Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Próbaképpen feltettem a Windows 8 Pro-t. Minden csodálatos, kivétel egy dolgot. Amikor elindul a windows csak olyan fél perccel később lesz internet rajta. Wifi-n keresztül csatlakozok. Eddig windows 7 alatt rögtön volt net is amint bejelentkezett a fiókba. Most akkor mi történik? Miért van ez a fáziskésés? Amikor indítanám a netrádiót 8 alatt, akkor hibát dob fel, de fél perccel később kb már van net és a Gmail notifier is feldobja, hogy jelentkezzek be... Minden a gyári beállításon van.
--- N/A ---
-
balazs022
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Sikerült hangot varázsolni a gépre Driver probléma volt, letöltöttem egyet és azzal most működik minden tökéletesen. Köszönöm szépen mindenkinek aki segíteni próbált.
További szép napot!
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #29155 üzenetére
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
t72killer
titán
válasz Hegyirabló #29604 üzenetére
Reméljük tanul belőle a M$, és a blue-val lecsiszolják a vadhajtásokat.
SzVSz a Modern UI léte nem gond, sőt, praktikus második asztal is lehet. Viszont a megjelenés lebutítása (aero kiherélése, ill. válassz x<100db háttérszínből, minduntalan előforduló betűtípusproblémák) nem egy szimpatikus döntés. Az egyik-másik sarokból beúszó menük (Metro, Settings) se vettek le a lábamról, semmivel sem gyorsabb így kezelni a rendszert, mint vezérlőpult+start menü párossal.
Tény, hogy érezni rajta a Tablet-OS jelleget.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
Ezt olvastam, de direkt nem linkeltem. Az ASUS-t egyébként bírom mint HW gyártót - 2003 -óta csak ASUS alaplapokat vettem -, de ne fröcsögjenek már, amikor árulnak W8 -as notebookokat
A lényeg:
'Miközben a számítógépgyártók a Microsoftra mutogatnak, szakértők a pécés piac visszaesésében komoly szerepet látnak a hardvergyártók részéről is, mondván, azok nemigen tudtak olyan gépekkel előállni, amelyek kihasználnák a Windows 8 erősségeit.'
Amúgy a másik "kedvenc" részem:
"Még azt a kijelentést is megengedte magának, hogy a Windows 8 egy centivel sem jobb, mint a Windows Vista volt, ez pedig komoly sértés az operációs rendszerek világában."
A kisebbséghez tartozom tudom, de nekem a Vista is bejött
-
Hegyirabló
veterán
válasz t72killer #29605 üzenetére
Arról híres ez a cég, hogy szokott tanulni a hibáiból...
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
törölt tag
-
Psychonaut
veterán
Ja, bocsánat, ha egy gyártó azt mondta, hogy szar, akkor zárhatjuk is a topikot, kész, vége, mindenki törölheti a rendszert is a HDD-ről.
LOL.
Ha nem jön be, ne használd, kész.
-
t72killer
titán
válasz Psychonaut #29609 üzenetére
Az intel kicsit finomabban, de szintén elégedetlen.
Userként leginkább csak a felszínt látjuk, és az bizony hagy kívánnivalókat maga után - lévén nem a 8éves HTC kaiseremen használom a rendszert, hanem egy nem-érintős komoly laptopon.
Amin a win8 kapcsán el szoktam gondolkozni, az az üzleti felhasználás. Erős kétségeim vannak, hogy egy céges előadó megérkezik, és Modern UI-reklámmal kezdi az előadását... Egy tervező/fejlesztőműhelyben szintén nem sok helye van a nagyra fújt "startmenünek", ott a tálcán lapul 3-4-10 alkalmazás és a melós folyamatosan szeretné használni mindet.
Amin még érdemes M$-éknek elgondolkozni: kb XP óta jól bevált asztali gépeken, notebookokon az asztal-tálca-start menü-vezérlőpult rendszer. Az ember másodpercek alatt megtalálja a legeldugottabb dolgokat is. HATÉKONYABB lesz bármivel is egy laptop használata az új elrendezéssel? kétlem.
Ez nem Office 2003 vs 2007/10 vita... (bár ott is inkább a stabilitás/megbízhatóság miatt váltottam 2010-re)[ Szerkesztve ]
-
batt
aktív tag
-
Ice&Lime
veterán
én is a 8-at használom a 90naposat. tetszik maga a rendszer, de a windows 7-hez képest semmi értelme nem volt szerintem.
ez volt a több éves tapasztalat és fejlesztés végeredménye?
annyi, hogy kicsit gyorsabb, stabilabb lett? ennyi? (10év alatt pl. xp-hez viszonyítva, ha 7-hez akkor meg 3év alatt)
annyival viszont rosszabb: metro ui tabletre való és nem desktop pc-re ez szerintem teljesen evidens és ugyan akkor hozzá nem értő döntés az összemosása a tabletnek és a pc-nek, akkor is akár ki akármit mond még ha meg is szokta, ez tény.,továbbá csúnyább lett, betűi botrányosan smootoltak-nem élesek, mint pl xp-nél az tudta pedig 10éves rendszer-őskövületnek számít már, de jobb ebben, nincsen jó pár esztétikai opció sem.a win7 az xp-hez képest szerintem előrelépés volt, de a 8 a 7-hez képest csalódás és összecsapott, elnagyolt rendszer, amin látszik, hogy gyorsan kiakarták már dobni piacra a pénzéhségüket oltva vele, ami végtelen.
nem véletlen, hogy a nagy gyártóknak sem tetszik amit művel a ms. és annyi ember csalódik benne.
ezzel nem azt mondom, hogy rossz, hiszen én is ezt használom és elvagyok vele.
itt magáról a több éves tapasztalat és évek múlása utáni minőségromlás látszik, amit a gyártók és az emberek is észrevesznek, nem véletlen.teljesen egyet értek a cikkel egyébként és a többiekkel, akik csalódtak benne, mert felhasználóbarátabb és megnyerőbb rendszert vártak, joggal, főleg az ára miatt, ami véleményem szerint a 8 ér 5ezer forintot.
tetszik nem tetszik, a többségnek bizony nem tetszik, tény.
bocs, ha valakit ez bánt, ha ms. rokon, de ez az igazság.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ice&Lime #29612 üzenetére
itt magáról a több éves tapasztalat és évek múlása utáni minőségromlás látszik, amit a gyártók és az emberek is észrevesznek, nem véletlen.
Annyit mondok, hogy tablet, nem minőségromlás és nem is fejteném ki bővebben. A többire meg no comment.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ice&Lime
veterán
/szerintem egyértelmű az, hogy smootosak a betűk, amit már sokan jeleztek és ha jeleznek, ha nem, az a tényen nem fog változtatni, hogy az. a másik a metro ui., ami egyértelmű hova és mire veló és honnan lett átintegrálva. a másik, hogy csúnya...tényleg az a 7-hez képest. aztán, az ablakokat nem lehet személyre szabni-pl. fehér háttér. a 7-hez képest semmilyen érdemleges átalakulás külalakilag, hanem inkább win 3.1 kinézet vissza az időbe. stb...
igen, a próbaverziót használom, de ezt a lehetőséget nem is kritizáltam, mert ez jó dolog.
az meg, hogy nem kötelez senki, hogy használjam, persze hogy nem, csakhogy sajnos a windows az első oprendszer az átlag embereknél, ami a ms. agresszív üzletpolitikája miatt terjedt el az egész világon, DE nem azért mert annyira jó lenne, ez lényeges szempont.
a másik meg, pár kis jelentéktelennek tűnő vagy magától érthetődő -már akinek- funkciók szimpatikusabbá tennék a rendszert, de a ms. sohem figyelt és vettem igazán ember számba a felhasználói közönséget, amiből nem mellesleg él és terjeszkedik.ami jó az jó, azt el is ismerem, de ami nem, azt miért kéne elismerni?.../
Pl. régen nagyon szerettem a nintendo-t és a sony playstation-t a minőségéért, de még sem álltam ki érte, hogy hű de jó..., de miért is kellett volna?...tényleg nem értem.
Én nem állok ki és védek olyan gyártót és annak a termékét sem, akit nem is ismerek.
Én meg ehhez mondom, hogy no comment.[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz Ice&Lime #29612 üzenetére
Kissé felületes amit írsz, és most finom és udvarias voltam. Ha elolvasnál pár cikket arról, mi változott a Windows 8-ban a Windows 7-hez képest a lényeges dolgokat, tehát nem a Modern UI-t tekintve, akkor máris közelebb lennél az igazsághoz.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Ninja Chick.
tag
-
t72killer
titán
válasz rgeorge #29618 üzenetére
Igen, a bőr alatt történtek változások, ezért és csak ezért él még a gépemen. Win7 kinézetűre tuti nem fogom átbuherálni, se 3rd party start menüket belebarmolni a rendszerbe, de azért hiányzik az elegáns win7 külső.
Más: van vkinek Hauppage tvtunerje? Az alkalmazásuk/driverük jó win8 alatt?
[ Szerkesztve ]
-
dejaris
addikt
Miert gondolod, hogy ha valami nem lesz mégjobban csicsás, sőt letisztultabbá válik, akkor már visszafejlődés. Miért nem lehet megérteni, hogy a fa, fém és levegő utánozása és letisztult átment nélküli felület két különböző irány, nem pedig fejlődésbeni alá-fölé rendeltségi a viszony.
-
t72killer
titán
válasz Ice&Lime #29624 üzenetére
Sztem simán lusták/spórolósak voltak átemelni a win7 felületét asztali/nem tapis gépekhez. Maradt egy fél desktop-ui, ami alá van rendelve a tabletes modern ui-nek.
Azt meg, hogy minden gép tapis lesz, nem tudom, honnan sikerült összevízionálniuk... A távolabbi jövőben valószínű, hogy hangokkal, virtuális billentyűzettel, gondolatokkal irányítjuk majd a gépeket, de addig sok windows le fog folyni a Dunán.
-
Ice&Lime
veterán
válasz t72killer #29626 üzenetére
a számból vetted ki a szót, pontosan így gondolom.
sajnos emellett sosem veszik figyelembe a felhasználók, -akikből élnek-véleményét illetve kívánságait, pedig értük van javarészt., vagyis lenne...(#29625) dejaris: azt én is tudom milyen.
(#29628) Psychonaut : "Az Aero felület elhagyása szándékos lépés volt. Az új téma jobban illik a megújult arculathoz." = ez túl kemény volt.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz t72killer #29626 üzenetére
Sztem simán lusták/spórolósak voltak átemelni a win7 felületét asztali/nem tapis gépekhez.
LOL, mert nyilván sok időbe és erőforrásba került volna egy teljesen kész GUI-t belerakni a rendszerbe.Az Aero felület elhagyása szándékos lépés volt. Az új téma jobban illik a megújult arculathoz.
-
arnyekxxx
veterán
Nekem mondjuk sokkal jobban bejön a w8 köbaltadizájnja, mint az xp óta egyre lekerekitettebb-átlátszóbb gejlhalmozás. Szsz egy kalapács nézzen ki kalapácsnak ne legyen matyóhímzés a nyelén és rózsaszin dekoráció a fején.
-
Ice&Lime
veterán
válasz arnyekxxx #29629 üzenetére
itt (win8) senki sem beszélt értelmetlen csicsázásáról.
a win7 sem volt egyáltalán csicsás, de aki azt mondja, hogy az csicsás volt, akkor annak biztosan a win 3.1, 95, 98, 2000 tetszik, oké, legyen úgy.
de hagyjuk, mert egy teljesen más téma a szépérzék.(#29633) t72killer, (#29634) brd:
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Psychonaut #29628 üzenetére
meghagyhatták volna, legalább az enterprise és pro verziókban (amit ugyebár vállalati környezetre találtak ki). Most néztem, a server 2012-ben is elüti az embert a metró...
#29632: szépérzék: win7 ben is van classic skin, ha vki a puritánt szereti.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz arnyekxxx #29635 üzenetére
"rendben, legyen úgy ahogy te mondod.
örülj az egyszerű hetero metro disigne-nak!
ha valami szép, akkor már nem hetero mi?.... meg akinek tetszett a 7 azok sem heterok mi?...
jobb a 8, mert legalább hetero...
lehet a következő win kontrasztos témájú lesz és az még jobban hetero lesz majd."...[ Szerkesztve ]
-
Ninja Chick.
tag
Az miért van, hogy frissített a Windows, de miután újra indítottam és konfigurálta magát ismét megjelentek ugyan azok a frissítések, mintha fel sem tette volna? Közben előzményben meg ott van, hogy sikeres
-
törölt tag
válasz Ninja Chick. #29637 üzenetére
Valószínűleg a SoftwareDistribution-el lesz gondod.
-
-
bon
őstag
válasz Psychonaut #29642 üzenetére
Sőt a mi esetünkben (egy középiskola) még problémát se okozna a modern ui, mert irodai dolgozok gyakorlatilag, Office csinag, kir3, IE10, Adobe reader-en kívül más nem használnak. Azokat is asztalról indítják.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
s8109csa
tag
Hátkérem én még októberben vettem meg a Win8 Pro upgrade-et Win7-ről és egészen a múlt hétig maximálisan elégedett voltam vele.
Na ekkor találtam ki, hogy szerzek egy a régi vinyómmal megegyező típusú másikat és nyomon Raid0-ban.
Na és akkor, amikor átkapcsoltam Raidbe az alaplamomat, na akkor ment gallyra a Win8.
Sebaj, gondoltam, majd akkor egy tiszta telepítés megoldja. Látta is a csatlakoztatott eszközöket, és amikor rányomtam, hogy SSD-re (mert egy SSD és két 500GB-os vinyó van a gépben) akkor kék halál, illetve a kacsintós figura és kész. AHCI-ben gond nélkül felment.
Megpróbáltam az AMD oldaláról levadászni a drivert, de csak Win7-64bit a max, azzal sem megy.
Utána felraktam a Win7-et (64bit) és betöltöttem a telepítéskor a RAID drivert, gond nélkül felismert mindent és telepítette is a rendszert. Boldog voltam, mondom akkor innen Win8 upgrade, ment is a telepítés az első újraindításig, utána kék halál.
Na ekkor tértem vissza a Win7-re.
Az alaplapom egy MSI790GX-G65, AM3-as. Nem vadiúj, de nem is őskövület.
Sajnálom, mert szerettem a Win8-at. Lehet, hogy majd egyszer visszatérek rá. -
arnyekxxx
veterán
válasz Ice&Lime #29640 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy az oltári giccset miért találják egyesek szépnek, ezért kár ízlésről vitatkozni, a "szép" nem egy objektív fogalom. Tény viszont, hogy az MS lelépett a csicsavonatról és biztosan nem azért, mert a hardvereket 2013-ban megfektetné az átlátszóság és lekerekített nyalnivaló ablakkeret.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest