Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz rushty #104742 üzenetére

    Az mondjuk annyira nem meglepő, ha egy összesítő frissítés telepítése után restart kell, ahogyan más Windows rendszereknél szintén. Viszont egyrészt ezekből van havonta általában max. 1-3 db, ami azért havi szinten nem annyira sok. Másrészt a 10-esnél nemcsak a 18 órás aktív időszak használható a restart késleltetéséhez, hanem az egyéni újraindítási időpont is beállítható, amivel majdnem 1 héttel (!) lehet eltolni.

    Aztán főleg HDD-nél az szintén nem, ha átmenetileg magas a lemezkihasználtság és emiatt akad a rendszer. Vannak erre a rendszeren belül különféle megoldási javaslatok (példa), de az erőltetett kikapcsolások és letiltások helyett szvsz érdemes inkább normális rendszermeghajtót tenni alá, lásd a már említett SSD-t. Sőt, van hogy pusztán önmagában az SSD már megoldja az ilyen irányú sebességproblémát és az előbbi letiltásokkal sem kell szórakozni.
    Ha kevés a RAM, akkor meg a 32 bites Windows használata is megfontolandó. De 3-4 GB-nál már mehet akár a 64 bites is, meg ha van rá lehetőség, akkor nyilván akár többet is lehet, javasolt rakni a gépbe a felhasználástól függően.

    Kifejezetten gyenge hardveres konfigurációkra akár a 7-esre épülő Windows Thin PC is opció lehet. Vagy inkább egy desktop Linux, ha megfelel az utóbbi is és nem feltétel a windowsos szoftverkörnyezet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák