Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Vikus #131163 üzenetére

    "Ott a beállításoknál az NTFS formázás volt megadva MBR particiós séma BIOS-os vagy UEFI-CSM-s gép(ek)hez. Egy 16Gb-s pendrive-on.
    Így lett kiírva az ISO. Eddig ment így a win 8.1 telepítés, de most az se"

    Az gondolom megvan, hogy a Rufus MBR-BIOS sémája alapesetben Legacy/CSM telepítéshez való, UEFI-nél nem fog működni, ha nem támogat a hardver, azon a UEFI firmware NTFS-t, illetve UEFI-hez értelemszerűen a GPT-UEFI kellene. De ott is ha a 64 bites standard ISO van használva és UEFI-NTFS megoldás, akkor szükség lehet a Secure Boot kikapcsolásara. Vagy másik lehetőség az MCT, vagy ha a muzeális, EOL XP-n már nem fut, akkor adott a felcsatolás (XP-n külön programmal) és az ISO tartalmának 1:1-ben történő átmásolása módszer, FAT32-höz szükség esetén install.wim darabolása install.swm fájlokra, stb. Ezek amúgy mind-mind le vannak írva az előző válaszban linkelt a linkelt anyagokban.

    "Vagy a partríciót hogyan tudnám felosztani, hogy valamelyiket elfogadja telepítő helynek?"

    Le van írva és szemléltetve világosan az előző válaszban... Ahogyan az is, hogy nem kell MBR - GPT között ide-oda konvertálni a célmeghajtót, hanem törölni kell, majd szabad területet megadni telepítési célnak és tovább.

    Az meg érdekes, hogy ha már Windows sincs a gépen, akkor miért nem lehet belépni indításnál F2/egyéb billentyűt nyomva a BIOS/UEFI-be, bár egyes hulladék laptopok és gyártók esetén akár ilyen bug is előfordulhat.

    Ha az előző és a mostani válaszban leírtak szerint történik a telepítő léteehozása és a telepítés, akkor annak normál esetben nyilván működni kell. Ha esetedben nem, akkor vagy nem megfelelően csinálsz valamit, vagy egyik/másik hardver hibája (a HDD jó egyáltalán, állapota HDS/más programmal ellenőrizve lett?) miatt nem működik, ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák