Új hozzászólás Aktív témák

  • Kam1kaze

    tag

    Sziasztok!

    1.) Windows 10 1703-al barátkozok 2 hónapja (eddig XP-t használtam), de tegnap lefrissítette a 1709-re. Hangot levette 30-40% körülire, azt visszahúztam 100%-ra, de halk maradt. 3 újraindítás kellett, hogy megjegyezze és normál hangerőn szóljon, mint ezelőtt. Viszont, ha például YouTube-on hallgatok zenét, akkor körülbelül 20-30%-al halkabban szól (előző Win10-esen is), mint a gépen lévő ugyan az a szám. Kipróbáltam ismerősom Windows 7-es gépén, ott is ez van, míg a régi gépemen Windows XP alatt ugyan olyan hangerővel szólnak. Ezen lehet valahol állítani? Hangerőkeverőnél, mindegyiknél maximumra van húzva.

    2.) 1709 frissítés óta elállítódott a képernyő színe. Sötétebb lett és erőteljesebbek a színek. Amikor betölt a Windows, 1 másodpercig jó, majd utána elállítódik. Kép betöltéskor, majd 1 másodperc után. Egyenlőre nem telepítettem újra az integrált videókártya drivert és a monitorét se, hátha van valamilyen beállítás (ezeknél a beállításoknál nem láttam változást, csak a tulajdonságaiknál láttam, hogy tegnap konfigurálta őket a Windows). Színkezeléshez eljutottam, de nem tudom mit kell itt állítani. Videót is készítettem róla, ha kell, de gondolom azt felesleges feltölteni. Mit kéne állítanom?
    Annyi pozitívum lett, hogy nem natív felbontáson használom a monitort (mert akkor minden apró), amit az XP viszonylag szépen jelenített meg, viszont a Windows 10 már nem. Vastag, homályos, életlen betűk, de a 1709 óta éles lett minden, mint az XP-nél. Emiatt nem raktam még újra a diver-t, de ha csak az oldhatja meg, akkor megteszem.

    3.) Be lehet állítani, hogy a cserélhető meghajtókra ne hozzon létre "System Volume Information" mappát? Ez a TrueCrypt használatánál zavar, ha csatolok egy kötetet hozzá, akkor létrehozza és van, hogy csak egy 20MB-os fájlt csatolok, abból már lefoglal 9-10MB-ot ez a rendszermappa. Windows XP-nél nem csinált ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák