Új hozzászólás Aktív témák

  • ussseal

    tag

    Sziasztok!

    Bedobom ide, mert szerintem Windows-os probléma az alapja ennek :)

    Nemrég beszereztem egy Kingston A1000 480GB-s SSD-t és Windows 10-ben (1903) fresh install után teljesen rendszertelen időközönként pár mp-s laggokat (egérmozgás, hang, stb.) tapasztalok, csak ebben a rendszerben. Nem csak hardveres változásom volt mostanában, (dual-bootolok Linux Manjaroval+ Windows update is volt), ezért jól lábon lőttem magam abban, hogy egyszerűen meg tudjam állapítani, hogy milyen eredetű a gond :D

    (Tudom, elég gány ez a partíciós lista, de ideiglenes addig, amíg nem mentek le mindent a régi driveból, addig nem piszkálnám ezért, ha nem ez okozza a laggot):

    Kingston A1000 NVMe - Manjaro Linux -> GRUB2-vel innen bootolom mindegyik rendszert (500 MB-s FAT32 boot partíció /boot/efi-be mountolva).
    Kingston A1000 NVMe - Win10 1903
    Kingston HyperX Fury SATA - Win10 1809

    (Természetesen a BIOS-ban minden UEFI módban, secure boot kikapcsolva.
    A Konfigom további részletei: Gigabyte B150M-D3H (legfrissebb BIOS), i5-6500, Kingston HyperX Fury 2x4GB HX421C14FBK2/8, GTX960.)

    Több futó program, illetve több nyitott böngészőablak mellett jön ki a gond, szóval valami memóriakezeléshez vagy hasonlóhoz kötődő problémára gyanakszom.
    Win 10 Home 1903-ben nem turkáltam a lapozófájl alapértelmezéseiben (Linux alatt egy 2 GB-s swapot állítottam be, de nem hiszem, hogy számítana bármit ez esetben).
    Windows alatt továbbá kikapcsoltam az appok háttérben futását (ahogy mindig teszem minden telemetria kapcsolása mellett), ezt próbáltam visszakapcsolni, de nem oldja meg a problémát.

    Van rá valamilyen tippetek, hogy mi lehet az oka?
    Arra gyanakszom, hogy ezek közül lehet valamelyik:
    - Valamelyik alaplapi driver nem szereti a 1903-t
    - NVMe driver gond
    - A Linxusos bootloaderem valahogy nem jó így

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák