Új hozzászólás Aktív témák

  • DrKapocs

    őstag

    válasz King Unique #123447 üzenetére

    Köszönöm a tippet, de a "Select the target Feature Update version" opció nálam sajnos nem lesz megfelelő. Ahogyan írtad is, a 1903-as verzió támogatottsága le fog járni decemberben, így az általad felvetett megodlás számomra nem járható: "If you don't update this policy before the device reaches end of service, the device will automatically be updated once it is 60 days past end of service for its version."

    "Az viszont nem világos, hogy ha csak a funkciófrissítést akarod elkerülni, akkor ahhoz minek teljesen és véglegesen tiltani a Windows Update-et?" Azért mert egyszerűen nincs kedvem kockáztatni. A 1903-as frissítésre való áttérés sem volt sima ügy, akkor gyakorlatilag egy bootloop-ba került a gépem. A BIOS állítgatásával sikerült onnan kihoznom. Nincs kedvem azzal kínlódni, hogy ilyen, elbaltázott frissítések miatt telepítgetem újra a laptopom és napokat pazarlok el rá. Pedig nem egy régi laptopról beszélünk, egy HP 15-bs102nh -ról van szó.
    Ha nem jön össze a frissítés, lásd 1909 és 2004 alatt nem működnek a bluetooth eszközeim, akkor az számomra az komoly gond. A laptop munkaeszköz számomra, fontos, kell, nem játék. Hiába van a gépem a legfrissebb, ropogós windowson, ha nem működik vele a bluetooth füles/mikrofon rendesen, sokra megyek a legfrissebb verziómmal... egy elcseszett update és ülhetek ott a gép előtt 30 cm-re és beszélhetek a falnak, beszorítva egy kényelmetlen íróasztal elé, egy székhez szögezve. A szemem pedig kifolyik, mert 10 órát fogok ülni a gép előtt.

    Én értem, hogy az informatikai világban a legfőbb bűnök között szerepel az update kikapcsolása, de ráfaragtam. Amikor a 1909-et letöltötte benn a cégnél, akkor rányomtam, hogy mehet a frissítés. Úgy gondoltam, ha már letöltötte, akkor mindegy. A 2004-re csak azért frissítettem, mert nem volt jó a 1909-es. Pedig driver, bios, stb. frissítés, minden megvolt. Felhívtam a lapos gyártóját, a füles gyártóját, mindent megtettem, egy csomó időt elcsesztem rá. Alapbeállított eszköz, alapbeállított kommunikációs eszköz, stb. Már a könyökömön jöttek ki ezek a jótanácsok, mert hiába állítgattam be ezeket a frissebb windows verziókon. Nincs kedvem ehhez a kálváriához újra. Ezért a végleges tiltása az update-nek. Nyilván ez kockázatos, nem támogatott a win, stb., de extrém kockázatnak nem teszem ki a gépet (nincs xxx oldalak látogatása, crackelt programok letöltögetése, torrentezés, stb.)

    "Ha teljesen és véglegesen letiltasz mindennemű frissítést, nem lesznek befoltozva az OS esetleges biztonsági rései, akkor sokat nem oszt nem szoroz, telepíthetsz akármilyen vírusirtót.." Ebben valószínűleg igazad van. De, ha tiltom az összes frissítést, akkor - úgy olvastam - a Defender sem fog tudni frissülni. A Kaspersky pedig ugye frissül, mert az egy "3rd party" program, különösebben nem érdekli, hogy én letiltottam a windows update-et.

    Inkább úgy kérdezném: beállítottam az általam korábban leírt 3 dolgot annak érdekében, hogy ne frissüljön semmilyen szinten sem a win10-em. Ezek a beállítások garantálják ezt?

    Nagyon köszönöm a segítséged és meglátásaid! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák