Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
Az szerintetek mitől van, hogy néha befeketednek a programok/intéző menüsorai?
Nem tudom reprodukálni most a hibát, de kb így néz ki néha: (kézzel szerkesztve)Most lecseréltem a VGA drivert egy régebbire egy játék miatt, de még azóta nem tapasztaltam. Látott már valaki ilyet? Lehet driver hiba?
A megfigyelésem az, hogy általában filmnézés után jön elő, de nem csak a lejátszó menüjét cseszi el így.
Vagy a MPC a ludas?[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz polonic #47739 üzenetére
Igazság szerint az ütemezett defrag (függetlenül az ütemezés időtartamától) ide kerül. Próbaképpen bekapcsoltam és ütemeztem, hogy havonta lefusson, és ugyan úgy ott volt a feladatütemezőben, persze a megváltozott időzítéssel.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #47747 üzenetére
Köszi! Ezzel a betűtípus állítással használható lett. Csak a gép ip címe kellett, de hirtelen nem tudtam gui-ban hol találom.
-
nagyúr
válasz zsolthee #47752 üzenetére
Futtasd le az élmény indexet, gondolom még nem tetted vga csere/ driver esetén. Nekem a játékoknál van ilyen fekete, már mint a beépítettnél, hogy fekete keretek vannak míg nincsen lefuttatva az index.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
válasz ro_bert17 #47756 üzenetére
Akkor legközelebb msinfo32 indít és összetevők/hálózat/csatoló
(Bár Én is az ipconfig /all parancsot adom ki inkább parancssorból)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pocokxx
Közösségépítő
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #47758 üzenetére
Ok, köszi!
Más, ha már itt nyüzsgök: a közeljövőben tervbe van véve egy saját notebookot rendbe rakása. Vista Home-t cserélnénk le, W7-re bár azt még nem döntöttük el hogy Home-ra, vagy Prof.-ra. (Ha jól emlékszem a Home-t áttelepíteni pl. csak Home-ra lehet?)
Ami fontos, hogy van pár értékes előretelepített szoftver, amit nem hagynék kárba veszni (adobe acrobat, photoshop elements, stb.)
Milyen jellegű telepítés az, amikor megtudom menteni a szoftvereket, de a lehető "legtisztább" telepítés lesz? Az MS oldalán régen mintha találkoztam volna valamilyen tutorial-al, de okulva rendszergazdáinak ügyetlenkedéseiből, valamilyen gyakorlati tapasztalat jobban érdekelne.
Köszönet -
sirtelen
csendes tag
Sziasztok, nem tudom ide tartozik a kérdésem, de remélem tudtok segíteni. Az utóbbi időben (kb. 3 hónapja) amennyiben egy videót megnyitok IE9-en keresztül és teljes képernyőben nézem kb. 25 mp alatt kiugrik a teljes képernyőből. Ezt más böngészővel nem csinálja (Firefox, Chrome), elvileg semmi beállítást nem álítottam át. Kerestem valami IE beállítást ilyesmire, de nem találtam. Friss a gép, minden le van töltve, mit felajánl a Win7 (prof. 64bit). Előre is köszi.
-
félisten
válasz polonic #47761 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Lajkó
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #47223 üzenetére
Az volt a ludas! Köszi!
Bár nem értem, hogy miért nem kezeli rendesen az usb-s külső cuccomat... -
polonic
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #47763 üzenetére
Miután megcsináltam, azután a defrag nem indul. Újraindítás után viszont az alapértelmezett ütemezés állítódik be. Ha átállítom 1 hónapra, akkor kezdődik előlről az egész.
Na mindegy, marad hetire állítva. -
félisten
válasz polonic #47765 üzenetére
Hmm. És amikor újraindítod, akkor ugyanúgy tele van a defrag mappa, mintha nem is töröltél volna ki belőle mindent? Más szolgáltatásoknál nem tapasztalsz "furcsa" jelenséget(úgy konkrétan nem működik, vagy nem jól működik stb stb)? pl tudsz visszaállítási pontot létrehozni/törölni?
Itt is ugyanaz a helyzet?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
polonic
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #47766 üzenetére
Igen, visszakerül az alapértelmezett beállítással.
Más szolgáltatásoknál nincs baj. Most kipróbáltam, tudtam rendszervisszaállítást csinálni.
Ez valami bug lehet, ha havira állítjuk, akkor megzavarodik valami. Nem egyedi eset, mert ugye nálam 2 helyen is, aztán Steelmanusnál is ugyanez fordult elő.
Amit linkeltél woland hsz-ét, hogy érted? Az alapértelmezett beállítással visszakerül az a feladat oda. -
félisten
válasz polonic #47767 üzenetére
Erre gondoltam, szóval ugyanúgy nincs ott semmi, inaktív az egész?
(A defrag mappán belül, minden fájl/mappát kitöröltél és azt nem pl Total Commanderrel tetted, ugye... )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
olyat lehet csinálni win 7 alatt sata vinyóval, h hibernálom, beteszem, elindítom, használom, aztán lecsatolom lemezkezelőben, hibernálom, majd kikapom, és megint folytatom a wint?
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #47768 üzenetére
Törlés után nem volt ott semmi.
Újraindítás után, megjelent ott a feladat.
Total commanderrel csináltam, rendszergazdaként. Ez egyébként miért baj?
De jó lesz hetire visszaállítva. -
Воланд
titán
válasz polonic #47773 üzenetére
"Total commanderrel csináltam, rendszergazdaként. Ez egyébként miért baj?"
Asszem nem jelenit meg minden rejtett rendszerfájlt.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
Воланд
titán
válasz polonic #47775 üzenetére
Nem, még akkor sem. Én is futottam már bele ebbe, viszont most hiába töröm a fejem, nem tudom, hogy konkrétan milyen esetben. Szóval ha a rendszermeghajtón kell turkálni, akkor én mindig explorert használok.
-
félisten
válasz polonic #47773 üzenetére
Arra gondoltam a TC kapcsán, amire woland_y2k utalt. Konkrétan nem tudom, hogy miknek kellene látszódnia a defrag mappába(nem használom a W7 defragját, így az időzített futtatás is le van tiltva), de elég szemléletes a különbség:
Total Commander vs. Speed Commander x64 (Mindkettő Admin-ként indítva és W7 x64 alatt)A képek ugyan, nem a defrag mappáról készültek, de jól látszik, mik is a különbségek. Ezért gondoltam, hogy vannak(vagy legalábbis lehetnek) ott olyan fájlok, amit a TC "nem lát", ergo le sem törölted...
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #47778 üzenetére
A TC azért nem látja mert 32bites. Vagy engedélyezd a belső 64bites paranccsal a fájlokat (eszköztárra húzott gombot cm_SwitchX64Redirection) vagy nézd a C:\Windows\Syswow64\Tasks mappát.
-
pckownz
őstag
2 jack kimenet van a laptopomon. Mindkettőn szólnak külön-külön a hangok, ha egyszerre van bedugva, akkor kicsit halkabb mindkét kimenet, de ugyan az szól rajta.
Ezt meg lehet oldani, hogy mindkettőn más szóljon? Konkrétan egyik ventrilo, másik media player kellene. Valaki?
(Pavilion dv9555 eo ) -
félisten
válasz fatal` #47779 üzenetére
1. Kösz az infót, de ezzel már elég régóta tisztában vagyok, hogy a jelenlegi TC x86-os(és 32 bites) kód.
2. "eszköztárra húzott gombot cm_SwitchX64Redirection"
Igen, ez jó ötlet, reméljük Polonic is olvassa majd.
3. Syswow64 mappában nincs defrag mappa, vagy Nálad igen?[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #47782 üzenetére
Olvasom.
A laptopon 32 bites rendszer van, ott használok csak tc-t. 64 biten explorert.
Úgyhogy ha nem látja az ott lévő dolgokat, akkor az nem azért van mert 64 biten használom a 32 bites tc-t. -
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #47782 üzenetére
Miért a System32ben van?
Nekem a system32ben sincs, de még a tasks alatt sem mivel le van tiltva
A SysWOW64 nem jó. Érdekes, pedig elvileg pont ezt a célt szolgálná. Akkor marad a cm_SwitchX64Redirection az működik.
-
qamu74
őstag
HI!
Hol tudom megváltoztatni a win7 indító képernyőjét, hogy ne az a "idióta" képpel induljon el a win7!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv -
nagyúr
válasz qamu74 #47786 üzenetére
Csak programokkal tudod, gyárilag nem fog menni. Kugli a barátod.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
jeni
félisten
Szia
A Windows Media Center-ben levő élő tv műsorát ha veszek fel a Haupaggue tv kártyával annak anyagát " c " meghajtóra hova helyezi el? Nem találom. A c meghajtó videó könyvtárában nem látom.
-
félisten
-
nagyúr
válasz Воланд #47791 üzenetére
Ezt nem tudtam, sorry. De ezekre általában írnak programot, ami grafikus és csak kicseréled és jó is.
-
ricsi99
addikt
válasz ricsi99 #47702 üzenetére
"Az ACPI 2.0 vagy később változata az ajánlott, mivel a Vista az energiatakarékos technológiákat, mint például az AMD Cool'n'Quiet energiatakarékos technológiáját nem támogatja az ACPI 1.0-s alaplapokon."
ezt találtam valszeg ezért nem megy.... tud valaki valami olyan trükköt amivel a win7 el el lehet hitetni hogy acpi 2.0 ás bios van a lapon?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
félisten
-
nagyúr
Van egy nagyon érdekes jelenség, amit mostanában figyeltem meg és nagyon gáz.
Adott egy NAS, amin a fájlok vannak, amit mindenki használ a cégben.
Ha a Win7-es gépről Totalcommanderben F6-al átmozgatok egy fájlt, akkor többé nem lehet megnyitni. Ha F5-el másolom, akkor jó.
A word fájloknál például azt, mondja, hogy nincs jogosultságom. Corel egyszerűen csak egy üres lapot nyit meg. De ugyanarról a meghajtóról az átmozgatás előtt ugyanazt a fájlt meg simán megnyitotta.
XP-s gépről megcsinálva ugyanezt, nem romlanak el a fájlok, csak a Win7-essel. De a Win7-essel átmozgatott fájlokat az XP-s gépek sem tudják többé megnyitni.
Ráadásul csak a NAS-on mozgatott fájlokkal van gond, ha a másik (XP-s) gép megosztott meghajtóján mozgatok át fájlokat a Win7-es géppel, azzal semmi gond...
Hogy tovább bonyolítsam, most kipróbáltam, hogy a Win7-es géppel átmozgattam egy fájlt egy XP-s gépről a NAS-ra, és vissza, de azzal semmi gond.
Tehát csak a NAS-on belül van a probléma és csak Win7-es gépről.Mi az isten lehet ez? (rendszergazdiként sem engedi)
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Gasszi
csendes tag
Üdv!
Nekem olyan jellegű gondom van, hogy egyes zenei mappák megnyitásakor, vagy az azokban található hanganyagok lejátszásakor (winampban) megfagy a rendszerem.
Annyit csináltam, hogy letöröltem őket, és ugyanabban a formában letöltöttem őket (becsomagolva) újra, bízva, hogy ennyitől megjavul, de mégsem. Ugyanaz a probléma jelentkezett, sőt volt olyan is amit még ki sem bírtam csomagolni, már akkor megfagyott. A legszebb dolog ebben, hogy Win XP-n nem volt soha ilyen gondom, mindig, minden ment rajta.
Valakinek erre valami ötlete? Nagyon hálás lennék, ha valaki találna erre valami megoldás..
(Értelmetlen hozzászólásokat nem kérek, köszönöm!)
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest