Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
válasz [CS]Blade2 #3700 üzenetére
Aha. Ezért érdekes a dolog.
-
King Unique
titán
válasz sonique #3693 üzenetére
Eltekinthetsz ha annyira akarsz, de általánosan nyilván nem lehet és pont ezért egyszerűen nincs miről beszélni egy EOL Windowsnál és ennek okán felesleges ragozni miért is kellene olyat használni, ami nem szimpla marketing hanem a száraz tények, pont.
Le lett írva már világosan többször hogy mit kell kikapcsolni ahol ha már elkezdte a CHKDSK a vizsgálatot akkor szokás megvárni amíg befejezi, dual boot megoldást hogyan lehet összehozni, stb. Ahol az utóbbi eltérő bootolási módnál (pl. W7 CSM & W11 UEFI) max. úgy valósítható meg, ha külön fizikai lemezre van telepítve a 2 Windows és bootolásnál F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben lehet választani egyik/másik indítási lehetősége közül. A közös rendszerindító menü és az olyan indítás meg alapesetben akkor, ha mindkét Windows azonos bootolási mód szerint van telepítve, de ugye a W11-nél hivatalosan az UEFI a követelmény, az hogy tákolással erővel legacy (CSM) módban is telepíthető, csak egy dolog.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz [CS]Blade2 #3700 üzenetére
Az megvan,hogy ez WSL és nem hyper v?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz FattyDove #3701 üzenetére
Azt is próbáltad, hogy kikapcsolod, újraindítod a gépet, visszakapcsolod, megint újraindítod, és utána próbálod meg?
Ezek körül minden megvan? [link]
Szerintem tuti, hogy ilyen baja van. Vagy valami jogosultsági kérdés. Mindent, ahol csak lehet jobb gomb rendszergazdaként
zolee001:
Csak 5letelek. Találtam egy ilyet:
The newest version of WSL uses Hyper-V architecture to enable its virtualization.[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
Az alapértelmezett böngésző magától újra az Edge lett tegnap óta, pedig nem állítottam semmit. Az .mkv-s társítás is "elromlott", már nem a potplayer-el akarja lejátszani, és nem is tudom átállítani. Jobbklikk/társításnál nálam nincs ott a pipálási lehetőség, hogy jegyezze meg. Az alapértelmezet alkalmazásoknál már rányomtam az összes alapértelmezett alkalmazás viszaállítása opcióra, de nem segít. Bug vagy feature?
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
FattyDove
őstag
válasz [CS]Blade2 #3704 üzenetére
Ezt mind próbáltam már, de a hiba fennáll. Nem egy létszügség a dolog, de azért na... Mondom kipróbálom
Majd később rákérdezek a LTT fórumon is a dologra.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Akadt egy problémám:
Felraktam a Windows 11-et. Minden stimmel a gépemmel. Kompatibilis vele, stb. Játszom a Call of Duty ColdWar játékkal és normál esetben olyan 150-180 fps között mozog a teljesítmény. Egy jó pár játék után beesik az fps-em 98-100-ra. Nincs túlmelegedés, mindent rendben találok. Mi lehet ennek az oka? Magelkülönítés ki van kapcsolva.
Driverek a legfrissebbek. Gépem az adatlapomon.[ Szerkesztve ]
-
IpiBcsi
tag
Sajnos nem sikerült visszaállítani az elveszett képfájl formátumokat, így újrahúztam a Windowst. Sejtem, hogy hol volt a hiba. Az IrfanWiew (és a VLC) telepítése során nem szabad semmilyen fájltársítást megadni, azt utólag a gépházban kell beállítani. Az újabb Irfan View a telepítés során fel is hívja a figyelmet, hogy csak Windows 7,8 esetén pipálgassuk a társítani kívánt fájltípusokat, 10 és 11 esetén a társítást utólag, a gépházban végezzük el.
Így csináltam és most minden tökéletes. -
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Érdeklődésképpen! Az alábbi gépen a WIN10 Pro változat fut, átváltottam Insider-be, felajánlotta a WIN11 Insider Prewiev 22471.prerelease változatot, fel is ment rendesen, ahogy néztem megy minden gond nélkül, bár a Ryzen 1600 CPU nincs a kompatibilitási listán, ezt azért jelzi.
Ha most kilépek az Insider-ből, akkor a WIN10-re vált vissza, vagy marad a WIN11Pro normál, vagyis nem insideres változata??Ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
addikt
válasz Sgt. Chris #3709 üzenetére
Ha még van backupod, akkor vissza tudsz térni W10-re. W11 Insider Devből nem tudsz már visszaváltani mostani W11 buildre.
-
őstag
Sziasztok! Sikerült is felrakni a win11 elfogadta a win10 seralt is. Egy olyan kérdésem lenne, inditást követően a jelszót hol lehet kikapcsolni? Vagy pin-t? Eddig ha beirtam a keresőbe hogy netplwiz ott egy pipát kivettem, de itt nincs ott az a lehetőség. Másképp telepíteni nem tudtam, kénytelen voltam megadni, viszont idegesitő mindig beírkálni. Köszi a választ
-
kory24
őstag
válasz IpiBcsi #3708 üzenetére
Szintén jpg+irfanview-el volt gondom.
Nekem ez az itt linkelt első, regedites megoldás segített:
Előtte sehogyse sikerült, hiába kattintottam jobb klikk társítás, nem volt ott a jelölő négyzet, hogy mindig azzal nyissa meg az adott fájltípust.
Viszont a linken leírt művelet elvégzése után már megjelent a jelölő négyzet.
-
[CS]Blade2
addikt
-
King Unique
titán
Enable or Disable Automatically Sign in Account at Startup in Windows 11
Egyébként ugyanúgy ahogyan a Windows 10-nél is, ami a Microsoft-fiók használatánál is el lett számtalanszor magyarázva, nem újdonság. + Adott az Autologon tool használatának lehetősége is, akiknek az előbbi esetleg gondot okozna.
Már akinek akkora macera pl. a PIN-kódnál 4 számot beírni, ahol még entert sem kell ütni utána...
Szóval megoldható, de attól még az alapértelmezett és Microsoft által is javasolt használati mód értelemszerűen továbbra is a jelszó / PIN-kód / egyéb megadása marad a felhasználó fiókba történő bejelentkezéshez, nem az előbbi.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Ha windows alól indítom a frissítést, akkor is tudok particionálni pl? Mert régebben úgy emléxem nem lehet csak ha bootolok róla ! Igazából az érdekel, hogy nem bootolva is elérem e azt az eredményt, mintha bootolok egy friss telepítéssel..
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
• Upgrade to Windows 11
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Reset Windows 11 PC
• Clean Install Windows 11Elolvasod szépen a linkelt útmutatókat és láthatod melyiknél lehet telepítés közben a telepítő kezelőfelületén particionálni (clean install).
+ Itt tisztázni kellene, kellett volna, hogy most W10
—►
W11 verziófrissítés, vagy új W11 tiszta telepítés, vagy meglévő W11 újratelepítése tiszta telepítéssel / alaphelyzetbe állítással-e a cél, mert az is logikusan adja az alkalmazandó módszer(eke)t...[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Köszi!
Ment vissza a 10es, nem mintha egetrengető különbség lenne a kettő közt így érzésre, de a WIN10Pro legalább éles és stabil, meg hivatalos így, a 11es, meg ezzel a CPUval mindig csak problémázna. (Persze lehet, hogy észre sem venném a különbséget pl. egy Ryzen 2600-oshoz képest...erre csak az MS képes, merthogy a 2 CPU, ha jól tudom a csikszélességben különbözik, aztán az egyiket támogatja, a másikat nem...na jól van...)
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
ughhh
senior tag
válasz Sgt. Chris #3718 üzenetére
Ezt már 2x beírtam a morronoknak, Te kipróbáltad és belátod, hogy nem avulást akarnak hanem az USA nemzetvédelemnek megfelelni a zsarolóvírusok miatt.
"A Hypervisor-Protected Code Integrity (HVCI) nevű funkció erre támaszkodik, ennek hatása még jelentősebb, bár ezt a hetedik generációs Intel Core-, valamint a Zen 2 AMD-chipektől kezdve támogatott MBEC mérsékli, ami viszont azt is jelenti, hogy az ennél régebbi processzorokon csúnyább végeredményt kapunk."
Mellesleg ez eddig a jegjobb windows (i5-10400F rtx 3060 stb...)
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz King Unique #3714 üzenetére
Nekem az alapértelmezett és ajánlott megoldás a teljesen jelszó és minden nélküli verzió lenne, ezért nálam ez egy mínusz pont az MS-nek. Szerintem az lenne a korrekt, ha lehetne választani minden létező megoldás közül, a jelszó nélküli helyi fióktól a jelszavas pin-es isten tudja milyen verziókig. Sokan vagyunk, akik úgy használnak 1-1 gépet, hogy az ég világon semmilyen biztonsági funkcióra nincs szükségünk, a gépet kitehetnénk a ház elé bekapcsolva, bejelentkezve is. Ilyen felhasználásnál, ahol nincs mit megvédeni, egy jelszó nem véd meg semmit, ellenben a felhasználó pötyögheti ugye minimum a 4 számot értelmetlenül, céltalanul. Sokan kérdeznek erről a 11-esnél, itt látszik, hogy erre van igény, erre az egyszerű userek számára az MS kivette a pipálós lehetőséget.
Arra kellene rámenni, hogy biztonsági és minden egyéb területen mindenki magára tudjon szabni mindent. Legyen jelszó nélküli lehetőség, legyen olyan, hogy 22 80 karakteres jelszót kér, legyen balra igazított, legyen középre, legyen fehér, legyen kék, legyen kerek, legyen szögletes, stb.
Amiket akarok változtatni, annak egy jó részét látszólag kivették. Egy csomó funkciót elveszítettünk a 10-ről 11-esre váltással. Nem tudom, hogy mit nyertek azzal, hogy kivettek kb. 50db ilyen pipálós vagy kapcsolós opciót, meg innen-onnan 2-2 sort. -
Sgt. Chris
aktív tag
Simán át is mennék W11re! De most épp nincs elfekvőben annyim, hogy az amúgy számomra bőven elegendő konfigomból kihajítsam ezt az 1600-ast, mert nyilván, akkor már teljesítményben is fejlesztenék, nemcsak a HVCI miatt... Mondjuk egy 3600 vagy 3600X pont jó is lenne.
-
King Unique
titán
válasz [CS]Blade2 #3720 üzenetére
És ezzel most mit akartál írni azon felül amit eddig is tudtunk, mit igazol ez ennek illetve az ott leírtaknak ellenében?
"If you sign in to Windows with a local account, you can choose not to enter a password. However, we don't recommend this—it's the least secure way to sign in to your PC. You can also switch a Microsoft account to a local account, but you can't use a local account to download apps from the Windows Store or sync settings online."
Ja, megvan, semmit, meg pont az a lényeg, hogy az alapértelmezett általánosan nyilván a jelszó / PIN-kód / egyéb megadása a bejelentkezéshez, szerencsére... Akiknek meg annyira derogál bármit is megadni, számukra most is van lehetőség az autologin megvalósításához, lásd abban a válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat, vagy akár már a telepítésnél helyi fiók esetén.
Egyébként nem, nem vették ki a pipálós lehetőséget sem, csak tudni kellene megfelelően beállítani, meg ez már a W10-nél is így van 2004-es verzió óta és nem W11 specifikus.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz [CS]Blade2 #3720 üzenetére
Nem vették ki..
-
[CS]Blade2
addikt
válasz King Unique #3722 üzenetére
Hogy alapesetben nincs ott az a sor, ahol egyébként elsőre k.va sokan kerestük. Én a control userpasswords2-nél, mások a netplwiz-nél, de még csak nem is itt kellene lennie, hanem a fiókvédelem vagy melyik lapon kellett volna megadni minden lehetőséget, hogy jelszót akarsz, pint akarsz, semmit nem akarsz.
A netplwiz-es ablakból van pipálható és nem pipálható, valamit a vezérlőpultban lehet, valamit a gépházban, de úgy általánosságban kevesebbet, mint a 10-esbe.
1 lapra lehetett volna hozni az egész bejelentkezés beállítást a gépházba. -
őstag
válasz [CS]Blade2 #3713 üzenetére
Köszönöm szépen neked, és a többi választ is.
-
King Unique
titán
válasz [CS]Blade2 #3725 üzenetére
Alapesetben pont hogy ott van, csak ha be van kapcsolva pl. a Windows Hello PIN, akkor nem lesz ott és ez esetben előtte értelemszerűen ki kell kapcsolni az utóbbit. Ami nem újdonság, W10-nél is már jó 1,5 éve így van, + amelyik user már eljut odáig hogy
netplwiz
, az akár rá is tud keresni az előzőleg linkelt leírásokra, van külföldi W10 és W11 fórum képes útmutatókkal, stb... -
őstag
válasz King Unique #3727 üzenetére
En is eljutottam a netplwiz még is itt kérdeztem, mert egyszerübb, és gyorsabb, na meg Magyar🤷Akkor most lusta vagyok? Nem ez a topik lényege? Neked természetes ,és jó dolog a pin, engem zavar, így szeretném kikapcsolni. Már bánom hogy kérdeztem mert egy kisebb vita alakult ki miatta A win 11 eddig tök szuper nekem nagyon tetszik, és szerintem talán gyorsabb is, bár lehet csak a friss win miatt érzem így. Szóval pin ide vagy oda, szerintem teljesen rendben van. Elnézést ha gondot okoztam azzal hogy nem külföldi fórumban nézelödtem, és ide irtam inkább :)
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz King Unique #3717 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Hát ha azt nézzük, hogy tele van ezzel az internet és rá lehet keresni + ebben és pláne a W10 - ugyanaz a módszer - topikban is már sokszor ki lett tárgyalva, akkor adott a válasz.
De, ez a topik lényege, nyilván lehet és javasolt is kérdezni ha valami nem tiszta, ahol kaptál több választ is a kérdésedre, majd ha akarod akkor saját felelősségre kikapcsolhatod a jelszót, PIN-kódot, vagy amit akarsz, stb.
Windows 11 témában ajánlanám az ElevenForum útmutatóit, sok hasznos leírás van ott, amik értelmezéséhez angol nyelvtudás sem feltétlen kell, mivel már a screenshotok és a főbb, egyszerűen értelmezhető címek is önmagukért beszélnek, + szükség esetén adott a Google Fordító használatának lehetősége amivel kompletten lefordítható pl. ez is magyarra.[ Szerkesztve ]
-
Dino69
aktív tag
Én menet közben vissza is váltottam a 10 re, hagyom még forrni a 11 et. A drag n drop hiányzott nekem belőle nagyon.
-
King Unique
titán
Lásd egy másik válaszban a lehetőségeket.
-
őstag
válasz King Unique #3730 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, és igazad van.Ebben a topikban sem néztem utána, bár korábban biztos volt már szó róla. Megnézem a linket is, biztos lesz még más is amiben segít nekem
-
BiP
nagyúr
Nekem is hiányzott, és bár a registry trükköket elkerültem, mert nem működnek jól, vagy inkább sehogy se, de az ExplorerPatcher ígéretesnek tűnt, adtam egy esélyt, és bevált.
Teljesen helyrerakja a tálcát. Sőt, a naptárból is a Win10-es, bővebb funkcionalitású jön elő, ill. a tálcán jobbgombos menüre is a teljes ugrik fel.
Szóval visszakaptam mindent, ami hiányzott a tálcából, és emellett a Win11 újdonságai is megmaradtak. -
BiP
nagyúr
válasz karldergroße #3737 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam.
-
Vigyorka
aktív tag
válasz karldergroße #3737 üzenetére
A tálca beállításokban (gyárilag) benne van. (tálca + bal clikk)
Vigyorka
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem követtem végig a topikot, de most elolvastam néhány száz posztot. Nem lett egyértelmű számomra, miért sietnek sokan átállni a 11-re? (A neofil motivációt leszámítva. ) Konkrétan miben jobb, miben nyújt többet a 11 a 10-től, ami miatt érdemes lehet átállni?[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
válasz liszi70 #3740 üzenetére
Valójában egy otthoni felhasználónak nem nyújt többet, csak más a felülete.
De ugyanazokat az alkalmazásokat használva, pont ugyanúgy viselkedik mint a Win10.
Viszont a későbbi újdonságokat, mint az Android APP kezelés már csak a 11 kapja meg, ezért most felraktam és a 12 megjelenéséig csak a frissítéseket engedem rá nem telepítgetem újra a rendszert. -
félisten
Tegnap volt időm szórakozni a 11-el kicsit nem támogatott hardveren (nincs TPM és Proci is régi).
Maga a Win11 .194 felment a reg trükkel gond nélkül, maga a rendszer megy is egésze jól, bár néha érzek rajta egy torpanást alap dolgoknál.
Újabb verzióra a frissítést ISO-ból nem tudja a TPM hiányra hivatkozva, WU-n keresztül meg ugye nagyon más frissítés a Defenderen kívül nem jött, így az nem jó alap.
-
karldergroße
senior tag
válasz liszi70 #3740 üzenetére
Semmiben. Egyértelműen visszalépés, testreszabhatóságban, logikában, használhatóságban. Ez gyakorlatilag kizárólag színtiszta neofilizmus, főleg ez a mániákus igyekezet, hogy minél előbb meglegyen. Ebből él ilyen jól a tech-ipar (és minden más iparág is.)
Az előzőhöz, mert lejárt a szerkesztés. Így szeretném a tálcát, mert nekem így áll kézre:
[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
válasz karldergroße #3748 üzenetére
Win 10-nél én is úgy használtam de sajnos itt nem lehet, ezért most alól van és automatikusan elrejti.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest