Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Kovács86 #128202 üzenetére

    Nem tudom mennyi "szívással" jár, de először a W10-t kellene, hogy telepítsd és utána a Linux-t. :B
    Ha a W10-t UEFI-ben telepíted, akkor a Secure Boot legyen tiltva (Secure Keys deleted), sajnos egyéb esetben nem lehet W10 mellé Linux-t telepíteni (mármint egy azon meghajtóra).
    (Lehet, de abban nem lesz köszönet...)

    A legjobb megoldás az lenne (már, ha megvalósítható), hogy külön meghajtóra telepítenéd a W10-t és Linux-t...

    Ha ez nem lehet, akkor először a W10-t telepíted, és hagysz helyet a Linux-nak (lehet akár unpartitioned rész is, azaz nem particionált rész ugyanazon a meghajtón, csak legyen megfelelő kapacitású üres hely.)

    W10 telepítésekor megadhatod, hogy mekkora legyen a rendszerpartíció mérete (segédpartíciókat létrehozza, de azok mérete elhanyagolható), a lefoglalt helyen "felül" meg majd mehet a Linux.

    A W10 telepítését követően a Linux telepítésekor a "W10 mellé" (vagy hasonló, Linux disztró függő) opciót kell választani a telepítéskor (azt az unpartioned (nem particionált területet megadva) és az indítót (grub, grub 2 vagy akármi, szintén Linux disztró függő) a fizikai meghajtóra (ahova korábban a W10 települt) kell íratni (Linux (minden disztró) felajánlja))...

    Bonyolultabb leírni, mint megcsinálni... :B

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák