Új hozzászólás Aktív témák

  • fery02

    addikt

    Sziasztok!

    Vettem egy Xiaomi Air 12-es laptopot (UEFI-s), aktivált kínai Win 10 Home-mal és igazából legalitás jellegű kérdésem lenne.

    Azonnal azzal kezdtem, hogy formáztam kompletten az egész gépet (a kínai Win kulcsát kimentettem előtte magamnak, biztos ami biztos alapon). Van nekem korábbról egy szabad kulcsom, magyar Win 10 Home-hoz.

    Mikor telepítettem a magyar Win 10 Home-ot és a telepítés folyamatában kérte a kulcsot, hiába próbáltam megetetni vele a kínai Win kulcsát, visszautasította azzal, hogy ezzel a Win kiadással nem használható a kulcs. Gondoltam, ez így nem is feltétlen probléma, folytattam a telepítést kulcs megadás nélkül (nem adtam meg neki a szabad kulcsomat, amit valószínűleg kompatibilis lett volna).

    Belakás után, megnéztem az "Ez a gép/Tulajdonságok" szekciót és ott azzal fogad a rendszer, hogy a "Windows aktiválva van". Miközben ugye nem adtam meg neki semmi kulcsot sem.

    Ez az lenne, hogy UEFI-s gép lévén, valamilyen úton látja a rendszer, hogy eredileg egy aktivált Windows-zal jött ki forgalomba és akkor ha egyéb Windows-t is telepítek rá, azt beaktiválja magának a háttérben?
    Ez most így legális vagy nem?

Új hozzászólás Aktív témák