Új hozzászólás Aktív témák

  • paolinho

    őstag

    Asszonykám gépére pár napja telepítettem egy Win 10-et, majd igényének megfelelően néhány applikációval komplettíroztam azt. Lévén nem igényelte a jelszavas (PIN-es) belépést, kikerült a pipa ebből a négyzetből.
    Viszont zavart az a "sokbetűs" számítógépnév, amit a telepítés során kapott a laptop, azt is átírtam egy egyszerűbbre, amivel az otthoni hálózaton könnyebben beazonosítható a gép.
    Na, ezután kezdődött a kálváriám, ugyanis az újraindítást követően lent a bal alsó sarokban kétszer jelent meg a felhasználónév.
    Sebaj - gondoltam - irány vissza a felhasználói beállításokba, ahol visszaraktam a pipát a jelszó kérése négyzetbe, majd újraindítottam laptopot. Ezt követően azonban sajnos már csak rendszergazdai jogosultságok nélküli felhasználónak lát a gép. Azaz, már nem tudok eljutni a netplwiz futtatásával a Felhasználói fiókok-ba, ugyanis az oda belépő engedélyező képernyőn csak a NEM ikon jelenik meg.

    Jól sejtem, hogy esélytelen már a Rendszergazdai jogosultságom visszakapnom, azaz, csak az újratelepítés lehet a megoldás? Vagy esetleg van még ebből a kálváriából kivezető út?

    Még annyi, hogy próbálkoztam a Csökkentett módban is a Rendszergazdakénti belépéssel, ami ugyan sóikerült, de a csak ennyi, ugyanis innen sem tudtam már a netplwiz-zel módosítani valamit is, ugyanis nem reagált egyáltalán a rendszer a beírásra a Futtatás alatt.

Új hozzászólás Aktív témák