Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz buci30 #127519 üzenetére

    Elárulom a nagy titkot :K

    Használok alkalmazásokat, amik még a régi érában írodtak, és akkoriban valami ha elindult, nyelte a cpu-t izomból. Mert akkor még nem voltak szálak, stb. Nem ismerik a korlátos teljesítmény fogalmát. Akkoriban nem létezett az a fogalom.

    Ha jelenkori cpu-n elindítasz egy olyan alkalmazást, lefoglal egy cpu threadet mindenestül, és olyankor a mai intel procik már elkezdik felváltva turboba kapcsolni a cpu magokat. Nekem van 4 cpu threadem laptopon. A jelek szerint a windows annyira okos, hogy megnézi, mennyit eszik az alkalmazás a cpu-ból, és azt fogja látni, akkor is maxon pörgeti a szálat, amikor 1.2 ghz helyett 3.4-re kapcsol a cpu. Szóval felhasználói kényelmi okokból turboba kapcsolja. És a laptopon felpörög a hűtő mint egy vízturbina a niagarán. Ami persze kell a fenének. 1% cpu elég lenne. Esetleg 2. De 3-nál biztos nem több.

    Amire rájöttem, hogy ha nem 100% a cpu teljesítmény, hanem csak 99%, már sosem kapcsol be a cpu turbo. Az az 1% valójában 3x-os szorzóvá változik. És leginkább az a célom, hogy azt letiltsam változtathatóan. Azért változtathatóan, mert amikor pld filmet nézem vagy olyasmi, akkor hatékony, hogy turbot is engedélyezek. Csak amikor legacy appokat használok, olyankor nem. Ha van is alkalmazás-relatív cpu teljesítmény szabályozási házirend valahol, én nem találtam meg.

    Eddig 99 / 100% között kapcsolgatni a legjobb ötletem. Talán marhaság, de szegény ember vízzel főz. Ha tudsz jobbat, vevő leszek minden ötletre.

    Van jobb?

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák