csupán egyetlen kópiát. (például ha a Microsoft eladta az Apple-nek a Windows-t, értjük hogy itt nem egy kópiáról van szó).

    "ne engem fárassz"

    Te erőlteted ezt a bérlős témát....

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák