Hirdetés
Aktív témák
-
félisten
válasz Morden24 #7252 üzenetére
Van külön program, de jól bevált nálam is az üzemel! Nvidia performance
Gorneck23! 8800GTS OC és 8800GTX mindkettővel leáll, AC Accelero extreme 8800 hűtés és ref hűtés, de nálam a 8800GTX megy, előbbin nincs hűtő ha lesz berakom hozzám.
Már azon filózok relével építek egy áramkört ami arra épül h ha elszáll a fesz a vga-tól akkor elveszi a 230at a géptől! Kicsit problémás indításkor mert a vga később indul mint a többi cucc, de megoldom!
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
válasz Morden24 #7256 üzenetére
Semmi! Éppen azért lettek hirtelen sürgősek az apró hibák mert a vga venti leállás már hab volt az amúgy is nagy tortára.
alap hibák voltak:
- nem indul, csak a ventik mennek, se kép semmi
- indul befagy a meghajtók keresésekor a cpu sebesség után
- indul fagy windows 7 töltéskor annak is a végén az üdvözöljük felirat előtt
- indul, bootol, spontán fagy (ezt láttam is), zene is beakad, csak reset gomb
- indul, bootol, game alatt fagy, csak reset gomb
-indul, bootol, de windows alatt fagy a gép, várunk és újra megmozdul az egér mintha nem is lenne baja
-indul, üdvözöljük felirat és megáll, reset gomb
-indul, bootol nincs net
-indul, bootol nincs wifi kari
-indul, bootol van net nincs net van net nics net (jel erősség jó)
a hab:
-vga venti leállás
ezek megszűntek egy garos alaplap cserével, pár napra rá h látszólag minden oké lett jön tesóm h áll a GTX hűtése is.........
Ram tesztelve, cpu szintén, GTX nálam megy, egyéb tipp?Gorneck23! Na várjál mert alapból automatikuson van, tesom manuálra tette h 70%-on járassa a ventit, viszont mióta baj van azóta defaulton van minden azaz 60% és minden automatikus, így is leáll, tök mindegy mit csinál!
Everestet megtanította arra h ha leáll a hűtés kapcsoljon ki a gép, le is áll éppen egyszer ott volt amikor ezt megtette és elmondás szerint a fordulatszám leesik kissé néha 0-át mutat megzavarodik ezek után full megáll és leáll a gép.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gorneck #7259 üzenetére
Ha a progival feltornássza a fordulatot akkor is megáll! Egyszer a szemem előtt állt le az akkori GTS hűtése, szépen nyugodtan elkezdtem nézelődni, megforgattam a ventit semmi, szoftveresen 60%-ot jelzett, beléptem az Nv P-be és 60-ról felemeltem, ekkor elindult!
Amúgy az arctic olyan 7%-tól már pörög.Morden24! Olyan is volt h lefagyott a win majd feloldódott magától, ha fagyott a régi alaplappal akkor a billzet is fagyott, a nunlock semmi nem ment, csak a reset segített, ált utána a win be sem bootolt, vagy hibákat írt ki, ekkor kicsi pihi és elmúlt minden baja. Én ugatom itthon ne járassák a gépet mert lehet h tápos és megöli az új alaplapot is.........
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Üdv.
Meglehet hogy nem ide tartozik a dolog de nagyon kellene egy kis segítség.
Valahogy felvarázsoltam a gépemre(Win7 32bit) a DirectX10.1-et de szeretném vissza a 9-et vagy a 11-et.
Hogy tudnám megoldani ezt a problémát?Ráadásul azt sem tudom honnan tudnám a 11-et letölteni.A Microsoft honlapja nem elég egyértelmű az elég szegényes angoltudásom miatt.
Máshol is kérdeztem már de eddig nem tudtak építő jellegű ötletekkel szolgálni. -
Morden24
nagyúr
Máshol is kérdeztem már de eddig nem tudtak építő jellegű ötletekkel szolgálni.
Talán azért, mert nem lehetséges, amit megcsináltál.
Hogy tisztázzuk: a Win7-ben benne van a Dx11, a dx10 (10.1) és a dx9 is, na meg lefelé még továbbá kompatibilis, hadd ne írjam végig.
Az egyetlen, amit ezzel tenned kell, az az, hogy az MS honlapjáról alkalomadtán (3-4 havonta) frissíted az aktuális update-el.Ha te letöltöttél és telepítettél valamit, amire az volt ráírva, hogy dx10.1, akkor arra bátran rámondhatjuk, hogy egy bazi nagy kamut raktál fel, és jó esetben nem száz kilónyi vírust.
Mivel a részleteket nem tudom, gózöm nincsen róla, mit és hogyan telepítettél, töröltél illetve tettél tönkre, szóval leírhatnád részletesen ezt a kis kalandodat.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
McKane
senior tag
urak!
kérdésem az lenne, hogy a windows7 bolti változatai között van-e "Home basic" nem a starterre gondoltam..
mert ugye vistából is volt: starter,home basic, home premium, business, ultimate.
win7ben van-e a starter és a home premium között?köszi előre is!
-
Morden24
nagyúr
Van Home Basic, de nem érhető el nemzetközi szinten, csak fejlődő országokban.
Tehát nekünk Home Premium, Professional illetve Ultimate a választási lehetőség.
(#7266) McKane: Azt nem tudom, hogy kizárólag netbookokon van-e Starter, de az biztos, hogy csak előtelepített rendszerként férhetsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Win7-ben benne van a Dx11, a dx10 (10.1) és a dx9 is
Jól mondja ez valóban így van! Tehát ha valamit feltelepítettél ami DX10.1 -hez volt köze akkor az csak annyit csinált hogy a fenti DX összeállításból csak a DX10-re vonatkozó adatokat írta felül és/vagy bővítette ki. A DX11 attól még nem tűnt el. Ott van vele az párhuzamosan.
És az is igaz amit a kolléga írt hogy azzal a Web Installer-e érdemes bizonyos időközönként frissíteni a DX-et mert még a DX9-hez is jönnek folyamatosan a javítások kiegészítések. Nem beszélve arról hogy a W7 feltelepülésekor csak a minimum DX összetevők lesznek feltelepítve tehát alapból azzal a Web Installer-l kellene kezdeni."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Morden24
nagyúr
válasz band1103 #7267 üzenetére
Tehát ha valamit feltelepítettél ami DX10.1 -hez volt köze akkor az csak annyit csinált hogy a fenti DX összeállításból csak a DX10-re vonatkozó adatokat írta felül és/vagy bővítette ki.
Ilyen cucc hivatalosan biztosan nincsen, így továbbra is fenntartom, hogy ez egy potenciális veszélyforrás lesz...
-
Daert
őstag
válasz Morden24 #7263 üzenetére
Igazából ez 2-3 napos gond csak most jutottam el addig hogy foglalkozzak vele.A Directx-hez lövésem sincs és eddig mindent a Microsoft honlapjáról telepítettem.Van fent a gépemen 1-2 újabb game is amivel a Directx települhetett.Amit tudok,az az hogy az Everest Directx 10.1-et mutat.
Ja,és a frissítéseket is le szoktam tölteni. -
Morden24
nagyúr
Na most akkor az van, hogy az Everest dx 10.1-et mutat? Az téged nem kell, hogy érdekeljen
Ha nem telepítettél semmit (max. a játékokon keresztül a frissítések), akkor semmi gondod nincsen.
Ha nem tetted volna meg, akkor a fenti kommentemben linkelt MS lapról futtasd le a webinstallert, ez szépen frissít, és ennyi.Más gondod nincsen: a játékok azt fogják használni, amit tudnak használni, persze feltéve, hogy a hardverkövetelményed is megvan hozzá. Mivel 4850-es vga-d van, az maximum dx10.1-et tud, tehát a dx11-es dolgokat nem fogod tudni kihasználni - az az 5xxx-es Radeon széria privilégiuma.
-
nagyúr
válasz Morden24 #7271 üzenetére
Ott csak annyi volt hogy a 9.0 akár hányat átírta 10.xxxx-re ennyi votl a dolog. Ez egy regbejegyzés volt csak, parasztvakítás.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Morden24 #7275 üzenetére
De az a csúnya, hogy nem esett le nekik, hogy a vistában van csak dx10. Xp-ben csak 9-ig van. Sokan meg leszedték mert mekkora dolog.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Morden24
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #7276 üzenetére
Ööö, szerintem sokan azt hitték, hogy ez egy hack, amivel lesz XP-re dx10. Merthogy "akkoriban" (tehát 2006 vége, 2007 eleje-közepe) nagy erővel nyomakodott mindenki, hogy az egész dx10 csak egy MS geciség, és egyébként lazán ki lehetne adni Xp-re is.
Fel is röppentek pletykák ilyen-olyan csapatokról, akik "már majdnem készen vannak vele", aztán persze azóta is.
Meg ugye jött a Krájzisz, mindenki azt akarta futtatni dx10-ben XP-n. Aztán persze rájöttek, hogy abból meg effektíve kimaradt az nV miatt a dx10, és elült a zaj.Sectumsempra - For Enemies
-
-
szab.tam
nagyúr
hi!
elvi licence + gyakorlati kérdés.
tervezek venni egy ssd-t, és hozzá, (rá), egy win7 64 home premium !box!-ot.
2 gépem van. a tervem az, hogy a win telepítés után hol az egyiken, hol a másikon használom.tehát: 1 példány lesz telepítve, egy winyóra, és egyidőben így csak 1 példány tud futni. ez a licence szerint mehet? mivel box, ami 1 példány akárhányszori telepítését engedi. csak én ugye a gép váltásakor nem fogok minden egyes alkalommal telepíteni. a gyakorlatban a driver-ekkel nem lesz probléma, (ez a része szimulálva), mert mindenben egy platform. (lga775, nvidia, ddr2).
ha a licence engedi, és a gyakorlatban a winyót átdugom egyik gépből a másikba, akkor minden egyes alakalommal aktiválást fog kérni?
előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
nagyúr
válasz szab.tam #7279 üzenetére
A box az annyi szerintem hogy nem csak 1 gépre mehet fel, és nincs megkötve hogy hányszor lehet aktiválni... mert ugye a box változat az nincs alaplaphoz kötve, mint az oem... nekem valami ilyesmi rémlik... de szerintem felteheted mind a 2 gépre, nem lesz gond.. de majd biztosra megmondják akik jobban értenek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz szab.tam #7279 üzenetére
minden egyes alakalommal aktiválást fog kérni?
Ez egy jó kérdés.
Ha a hardverkörnyezet szinte megegyezik, akkor tippem szerint nem, de nem esküdnék meg rá, mert konkrétan ilyesmit személyesen még nem csináltam.Ellenben licencet nem sértesz vele semmiképpen, hiszen az egyetlen kulcsoddal egyetlen Win-t használsz aktiválva, akár folyamatosan újraaktiválod, akár nem
(Jól értettem, hogy felmenne az SSD-re a Windows, és az SSD utazna néha-néha a két gép között, igaz?)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Morden24 #7277 üzenetére
Hali!
Nem megkövezni érte, nem bosszantásképpen rakom be a linket...
Amikor felröppent a hír az XP DX10-ről utánanéztem, mivel egy "orosz brigád" elméletileg valamit alkotott. Többi a linkben: [link]Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Morden24
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #7282 üzenetére
Hát oké, de dx10-es játék dx10-ben való futtatása nélkül ez csak egy registry módosítás, ami akár kiírhatott volna directx 13-at is
De azért érdekességnek jó.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Morden24 #7281 üzenetére
pontosan: a winyó hol az egyik, hol a másik gépben lenne.
az egyik játékgép, a másik a csendes, hűvös 24/7, htpc, böngésző, stb.
a hardverkörnyezet csak platformilag ugyanaz, eltérő erőségű. de ez nem okoz gondot, ezt már szimuláltam. itt csak a licence, és aktiválási kérdés marad nyitva. de lehet, hogy megkérdem a microsoft-ot mail-ben. ők már csak tudják....Sub-ZeRo:
szerintem nem értetted pontosan a kérdésemet...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
félisten
válasz Morden24 #7284 üzenetére
Hali!
Ja igen, ezt írnom kellett volna, szóval mielőtt annó felpakoltam ezt a Russia csodát, készítettem egy részletes infót a dx fájlokról(méret, crc stb). Azért írtam az 50%-ot, mert valóban, tehát tartalmilag is változtak a fájlok, persze az is igaz, hogy egy programozónak ez sem nagy kihívás.(nem csak a registry ) Sajnos valóban nem teszteltem le dx10-es játékkal így valóbvan csak érdekesség, de annak jó...
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az mitől lehet, hogy az USB tool nem hajlandó megcsinálni a bootolható pendriveot?
Amikor másolna, kiírja hogy:
We were unable to copy your files. Check your USB drive or iso and try again.
MSNDAA-s telepítőből csinálnám, ha bírnám.
Pendrive scandisc-elve, úgy sem..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
atesss
addikt
Üdv !
Win7 és XP egymás mellé telepítéssel lenne a következő problémám:Még pár hete javasoltátok, hogy az XP telepítővel hozzam létre a particiókat, és azt telepítsem elöször, utána a Win7-et, majd utána a Linuxot.
Így szeretném felosztani a 160GB-os Sata vinyómat (és úgy, hogy ebben a sorrendben legyen a fizikai elhelyezkedés is):
- Win7 50GB
- XP 25GB
- Linux 20GB
- Linux swap 2GB
- Adat: maradék 45GB
- tartalék (esetleg Mac OS, ha sikerült felrakni egy vinyóra a többivel) 15GBA telepítőhöz (floppyval, mert ugye XP-hez még csak azzal lehet...) hozzá is adtam a SIL3114 Sata kártyám driverét, létrehozom a particókat egymás után, majd rányomok a másodikra (D: , 25GB), hogy telepítse rá az XP-t, formázás NTFS, erre kiírja, hogy formázás: 49999MB.
Kiderült, hogy az első particiót le kell formáznia először, és gondolom arra rakja a rendszerindításhoz szükséges dolgokat.
Erre gondoltam trükközök egyet, töröltem az első particiót (amire a Win7 menne), "nem particionált terület" maradt. De ez után sem megy, mert "A telepítő nem talált a Windows XP-vel kompatibilis particiót".
Próbáltam azt is, hogy kitörlöm az első, és a második particiót is, és újra létrehozom a másodikat (amire menne az XP), így az lett a C: betüjelű, de így is ugyanezt írta ki.Ha az XP a másik, Win7-es particióra rakná az indítófájljait, az azért lenne gond, mert ha pl. újra akarom telepíteni a Win7-et, és formázom a particióját, akkor utána nem fog elindulni az XP...
Korábban javítottam fixmbr meg hasonló parancsokkal így XP-t, de most inkább kihagynám.
Vannak ilyenek, hogy elsődleges, logikai, stb. particiók, régen még tudtam is nagyjából melyik mit jelent; valami ilyesmi lehet gondolom a hiba hátterében.Szóval mi lehet a megoldás, hogy az XP csak a saját particójára rakja az inditófájljait ?
-
nagyúr
A vista és a win 7 az majdnem ugyan az.... az xp és vista között más a helyzet, mert az egész kernelt mindnet átírtak...
-
nagyúr
válasz szab.tam #7286 üzenetére
upsz, akkor bocsánat... kicsit fáradt vagyok mert szakirodalmi szemlét csináltam és az agyam az nem tudom hol van.
-
-
nagyúr
szerintem jobban jársz, ha xp lemezzel előre megformázol minden partíciót... majd mikor a win 7 jönne sorra, akkor nem létre hozol egy új partíciót, hanem ami az 50-es lenne, arra csak formázás és utána egyből a továbbra kattintasz... ha a win7-et előre xp lemezel partícionált helyre telepíted, akkor nem csinál külön 100 megás partíciót neked.. megy minden a win 7 partíciójára... én így próbálnám meg.
-
harry
veterán
Sziasztok, MSDNAA-s (egyetem) licencem van Win7-hez, fel is raktam az asztali gépre, és aktiváltam is kulccsal. Felraktam ugyanezt a notimra is, de ott kulcs hiba miatt nem engedte aktiválni. Úgy tudtam egy kulccsal többször is lehet pedig... van egyszerre nem? Vagy csak én néztem el valamit?
Most amúgy ha jó tudom, két lehetőségem van, az egyik a telefonos megoldás (ez hogy zajlik?), a másik, hogy az msdnaa oldalon írok az MS-nek, és indokolnom kell az új serial igényemet (Request Additional Downloads - ha jól értem, ez erre van).
Melyik járhatóbb, mit érdemes ilyenkor tennem?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
atesss
addikt
válasz Sub-ZeRo #7295 üzenetére
A 100MB-os partició engem nem zavar.
Az viszont igen, ha a Win7 újratelepítésekor formázom a particóját, majd újratelepítem, és ezekután az XP nem indul el.
arra csak formázás és utána egyből a továbbra kattintasz
Na szerintem pont ezzel törli le az XP indítófájljait.
megy minden a win 7 partíciójára
Pont ezt akarom elkerülni. -
leroyclub
senior tag
Mi lenne ha kiüriteném a "C/felhasználól/saját/appdatad/local/temp" mappámat? 600Mb adat van benne. Mivel laptopom van igy nekem ez is sokat számit. Okoznék ezzel valami kárt? Mert ugy tudom hogy a temp mappa csak az ideiglenes fájlokat tartalmazza. VAgy nem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na most visszakeresgéltem, látom valszeg pendrive gond miatt nem csinálja meg a telepítőt. Remek, más ekkore pendrive-om meg nincs...
Véleményem szubjektív...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest