Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Rodzser Mór #71776 üzenetére

    A) Ezt nem így összevissza szokás klónozni, hanem 1. lépésként lementeni képfájlba pl. AOMEI Backupper / egyéb programmal az SSD-n lévő Windows 7-et, majd 2. lépésként törölni és a HDD-ről klónozni az SSD-re a Windows 7-et, utána betenni az SSD-t a laptopba és arról bootolni, stb. Ha megvolt a kipróbálás, akkor utána lehet törölni az SSD-ről a másik Windows 7-et és visszaállítani rá az eredetit, ami előzőleg le lett mentve képfájlba.

    B) Ha a két laptopnál stimmelnek az alapvető Legacy (CSM) vs. UEFI, IDE vs. AHCI mód beállítások, akkor másik opció simán csak áttenni az SSD-t a HDD-s laptopba, szükség esetén előtte a HDD-t értelemszerűen kivenni és annak a helyére, majd bootolni az SSD-n lévő Windows 7-et, ami jó esetben akár így is elindulhat némi előkészítés után. Bár előtte azért nem árthat ez előző pontban említett képfájlba mentés.

    C) Megspórolni ezt az egész kipróbálást és alapból venni a HDD-s laptopba is egy SSD-t a HDD helyére, a HDD-ről az SSD-re klónozni a Windows 7-et, mert manapság amúgy is kb. alap az SSD rendszermeghajtónak és az áruk sem vészes. Sőt, egyre olcsóbbak, 20 +/- x ezer körül már 1 TB-os 2,5" SATA SSD-t kapni, ha csak 240 - 512 GB közötti kell, akkor az nyilván még olcsóbb. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák