Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Danecay #9199 üzenetére
Download Official Windows 11 ISO file from Microsoft
Ha az MCT-re vagy az #5300 alapján az Universal MCT Wrapper programra célzol, akkor Windows 11 ISO-fájl letöltése esetén normál esetben értelemszerűen "Windows 11 letöltése" szövegnek kellene szerepelni, utóbbinál is kiválasztható a Windows 11.
Másik opció a Rufus, az is le tudja tölteni a hivatalos Windows 11 ISO-t, + a Rufus által letöltött és az egyéb módon letöltött meglévő Windows 11 ISO-t úgy módosítani / módosítani a pendrive-ra íráskor, hogy nem támogatott hardverkonfiguráción is működjön az Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade és a Windows 11 clean install egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz King Unique #9201 üzenetére
Szia!
Arra gondoltam, amire a hozzászólás linkje mutat, az Universal MCT Wrapper-es megoldásra.
Valamiért Windows 10-et írt, ezt biztos, mert én is furcsállottam, majd a párom is megkérdezte, hogy miért töltök én Win10-et, de az elkészült image 11 21H2 lett, úgyhogy gondolom csak Win11-et szedett le A Rufus-os infóért köszi, jól jött volna, mert van éppen letöltött Win11 image-m, de már mindegy. -
Ablakos
őstag
A hybrid sleep kellemes funkció, de menüpontban (explicit kiválasztva) nem találom. Mint energia takarék funkció beállítható, de szeretném magam kapcsolni. Lehet ilyet tenni?
-
Occon adom
aktív tag
Van egy nagy bajom, a Dell laptora van telepítve a Win 11, hülye fejjel csináltam egy windows fiókot, és az adatokat egy txt filébe elmentettem az asztalon, azaz az email neve jelszava.
Újraindult a gép és kéri a jelszót, ami persze az asztalon ott van csak addig nem tudok odajutni. A Fiók visszaszerzéshez mentem beírtam az adatokat, de beleköt az oldal valamibe.
A név valószínűleg, de a regisztrációnál evvel nem is foglalkoztam, most kéri ami lehet X, vagy Xné, vagy a leánykori neve pass. Mérgembe letöltöttem a win 11 telepítőt, indítva azt írja ki hogy erre a gépre nem lehet telepíteni mert nem alkalmas rá. Fura, mert simán lett telepítve az van rajta 1 éve. Mit lehet ilyenkor tenni? -
Csorbi
addikt
válasz Occon adom #9205 üzenetére
Laptopból háttértároló kivesz, másik gépre ráköt és ott txt megnéz. Gondolom bitlocker nincs bekapcsolva.
-
tomp
félisten
Az e havi CU azért megkavarta az USB-re kötött SATA SSD TRIM működését.
Ha a már rákötött SSD mellé még egy SSD-t kötök a gépre majd leválasztom akkor az eddig működő TRIM megdöglik.
A Windows féle töredezettségmentesítő onnantól már nem optimalizál(nem fut le 2mp alatt) hanem töredezettségmentesít. Powershell parancs látszatra TRIM-el de mégse mert a trimcheck ugyan úgy azt írja, hogy nem működik.
Innentől vagy a Defraggler programmal optimalizálom(szabad terület feltöltése nullás adattal) vagy újraindítom a rendszert.
Jó lett ez a júliusi peccs... -
Csorbi
addikt
válasz Occon adom #9208 üzenetére
Az egyik nvme m.2, a másik sata m.2.
Megfelelő képességű foglalatba kell tenni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Occon adom #9205 üzenetére
• A Microsoft-fiók elfelejtett jelszavának visszaállítása vagy helyreállítása
• Új jelszó létrehozása Microsoft-fiókhoz tartozó elfelejtett jelszó helyett
• A helyi Windows jelszavának alaphelyzetbe állítása
• How to Reset Passwords in Windows 11
• 5 Ways to Reset Forgotten Windows 11 Password
• Reset Windows 11 PCMint a linkelt útmutatók világosan szemléltetik, szükség esetén megoldható az elfelejtett jelszó alaphelyzetbe állítása, a Windows 11 telepítőjéről bootolva a "pasword reset", vagy ha más nem megy, akkor a PC illetve a Windows 11 alaphelyzetbe állítása.
"az adatokat egy txt filébe elmentettem"
Ha már megjegyezni, helyesen megadni nem sikerült a bejelentkezéshez az adatokat, akkor adott a lehetőség pl. a HBCD PE live rendszert letölteni és pendrive-ra másolva arról bebootolni, majd az alatt megnyitni a
.txt
fájlt a fájlkezelőben és megnézni a tartalmát, amihez nyilván felesleges kiszerelni az SSD-t a laptopból."letöltöttem a win 11 telepítőt, indítva azt írja ki hogy erre a gépre nem lehet telepíteni mert nem alkalmas rá"
Mármint ha az alábbi hibaüzenet van, akkor lehet tényleg nem stimmelnek a rendszerkövetelmények, UEFI szinten a TPM 2.0, UEFI boot, Secure Boot bekapcsolt állapota, valamint kompatibilis CPU, stb.
Aminek elhárításához értelemszerűen a TPM 2.0, UEFI boot, Secure Boot, stb. bekapcsolt állapota szükséges, vagy ha az nem megy / nem adott, akkor másik opcióként az alábbi blogbejegyzésben leírtak szerint telepíteni a Windows 11-et, vagy a telepítéshez olyan Windows 11 ISO-t letölteni és olyan telepítési adathordozót létrehozni a nemrég tárgyalt programok valamelyikével, ami nem ellenőrzi illetve "szkippeli" a rendszerkövetelményeket.[ Szerkesztve ]
-
Occon adom
aktív tag
válasz King Unique #9210 üzenetére
A win 11 van a gépen jelenleg is azzal ment, csak adtam neki egy Microsoft fiókot, nem gondoltam, hogy avval fog indulni. Így nem lett kimentve a gépről, amit lehetett megpróbáltam, majd a gyári win11-t tettem volna fel, de nem ment, röhej, de inkább a win10-t teszem fel csak annak is kell Microsoft fiók, azt csináltam másikat, szóval majd így megy
-
Csorbi
addikt
válasz Occon adom #9211 üzenetére
Ha nincs megfelelő hozzáértés, a fórum sem fog tudni segíteni. Javaslom vidd el a gépet egy hozzáértőhöz, ő kb 5 perc alatt megoldja a problémád.
-
King Unique
titán
válasz Occon adom #9211 üzenetére
• Ha Microsoft-fiók lett létrehozva, a helyi fiók utólag Microsoft-fiókra váltva, akkor annyira nem meglepő, ha a következő alkalommal a Microsoft-fiókba kell bejelentkezni.
• Az előző válaszban ugye linkelve lettek útmutatók ahhoz, hogyan oldható meg szükség esetén a "password reset", amik vélhetően nem lettek mind alkalmazva, mert akkor most nem lenne kérdés.
• Ha Windows 11-gyel előtelepített a laptop, akkor adott a gyári alapállapotba történő visszaállítás lehetősége a gyártó recovery partíciójából, amiről már volt szó itt.
• Az előző válaszban ugye már le leírt írva, linkelve milyen okai lehetnek annak, ha a telepítésnél ilyen hibaüzenet - már ha arról van szó egyáltalán, mert többek között ez sem lett pontosítva - van, valamint hogyan lehetne elhárítani a problémát és telepíteni pendrive-ról a Windows 11-et.
• Ha Windows 11-gyel előtelepített a laptop és / vagy manuálisan eleve az lett rá telepítve és azzal használva, akkor nem világos miért kellene csak a jelszóprobléma miatt Windows 10-et telepíteni helyette.
• Windows 10 és Windows 11 esetén jelenleg csak a Home kiadásnál kötelező a Microsoft-fiók létrehozása a telepítésnél, illetve még ott sem, mivel megoldható a telepítés helyi fiókkal is, valamint utólag is lehet helyi fiókra váltani.
• Ha nem sikerül a leírtakat megfelelően alkalmazni és megoldani a problémát, akkor másik opció értelemszerűen megkérni vagy esetleg megfizetni valakit, aki jártasabb ezekben és majd megoldja.[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
Jó napot szakik!
Olyan problémám van, hogy újra kellett tennem a Win11-et adattörlés nélkül, mert kritikus hibába futott. Se Safe mode se semmi nem indult, update leszedése sem ment. Szóval újraraktam és azóta ha beindítom a gépet megáll a Win11 logónál és ennyi. Ha kikapcsolom a gépet a 10 mp-s power gomb nyomvatartásával és újra be akkor megy normálisan. Kérdésem, hogy ezt valahol meglehet-e nézni, hogy milyen hibába fut? Vagy esetleg ez már BIOS beállítás?
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
s4hu|SyD^
addikt
Babráltam BIOS-ban, de elvileg semmi olyat, ami meggátolná az elindulást. Megnézem holnap.
Az újrarakás Win11 USB-vel lett a Cmeghajtóra, ami nem formázva lett csak rátelepítve a régire. Így ugye lett egy Windows.old mappa, amit már ki is puciltam, ami nem kellett.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Nálatok működik a Microsoft Store? Én tegnap óta se frissíteni, se telepíteni nem tudok pár appot/játékot. Xbox appból szintén. Kipróbáltam minden elérhető javítási funkciót, cache törlést, tiszta telepítéssel újrahúztam a rendszert, de továbbra is produkálja a hibát, csak kevesebb appal. Erre példa: Microsoft Powertoys. Feleségem gépén szintén.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Csorbi
addikt
válasz Crvsh3R #9218 üzenetére
Legközelebb érdemes ezzel kezdeni: Downdetector
-
Crvsh3R
senior tag
Ezzel kezdtem, de itt minden zölden pipálva akkor is és azóta is.
A rendszer újrahúzása anélkül is érett már, mert voltak már vele apróbb gondok. Kb. 5-6 éve folyamatosan csak upgradelve volt és bizonyos funkciók 11 alatt nem működtek vagy nem működtek rendesen.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Xbox appból (Game Pass Ultimate) mint ahogy írtam szintén ugyanazzal a hibával nem ment a telepítés/frissítés.
Mondjuk az ember elvárná, hogy ha már van kifejezetten oldal, ami jelzi a szolgáltatások állapotát, akkor legalább valós adatokat jelenítsen meg.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
ACE-
addikt
Hali! Hogy tudom kiküszöbölni, hogy ne váltson SOHA angol nyelvű billentyűzetre a windows? Már a 10-nél is, sőt korábban is többször előfordult. Nincs is beállítva angol nyelvű kiosztás, mégis előfordul hogy átvált...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz svgyula #9225 üzenetére
Eleve nincs beállítva semmi, le van tiltva alapban a nyelvválasztó, és a múltkor még a hotkey-eket is letiltottam, szóval magamtól sem válthattam át. De nincs is mire, mert csak a magyar nyelv szerepel...
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Sapphire vega 56 kártyával használja valaki a rendszert? melyik driver verzió ajánljátok ? vagy nem kell vele foglalkozni és megeszik mindent️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
King Unique
titán
-
válasz King Unique #9230 üzenetére
Köszi
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
peti_s
addikt
Halihó!
Visszaolvastam a további lehetőségek megjelenítése témában, és ez a megoldás:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32]
@=""nem segített sajnos.
Van esetleg működő megoldás rá?
Köszi,
üdv. peti_s
-
félisten
Ez a megoldás kifogástalanul működik, csak miután futtattad a REG fájl-t, akkor kell egy gép restart vagy a feladatkezelőben a Windows Intézőt újra kell indítani (ez utóbbi esetben ne legyen az intéző több példánya sem megnyitva)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Kékes525
félisten
Összekapcsoltam a telefont az asztali számítógépemmel. Azt meglehet oldani valahogy, hogy ha elindítok egy programot, akkor annak a hangja az asztali számítógépemen jelenjen meg?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
félisten
válasz Kékes525 #9234 üzenetére
Mivel kapcsoltad össze? Egyszerűbb lenne venni egy 3,5-ös jack kábelt (már ha van a telódon ilyen kimenet még) és belepattintani a PC MIC portjába avagy venni egy BT hangszórót...
USB/WIFI esetén segédprogi(k) kell általában és a telóra és/vagy a gépre is telepítve lennie...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
peti_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #9233 üzenetére
Újraindítottam, azóta már legalább 5x is. Nem történt semmi sajnos.
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
üdv
van egy pc-m win11-el,és egy laptopom win10-el,ugyanazon az otthoni hálozaton...tavaly megcsináltam a pc-n,hogy arrol is tudom vezérelni a laptopot (tehát bejött a lapos képe az egyik monitoromon) de most ujratelepitettem,és elfelejtettem hogyan kellene ujra megcsinálnom..
segitene valaki?
köszönöm...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
félisten
Csak a félreértések elkerülése végett írom...
Azt ellenőrizted, hogy az adott registry kulcs valóban bekerül a registry-be? (mert a reg fájlnak van egy "fejléce", tehát ha csak annyit másolsz bele, amit korábban írtál, úgy nem fog...)Szóval fussunk neki utoljára, aztán ha így sem jó, akkor passzolom, nálam működik.
Classic_Popup_Menu_Disable.reg néven mentsd el, futtasd és gép restart.
Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}]Classic_Popup_Menu_Enable.reg néven mentsd el, futtasd és gép restart.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32]
@=""[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
dvlac
csendes tag
Üdv a fórumnak!
A nagy-tudásúaktól kérek segítséget:
Hogyan lehet kikapcsolni (leállítani) a "Microsoft Network Raltime Inspection Service" szolgáltatást (de nem az egész Defendert).
Jelenség: kb. 20-30 másodperc tevékenység-nélküli állapot (billentyű leütés, egérmozgatás) után elkezd a CPU ventillátor fordulatszáma nőni, mert nő a CPU terhelés. A feladatkezelőben látható pedig, hogy ez a CPU terhelés 50 % fölé ugrik. Ezért szeretném kikapcsolni ezt a szolgáltatást. Ha csökkentett üzemmódban kitörlöm a C:\ProgramData/ACKService könyvtárban található "Microsoft Network Realtime Inspection Service.exe" fájlt, akkor normál indítás után ismét megjelenik az előző helyén ez a fájl, és beindul a magasabb CPU terhelés a következő bill. leütés, vagy egérmozgatásig.
Valami "szájbarágós" módszert nagyra értékelnék...
Előre is köszönet érte.dvlac
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
A Windows11 támogatja az EXT4 fájlrendszert? Kérdésem hogy írni-olvasni tudja? Esetleg valami külső programmal?
Előre is köszönet a segítségért.[ Szerkesztve ]
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
félisten
válasz oreg0503 #9240 üzenetére
Csak úgy "simán" nem támogatja, de WSL-l lehet próbálkozni.
Ha csak olvasni kellene, akkor Freeware Linux Reader™ for Windows, ha írni is, akkor Linux File Systems for Windows by Paragon Software (ez fizetős).Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
válasz Dr_Senkihazi #9237 üzenetére
közben megoldottam,sokkal egyszerübb volt mint gondoltam
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
ACE-
addikt
válasz Dr_Senkihazi #9242 üzenetére
Hogy csináltad?
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
win keresö,távoli asztali kapcsolat,ott beirtam a másik gép nevét,megadtam,engedélyt is,,ok,ok..és már erröl a pc-röl is irányitom a másik gépet.
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
peti_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #9238 üzenetére
Köszönöm a rám szánt időd, energiád, de sajnos nem változik semmi.
-
rgeorge
addikt
Én azt tapasztalom, ha RDP vagy VNC vagy VirtualBox másik gépet kezelek, akkor időnként az AltGr szűnik meg működni vagy a Ctrl beragad. Marad a bill. kiosztás magyar, de az AltGr kombók nem működnek. Ha a megfelelő másik gépre átváltok és a Ctrl-t többször lenyomom, akkor megszűnik ez a jelenség.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Sanyi52
tag
A számítógépet a Rendszer .. Főkapcsolóval alvó üzemmódba teszem (kiegyensúlyozott mód) mégsem kapcsol ki. (A monitor igen.) Van más mód az alvó üzemmód eléréséhez? Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest