Új hozzászólás Aktív témák

  • Cr00py

    senior tag

    válasz csab2 #69285 üzenetére

    Üdv. A clean install az a gép teljes tartalmának törlése, majd a rendszer újratelepítése röviden. Ennek a másik verziója az Update, azaz a frissítés. Ebben az esetben a már működő rendszert egy újabb/frissebb verzióra történő frissítésével érhető el, viszont ebben az esetben az adatok, beállítások mind megmaradnak, ellentétben a teljes rendszer újratelepítésével.

    A frissítéssel önmagában csak az a " gond", hogy azok csak felülírják az esetlegesen frissített fájlokat. Sok esetben így egy bizonyos idő után, ha az ember folyamatosan csak frissít..akkor előjöhetnek különféle bugok, hibák. Nem úgy viselkedik a rendszer, mint ahogy kellene..stb.

    Én személy szerint, csak a fő verziófrissítéseknél szoktam tiszta telepítést végrehajtani..ezek az eddigi tapasztalatok alapján nagyjábol évente 1x vannak. Havonta jönnek összegző frissítések 1x.. illetve mostmár biztonsági frissítések is. Ezeket nyugodt szívvel lehet telepíteni ( azaz frissíteni ).

    Ha az alapvető ismeretek egy esetleges rendszer újratelepítésének menetéröl hiányoznak, akkor célszerű megkérni valakit, akár ismerőst/családtagot, aki ért hozzá.. és tud ebben segíteni.

    Avagy másik lehetőségként áttanulmányozni pl ezt és ezt. ( hirtelen ezt találtam, de biztos lesz majd valaki, aki tud még ilyen leírásokat linkelni )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák