Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz Acheron #28700 üzenetére
Gondolj bele! A Windows 7-ed OEM, azt nem adhatod el/rakhatod másik gépre, a Win8 upgrade pedig nem telepíthető legálisan a másik megléte nélkül, akár simán rátelepíted, akár formázás után üres partícióra. Egy upgrade nem csinál az OEM licencből dobozosat.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Psychonaut
veterán
válasz Dilikutya #28701 üzenetére
Bizonyos Windows 8 licenszek eladhatóak a PUL értelmében, legalábbis én csak így tudom értelmezni a következőket:
"You may transfer the software to another computer that belongs to you. You may also transfer the software (together with the license) to a computer owned by someone else if a) you are the first licensed user of the software and b) the new user agrees to the terms of this agreement. To make that transfer, you must transfer the original media, the certificate of authenticity, the product key and the proof of purchase directly to that other person, without retaining any copies of the software." - Forrás
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Psychonaut #28702 üzenetére
PUL csak akkor érvényes, ha most veszel Windows 8 OEM lemezt boltban. Windows 7-re nem érvényes és előtelepített Windows 8-ra sem.
-
Psychonaut
veterán
-
Ice&Lime
veterán
szerintem meg az összes oem legolcsóbb ilyen papírtokos és nem dobozos, ha meg dobozos az nem lehet oem szerintem, szóval az oem-ek ilyenek én így tudom:
Microsoft Windows 8 - OEM - 1PC - 64Bit:
(és nem utolsó sorban az oem-ben nincsen 64 és 32 bites, a dobozosban viszont mind a kettő megvan)ha meg nem így van, akkor valaki elmagyarázhatná a különbséget, hogy mit/miért/hogyan...
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
válasz Dilikutya #28701 üzenetére
Szia!
Ebbe elsőre is belegondoltam, de nem ismerem a win lelkivilágát, nálam belefért volna, hogy aktiválom az upgrade verziót, majd az új gépre telepítve (mert ugye a lemezről a teljes verzió is települ) a régi aktivációs kód ismeretében újra aktiválom. Elismerem, ez is csak spekuláció volt a részemről, de nekem addig, míg a MS oldalán nem olvasom ennek ellenkezőjét az is az, hogy nem lehet ilyet csinálni. De értem és elfogadom az érvelés etikai oldalát - aki anno OEM op. rendszert vett, tudta (remélhetőleg), hogy milyen feltételekkel veszi (én tudtam). Így nem nagy meglepetés ez
Sorry, nem akartam a kérdésemmel vihart kavarni, főleg mert magam is abszolút a jogtiszta szoftverek pártján állok, másrészt mint írtam is, a kérdés részemről tárgytalan lett - mindenképp vennem kell egy másik OS -t.
Üdv és Peace -
soundsonic
aktív tag
"Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre, illetve átruházhatom egy másik felhasználóra? A szoftvert átviheti az Ön egy saját másik számítógépére. A szoftvert (a licenccel együtt) átviheti valaki más számítógépére, feltéve, hogy a) Ön a szoftver első licencelt felhasználója és b) az új felhasználó elfogadja jelen szerződés feltételeit. Az átruházáshoz át kell adnia az eredeti adathordozót, az eredetiséget igazoló tanúsítványt („Certificate of Authenticity” vagy „COA”), a termékkulcsot és a beszerzés igazolását közvetlenül a másik személynek; Ön a szoftver egyetlen példányát sem tarthatja meg. Az átruházáshoz felhasználhatja a megengedett módon készített biztonsági másolatot, illetve azt az eredeti adathordozót, amelyen a szoftvert beszerezte. Amikor a szoftvert átviszi egy új számítógépre, a sz oftvert le kell törölnie a korábbi számítógépről. A szoftvert Ön nem viheti át azzal a céllal, hogy licenceket osszon meg számítógépek között. Get Genuine Windows szoftvert, Pro Pack vagy Media Center Pack szoftvert Ön kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhat át."
-
Kinder
senior tag
Köszönöm a válaszokat az érintőképernyős laptoppal kapcsolatban.
-
Win 8 Prof 64 bit gyökérkönyvtárban ki lehet törölni vagy legalább rejtetté tenni:
- az Perflogs mappát? (üres, de rendszergazdai joggal enged csak be)
- az Intel mappát? (egy Logs mappa van benne, abban meg egy IntelChipset.txt, ami telepítéskor jött létre)Zavar, hogy ott van
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz Kalandor #28711 üzenetére
Hi
This folder also exists in Windows 7. It is normally a hidden folder.
It is used by the system store Performance Logs (Diagnostics).
It can be removed, but will be replaced by the system, if needed.
You can populate the folder by generating a System Health Report. This report will show you a ton of information about the computers performance.
Open Control Panel / Performance and Information Tools.
On the left side menu, select Advanced Tools.
Scroll down and select the Generate a System Health Report option.
This will normally take a couple of minutes.
After the report is completed, the report will be displayed. After you close this report, you can see the information on demand by opening the Performance or Resource Monitor.
The report will be saved in Perflogs\System Folder.
Regards
Nem értem miért nem hidden by default Win8 alatt...
Intel mappa nem Windows-hoz kapcsolódik, gondolom driver telepítésnél hozta létre, törölheted nyugodtan szerintem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Köszi, mindjárt jobb Most nem particionáltam szét az SSD-t, így minden egyes plusz mappa zavaró.
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám beállítani azt hogy ne kelljen jelszót beírnom a win8 bejelentkezése előtt?
Azt szeretném hogy a számítógép bekapcsolásakor automatikusan bejelentkezne a windowsba!! -
droti25
őstag
válasz littlemamba #28717 üzenetére
Azt holt tudom pontosan beállítani?
Megnézem és helyi fiók van beállítva(rendszergazdai) csak van hozzá jelszó megadva!
Hogyan tudom beállítani h ne kérjen jelszót ?[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
Na azóta, újra megjelent a hiába és megnéztem amit írtatok. Ott nem jelezte a hibát.
De, azt mondta expoler.exe, és ram hibát és még egy valamire panaszkodott.Az nem lehet, hogy az a baj 3GB-al 64 bites rendszert raktam fel?
-
pzstm
titán
válasz Nova96 #28723 üzenetére
az egész biztosan nem baj. 2GB RAM-os gépre is raktam már fel x64-et, illetve cégnél most 1GB RAM van több virtuális gépben és Win7 x64 és Win8 Pro x64 is van rajta teszt céljából
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz Nova96 #28727 üzenetére
nem olvastam vissza teljesen, mi is volt a hiba pontos leírása? (semmilyen hibát nem okozhat, hogy ha 3GB RAM mellé raksz x64-t)
-
Victoryus94
őstag
Nekem az IE fagy be állandóan. Valakinek valami ötlete?
Megnyitom a böngészőt, és azonnal fagy. Linktől, kezdőlaptól függetlenül. Ha rámegyek, hogy program bezárása, újratölti az oldalt, és újra befagy.. majd megint kiírja, hogy az IE működése leállt.. és amíg nem feladatkezelőbe zárok be mindent, addig folytatja.Oprendszer: MSDN Win8x64Ent. (rendszergazda rokontól mennyiségi licenccel)
Tavaly decemberbe lett föltéve a rendszer, kb február eleje óta csinálja.
Lehet valahogy javítani a böngészőt? Sikerült letiltanom minden beépülőt, és kiegészítőt, de így is ezt csinálja.ui.: ezt találtam (címsorba írta ki a gép a sokadik újraindulás után): res://ieframe.dll/acr_error.htm#,res://ieframe.dll/acr_error.htm#,res://ieframe.dll/acr_error.htm#,res://ieframe.dll/acr_error.htm#,res://ieframe.dll/acr_error.htm#google.hu,https://www.google.hu/
[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
válasz Victoryus94 #28731 üzenetére
automatikus javítás?Nekem ha semmi nem jut eszembe, akkor lefuttatom.Esetleg alaphelyzetbe állitás,valamint tedd meg alapértelmezetté... hátha megsértődött a lelke...
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Marci__
tag
válasz Victoryus94 #28731 üzenetére
Megpróbálhatod azt is, hogy innen kiveszed a pipát, újraindítasz, visszateszed a pipát és megint újraindítod a géped.
-
Plasticbomb
addikt
Hali!
A WinSXS mappával mit lehet csinálni, hogy rendesen csökkentsem a lefoglalt területét?
Eddig ezt találtam, de ez sem csökkenti lényegesen:
[link]Nem szeretném újratelepíteni a gépet, csak az 50 GBs Win8as partíción helyet csinálni. Eddig Win8 vann fenn, ami jelenleg kapásból 25 GB hely, megy a hibernálás stb. A Wincsi 320 GB, de a többi helyen Egy 50 GB OSX partíciót van, és az adat partícióm is HFSJben van, OSX miatt.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Johnnyp
csendes tag
Sziasztok!
Bocs a tudatlan kérdésért, de a windows 8-ra kell külön telepíteni VGA, alaplap stb. drivert vagy letölti (telepíti magától)?
Köszönöm a segíséget.[ Szerkesztve ]
-
ng0ofy
KORREKTOR
MsMpEng.exe, LiveComm.exe, RuntimeBroker.exe
Fentiek nagyon magas cpu, ram és hálózat fogyasztást generálnak kb két napja. Az érdekes ebben, hogy hálózati forgalmat is, ami ez első kettőnél érthető lenne valamennyire, de utóbbinál számomra nem. A legnagyobb bajom, hogy az MsMpEng.exe és a LiveComm.exe nagyobb hálózati forgalmat bonyolítottak pl. tegnap este, mint egy hd youtube video stream. A gond az, hogy néztem volna a chromeban egy filmet streamelve és nem tudtam, mert olyan lassú volt a net! Gondolom a priorítása a fenti programoknak magasabb, mint a google chrome-é
Windows reinstall megold mindent gondolom, bele is kezdek nemsokára, de szeretném tudni, mi okozza ezt az információ éhséget a fenti programoknál most hirtelen.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Felraktam egy olyan UI modot, hogy a Start Screen ugy uszik be, mint WP-n (marmint ahoz nagyon hasonlo modon). Namost, ez annak ellenere, hogy eye-candy, eleg lassu es igy mar inkabb eltavolitanam. Kerdes, hogy ezt hogy tudom?
Bocs a hulye kerdesert, aki tudja az irja meg. Koszonom.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Gorneck
legenda
válasz ng0ofy #28742 üzenetére
Az első a defender lesz vagyis az AV.
A másik meg a Windows Live...bár pontosan nem tudom, hogy ez melyik részét takarja.
A harmadik a metro appokat "rendezi".Milyen neted van hogy ezek adatforgalma/sávszél igény mellett nem tudtál youtubeozni? Én streamlet fullhd-t mellettük és nem volt semmi bajom...
Gorneck#1239
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz Gorneck #28744 üzenetére
20/10 digi. Telefonon ugyanaz a film, ugyanarról az oldalról (nem youtube, hanem hbogo) jött az az adás rendesen (wifin, a laptopot végül be is madzagoltam a routerbe pedig, hátha) A youtube-al ellenőriztem utána csak a dolgot, de kiderült, hogy a gond nálam van, mert ugye az sem ment ):
Arra, hogy melyik app mit takar rájöttem én is, a kérdés ugye az, hogy miért? Vmi vírus? A defender virusos lett, jó reklám lenne. Igaz valami frissítést töltött, de gondolom nem több gigányit. A live pedig miért forgalmazott olyan sokat azt meg nem tudom mondani. Mostanra minden jó megint, de mint tudjuk az ördög nem alszik és a live szolgáltatások is hol mennek hol nem Nem szeretném ha ma este is ugyanazt csinálná...
-
Gorneck
legenda
válasz ng0ofy #28745 üzenetére
Az appok ahogy a live és av is dolgozik a háttérbe...lehet pl kapcsolatokat képet stbt szinkelt az egyik és az fogta meg a neted...sztem ez kb senki se fogja tudni pontosam megmondani. Ha egyáltalán ezek okozták a gondot.
Filmeket ugyan nem szoktam nézni, de twitch streameket igen és ott még sose volt ilyen.Egyébként offline fiókod van? Vagy rendes mailcímes?
Gorneck#1239
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz Gorneck #28746 üzenetére
Rendes mail címes és használom is a live tileokat és appokat rendszeresen, ezért furcsa, hogy egyszerre nagy forgalmat csináltak. Képek-videók, stb Azt a pár thumbnailt a telefonom (wp8) szintén saját appja letölti 2G hálózaton is egy perc alatt, tehát az nem lehet.
Valami szép kis rendszergebasz volt vagy épp megfigyelték a gépem az MS-től vagy az ufok voltak vagy az állam... Egyre inkább hiszek az összeesküvés elméletekben
Bármit isültettek a fejembetettek a gépembe egy reinstall megoldja...
Biztos pont addig volt belassulva a netem amíg vmit frissítettek a fenti appok... -
GEPESZ66
veterán
Mi a legegyszerűbb módja, hogy csökkentett módban indítsam el a gépet?
Az Eset Support mondta, hogy az eltávolító programot csökkentett módban futassam.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs