Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    Sziasztok!

    A kérdésem nem pont a HTPC/NAS-ra specializálódik, de talán lesz olyan aki tud nekem segíteni.
    Sajnos a nyakamba varrtak egy kényes melót amit muszáj megcsinálni :)
    Itt leszögezném, hogy már most sem értem a miérteket, de hát ugye főnök szerint ezzel nem kell foglalkozzam, csak el legyen végezve.
    Szóval adott lenne egy teljesen új gép. (B365M-K, I3-9100, 8GB RAM, 2x2TB WD RED RAID1, illetve egy 240-es WD SSD amin egy W10 PRO van)
    Na már most ez egy hivatalba menne fájlszervernek (tudom...sóhaj). Az átlagéletkor elég magas, kevés ember van a hölgyemények között akik ne lehetne az anyám, pedig 30 már elmúltam.
    Na most ezen öregebb korosztály ugye dolgozik a saját gépén, plusz most már menne ez a gép is 24/7-be így oda is kellene menteni azon adatokat amiket a saját gépükre.
    Ezt kéne legegyszerűbben megoldani, automatikusan. Létezik valami olyan progi ami nem felhő alapú tehát LAN-on keresztül tudná azt, hogy mondjuk csinálok egy mappát mindenkinek, és innentől csak abba dolgozhatna, az adott progi pedig figyeli ezt a mappát, és szinkronizálja erre az új fájlszerverre megint egy saját mappába?
    Mivel ugye nem mai csirkékről van szó, sajnos az az út nehezen járható lenne, hogy mindenki maga másolja fel mondjuk a nap végén a saját kis motyóját a szerverre. Már az kicsapta náluk a biztosítékot, mikor említve lett, hogy havonta 1x pedig egy külső merevlemezre is menteni kell maga a szerver tartalmát, amit a fennmaradó időben a páncélban kell tartani.
    El nem tudom igazából képzelni mi szükség ennyire túlbonyolítani valamit, mert anyám is hivatalba melózik, és tudom, hogy nagyon kevés programot és dokumentumot kezelnek már lokálba, a legtöbb programjuk már felhő alapú, és nem tárol semmit a gépen.
    Szóval a fenti dologra tudna valaki javasolni valamit?

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák