Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz kezo0 #153041 üzenetére

    Semmilyen beszólás nem volt, ha magadra vetted, akkor bocsánat, legközelebb csak simán ugord át.

    Szerintem megoldható utólag is a recovery létrehozása, csak el kell játszani azt, amit a telepítő is csinál:

    Kell a disk végén egy kellően nagy, üres partíció (EFI esetén {de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac} típusú), NTFS filerendszerrel és hozzárendelt betűjellel (továbbiakban R:) . A kellően nagy nem tudom mekkora, amikor utoljára néztem, akkor 650 MB-ot hoztam létre, de ennél nagyobb se árthat (simán lehet a 650 MB is kevés jelenleg). Ez meglévő rendszeren is megoldható, én nem csináltam még ilyet, de vannak itt nagy partícionáló mágus kollégák, Te is megoldottad, bár a szumma 250 MB az biztosan nem elég.

    Kell egy winre.wim, azaz maga a recovery image. Ez is elkészíthető utólag (macerás), illetve kicsomagolható egy (friss) telepítő install.wim-jéből (Windows\System32\Recovery\winre.wim).
    Ezt a wim-et ki kell másolni az üres, erre a célre létrehozott recovery partíciónak a Recovery\WindowsRE alkönyvtárába.

    Adminként:
    reagentc.exe /setreimage /path R:\Recovery\WindowsRE
    Elvileg ez beregisztrálja be az új recovery-t, és beállítja, hogy melyik Windows telepítésre mutasson (értelemszerűen a meglévőre), majd újra kell indítani a rendszert.

    Ez után lehet ellenőrizni, hogy kicsomagolta-e a winre.wim-et, illetve be lehet állítani a partícióra a helyes GPT attribútumokat, hogy rejtett legyen.

Új hozzászólás Aktív témák