Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz isti732712 #134155 üzenetére

    Egyrészt, ha gond van a jelenlegi rendszerrel, akkor nem feltétlen kell clean install, azaz újratelepíteni a 0-ról, hanem adott a repair install lehetősége is, ahol megtarthatók a személyes fájlok és a telepített programok, beállítások.

    Másrészt, ha USB-s meghajtóra cél telepíteni és onnan futtatni a Windows 10-et, akkor ahhoz Windows To Go szerinti telepítés kell, vagy a meglévő local install átkonvertálása WTG-re, stb.

    Harmadrészt nem világos mégis mi értelme van először WTG szerint telepíteni, majd azt utána local installra konvertálni, meg klónozni stb. és úgy használni USB helyett tartósan a PC-be téve a meghajtót... :F Ha eleve local install a cél, akkor azt kellene használni, aszerint választani a clean install / repari install opciókat, felesleges WTG-vel bonyolítani. Ha WTG a cél, akkor meg annak megfelelően telepíteni és nem keverni az előbbivel. Ha local install + WTG is, meg hogy legyen tartalékba egy + plusz rendszer, akkor meg azt kellene csinálni, ennyi.

    Negyedrészt, ha egy nagyon belakott rendszerről van szó és épp emiatt nem igazán opció az újratelepítés a 0-ról, akkor tessék rendszermentést készíteni - amit lehetőleg több helyen, több meghajtón javasolt tárolni - a megfelelő állapot(ok)ról, majd alkalmanként megismételni a naprakész állapot fenntartásához és akkor nem téma ez az egész, szükség esetén csak a mentést kell visszaállítani és nem balga módon mindent a 0-ról kezdeni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák