Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz sixpak #37409 üzenetére

    "Komoly változáson ment át a Windows licencrendszere is. A leglényegesebb, hogy a Windows 8-ból nincs klasszikus „dobozos változat”, az OEM licenc viszont egyszemélyes használatú (PUL – Personal Use License) résszel bővül, mely arra az esetre vonatkozik, ha a felhasználó saját magának épített rendszeren, esetleg másodlagos operációs rendszerként vagy virtuális környezetben szeretné használni a Windows 8-at. Az OEM licencet (és telepítőt) a PUL alapján nem lehet (legálisan) használni korábbi, nem legálisan telepített operációs rendszer legalizálására, illetve amennyiben a felhasználó már legalább öt PUL licenccel rendelkezik, akkor üzleti felhasználásra sem.

    Jó hír viszont, hogy a PUL nem kötődik számítógéphez, tehát áttelepíthető másik rendszerre, ha az eredeti rendszerről eltávolítjuk. Így ezen licenc keretein belül a Windows 8 más tulajdonosra is átruházható (eladható), feltéve, hogy az eredeti tulajdonos eltávolítja számítógépéről. Fontos tudni még, hogy a személyes használatú licenc esetében nem érvényes a downgrade jog, tehát a Windows 8 vagy 8 Pro helyett nem használható vele korábbi Windows verzió.
    "

    A licencelésről: Windows 8 a porondon

    - (PUL – Personal Use License)
    - (VUP - Version Upgrade)

    Arra azért legyél figyelemmel, ha boltból veszel egy 8.1-et akkor már eleve olyan DVD-t kapsz amit telepítés után nem kell külön Upgradelni.
    Személy szerint én például már nem vennék alaplaphoz kötött OEM verziót -az utolsó OEM Win, a kisebbik gépemre vásárolt 7-es négy évvel ezelőttről -, a mostani Windows 8 PRO-m is dobozos Windows 7-ről lett frissítve, örökölve annak áldásos tulajdonságait.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák