Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    Üdv, olyan kérdésem lenne, hogyan lehet két ethernet hálózatot 'közösíteni'? Arról lenne szó, van a sima vezetékes ADSL netem, 50Mbps. Steamről szednék le játékot, a 40-50-60GB tartalom viszonylag soká jön le, főleg, mikor nem jön teljes sávszélen valamiért.

    A telefonomon korlátlan net van, az 50Mbps gyakorlatilag mindig megvan rajta speedtest szerint, de a jellemző a 110Mpbs is, és néha akár a 140 is.

    Régebben (~ másfél-két éve) egyszerűen csak rádugtam a telefont a gépre, megosztottam a netet usb-n, és mindkettőt (adsl + telefon) kihasználva töltött, így előfordult a 18-20MB-os letöltés is (a vezetékes max 6MB helyett).

    Az utóbbi időben viszont esetleges, hogy működik-e, jobbára már nem, megjelenik ugyan a hálózat, de vagy csak az adsl-en tölt továbbra is, vagy átáll a mobilra és csak azon. Általában ha letiltom az adsl-t, csak akkor áll át a másikra. Egy furcsaság, hogy ha letiltom a vezetékeset, akkor a Feladatkezelőből a mobilos grafikonja tűnik el, de a forgalom az elindul rajta. Jelen pillanatban adsl-el 3.5-4Mbps-el tölti le a játékot, a mobillal 13-14Mpsl-el.

    Sűrűn nem használom ezt a megoldást, hébe-hóba pár havonta csak (azért az 56 perc vs. 14 perc csábító), nem akarom szétterhelni a mobil hálózatot, még ha nem is tudok mást rajtam kívül a faluban, hogy mobilnetet használna.

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák