Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
Az mitől van, hogy a kijelölt Arctic 7 van megadva default communications device-nak, de ettől független minden újraindításkor nekem kell manuálisan kiválasztani, hogy ezt használja a gép?
Azért mert bluetooth-os és mivel gép bekapcsoláskor nincs bekapcsolva azonnal, így nem találja?
-
ledgeri
nagyúr
válasz d3tox1c #21850 üzenetére
Max Bios szerintem, nem win fűggő. De ha PC és nem laptop, és több színű ledek vannak a házadban akkor ez csak led áram alatt, amit megcserélhetsz.
Nekem is alapból kék lenne a standby led, piros a HDD activity, de a kék erősebben világít mint a másik, és nem akartam állandó kislámpát, így megcseréltem a kettőt. Tovább megyek: ha csak te használod a géped, le is húzhatod a ledet. Van olyan ház amiben nincs, sőt a benchmark padokon (pl youtube videókban látható, pl procipróbálgatáshoz használt, csak fém vázakon, nincs is led, sőt bekapcsoló gomb sem mindig (csavarhúzó ugyanúgy rövidrezárja azt, mint egy kapcsoló)... ha meg a lapod szólna miatta, akkor majd szól miatta// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
FattyDove
őstag
Illetve ezt, hogy lehet kikapcsolni?
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Apósék és a szüleim próbára tették az idegeimet. Most már feladtam és gondoltam bedobom a kérdést, hátha.
Mivel csak akkor kapcsolják be a gépet, amikor Skype-olni akarnak, így persze a frissítések is akkor akarnak futni. Mivel vidékiek és a sávszél erősen korlátos, persze egy óra szenvedés legalább, mire eljutunk, hogy beszélni tudjunk.Röviden a kérdés: Van lehetőség a frissítés sávszélességének a korlátozására? Nem elhalasztani akarom, mert van, hogy egy idő után elindul automatikusan.
Mess with the best / Die like the rest
-
King Unique
titán
• Sávszélesség korlátozása a Windows 11 frissítéseihez
• Kapcsolja be vagy ki a mért kapcsolatot a Wi-Fi hálózathoz a Windows 11 rendszerben
• Állítsa be, szerkessze vagy távolítsa el a hálózati kapcsolat adatkorlátját a Windows 11 rendszerben• A Windows 11 frissítéseinek szüneteltetése és folytatása
Van lehetőség a Windows Update sávszélesség korlátozására, ahogyan adatkorlát beállítására is, valamint a frissítések szüneteltetésére is, ha épp nem alkalmas a frissítés.
De ezek ugye csak a Windows 11 frissítése, ellenben attól még a telepített 3rd party programok, böngészők, Skype és egyebek ugyanúgy nekiállhatnak bekapcsolás után frissíteni, ha ritkán van használva a PC, azon a Windows 11...
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz King Unique #21860 üzenetére
Köszönöm neked is Csorbinak is.
Mess with the best / Die like the rest
-
Laraxior
titán
Komolyan net nelkul nem megy fel ez a vacak?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Csorbi
addikt
válasz Laraxior #21862 üzenetére
Csatlakozás a Windows 11-számítógép beállításakor
Neked ez a rész kell: Ellenőrizze és telepítse újra a Wi-Fi hálózatiadapter-illesztőprogramokat (speciális felhasználók számára).
(Nyilván ez a vezetékes Ethernet csatlakozóhoz is ugyanúgy megoldás)
Van olyan Intel LAN vezérlő típus, amit ilyen-olyan-amolyan okok miatt nem tettek bele a telepítőbe, ezért a telepítés során ezt kézzel hozzá kell adni.De ha egyáltalán nem akarsz neki netet adni, akkor az előző hozzászólás lesz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Csorbi #21864 üzenetére
Azért nincs net, mert nem ismeri fel a hálókártyát és azt csak urána tudom telepíteni.
De a bypassos dolog bevált."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Adott egy új HP G10 (Win11) laptop és egy régebbi 55NU7023 Samsung tévé. A régi G6 HP laptopot (Win10) simán rá tudom tükrözni, semmi probléma, ha kell órákig rajta van.
Az új gép csatlakozik a tévéhez, majd 1-2 perc múlva , eldobja a képet és visszavált a tévé képernyőjére. Ez mitől lehet? -
basicstomi
csendes tag
Sziasztok!
Win 11-et használok és a probléma a következő: NVME-t nem látja nem tudom Boot #1-nek kiválasztani. A Biosban megjelenik és ha csökkentett módban be tudok lépni a winbe minden fájlt látok. Tehát az ssd jó
Próbálkoztam reinstallal, kivettem a masik m.2 ssdt is. Telepítés közben van egy pont amikor újraindul és utána nem ad képet ahogy eddig sem, használhatatlan a gép. Szakszervízben voltam ott egy Bios frissítéssel megoldották állítólag a problémát, de mivel költözés után volta csak ma tudtam kipróbálni a gépet és egyszerűen nem tudok normál módban belépni a gépbe. Wifi modult sem látja így kábeleznem kell, de nem megy. Újraindul és nem tudom az újra telepítést sem befejezni. Már formatálltam mindkét ssdt, újraparticionáltam.
Van valakinek valamilyen tippje ötlete?
Köszi a válaszokat
Üdv
TomiR5 5600g
16 gb ram
Rx 6700xt
Egy m.2 ssd egy nvme ssd és két hdd
Asus tuf gaming B550m alaplapBasics Tamás
-
Doky586
nagyúr
válasz basicstomi #21867 üzenetére
Bőven elég ha a "Windows boot manager"-t látja..
-
HARDVERAPRÓD
válasz basicstomi #21867 üzenetére
Szia.
1. A szakszerviz mikor visszaadta meg is mutatta hogy jó? Ha nem akkor az kókány szerviz és nem szakszerviz. BIOS update után tesztelték? Beállították a BIOS-t?
Csak mert azt írtad, hogy állítólag.
2. Másik SSD-re felmegy rendesen a win?
3. Másik friss telepítővel (pendrive) is ez a helyzet?
4. A jelenlegi pendrive másik gépre felteszi a win-t szépen?
5. Mi a boot sorrend (mit látsz) a BIOS-ban?[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Próbált már valaki win11-win11 dualboot-ot oldalanként bitlockerrel?
Én 10-zel próbáltam, és ment csak már elfelejtettem, hogy egy meghajtón is megtehető-e vagy kell a kettő...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
W11 alatt van arra lehetőség, hogy a Letöltések mappát másik meghajtóra/partícióra tegyem át? Alapból a C: meghajtómon van, onnan szeretném eltenni.
Let the Zone take me if I am.
-
-
ledgeri
nagyúr
Egymeghajtós vagy kétmeghajtós felállásban?
W11-nél is kell a reboot, ha pont a másik kellene?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz ledgeri #21878 üzenetére
Ja... Nálam 1 meghajtón van mindkettő. Meglepne ha két külön meghajtón problémát okozna.
A Linux már ismeri a bitlocker-t, de ezt még csak pendrive-on próbáltam ki. Bekérte a jelszót, és már fel is csatolta. Rendszermeghajtón már nem olyan egyszerű, mert azt a bizonyos hosszú "recovery" számsort kell begépelni a feloldáshoz. Azt nem próbáltam, hogy egy megjegyezhetőbb jelszót hozzáadjak, és úgy próbáljam ki.
Keress rá, nemrég elég alaposan kiveséztük.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ledgeri
nagyúr
válasz Doky586 #21880 üzenetére
Részemről nem a tpm a kérdés. (pontosabban az én kérdésemnek nem része az)
Én azt csináltam win 10 alatt, hogy
A win10 fel, B win10 fel, A bitlocker be, B bitlocker be. (Lehet, hogy AA BB volt a sorrend...)
Ha A ment legutóbb akkor boot-kor az volt az alap így csak jelszó kellett ment tovább,
Ha B ment legutóbb, de A-t akartam, akkor beírtam az A jelszavát, megértette, reboot magától, beírtam az A jelszavát, betölt működik.#21879 cigam Inkább az volt, hogy megy-e egyről, minthogy megy-e kettőről..., de leginkább az, hogy "megy-e" kettő w11 egymás mellett, bitlockerrel, mint ahogy ment a w10-zel.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
King Unique
titán
válasz ledgeri #21881 üzenetére
"de leginkább az, hogy "megy-e" kettő w11 egymás mellett, bitlockerrel, mint ahogy ment a w10-zel."
Ha a Windows 10-zel működött ilyen felállásban, akkor elvileg a Windows 11-gyel is kell, hiszen eleve elég hasonló a 2 rendszer.
(#21880) Doky586:
A Windows 10-nél is kétféle BitLocker titkosítás van, van a kompatibilis CBC-AES, meg az új XTS-AES. Nálam az előbbit a Linux Mint 22 simán tudta natívan kezelni NTFS partíciójú külső meghajtón, bekérte a jelszót és már fel is oldotta, gondolom XTS-AES esetén is működne, de majd kipróbálom. Amin egyébként meg is lepődtem, mert korábban terminálosdislocker
és egyéb dolgokkal kellett ehhez vesződni (példa), nem volt natív támogatás.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz King Unique #21882 üzenetére
Ha már valaki innen is megerősít, akkor már nyugottabban vágok bele!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok,
Hogy lehet beállítani azt, hogy ha egy input mezőre kattintok akkor a virtuális billentyűzet a automatikusan megjelenjen? Az is jó lehet, ha ezt a billentyűzetet lehetne rögzíteni mondjuk a képernyő alsó felében. Asztali PC touch monitorral. -
válasz Doky586 #21880 üzenetére
Az új fajtát. Konkrétan nem mesélte el melyik alatt mit ért, de a pendrive-ot az új titkosítással készítettem, és a Linux csak bekérte a jelszót, és már fel is csatolta.
Tudtommal nem fájlrendszerüggő.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hardlex
kezdő
Gondolom, sokakat érdekelhet, Mégsem lesz opcionális a kémfunkció a Windows 11-ben
"Számítógéppel az ember sokkal pontosabban téved." Gabriel Laub
-
boborján2
aktív tag
válasz hardlex #21887 üzenetére
Remélem az EU ezért a húzásért tol nekik majd egy pár darab EUR százmilliós csekket és majd csak leszoknak erről a f..ságról.
Úgy látszik a munkával itt az ideje linuxra menni, játékra meg marad a win11 ,azt meg fotózgassák ,bánja a f...
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
hardlex
kezdő
válasz boborján2 #21888 üzenetére
Magam is így gondolom, pc-men win 10 marad, míg lehet, laptopomon viszont, legális, digitális licensszel aktivált (ergo fizettem érte) win 11-re, ha valóban meglépik a Recall kötelezővé tételét, én is váltok...
"Számítógéppel az ember sokkal pontosabban téved." Gabriel Laub
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #21888 üzenetére
Csak egy picit kellett volna tovább olvasni a kötelező rettegés helyett, eredeti forrás rögtön a cím alatti mondat:
Microsoft says the ability to uninstall Windows Recall is just a bug, but you'll still be able to turn it off.
Alatta az egyik pont:
Users will still be able to disable Windows Recall if they don't intend to use it.Tehát továbbra is ki lehet kapcsolni.
(Sajnos az ilyen pcforum szintű oldalakra nem mindig jut el minden információ, általában a lényeg marad le.)
-
boborján2
aktív tag
És majd egész véletlenül default bekapcsolva lesz amikor megjelenik
Ugyanakkor nem látod a fától az erdőt ! Nem az a baj, hogy kikapcsolható vagy nem. Az a baj ,hogy egyáltalán mi a ...nak akarja opcionálisan is begyűjteni a képernyőképeket a microfos?
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Laraxior
titán
Jó ez a W11, látom neten is vannak millióan akiknek nem ismeri fel az android telefonját.
asszem tartok készenlétben egy W10-et is egy pendriveon"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Előfordulhat, de egy sima USB-s eszköz felismerése ekkora probléma? Nekem csak a tárhely kell a telefonról, lementeni a fájlokat, semmi más.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
King Unique
titán
válasz Laraxior #21893 üzenetére
Nekem van androidos okostelefonom és USB-n csatlakoztatva gond nélkül működik Windows 11-gyel, annak aktuális 23H2 verziójával MTP módban.
Akkor nem szokott, ha pl. a normál Home / Pro helyett Home N / Pro N kiadás van telepítve, amely utóbbiakból minden multimédia és arra épülő funkció (pl. az MTP is) hiányzik, ami ugyanúgy a Windows 10-nél is gondot okoz, nem kizárólag csak a Windows 11-nél. Amire a megoldás a Media Feature Pack telepítése. Vagy még jobb, eleve kerülni az N-es kiadású Windowsokat, amelyek használatának otthon amúgy is kb. zéró értelme van...
Tehát akkor esetedben pontosan milyen kiadású és buildszámú Windows 11 van telepítve?[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #21892 üzenetére
És majd egész véletlenül default bekapcsolva lesz amikor megjelenik
És ez engem egyáltalán nem fog földhöz vágni, ugyanúgy fogom kikapcsolni, mint például a widgetek-et, ami szintén nem törölhető, de kikapcsolható.Nem az a baj, hogy kikapcsolható vagy nem.
De épp, hogy nagyon fontos, hogy kikapcsolható legyen.Az a baj ,hogy egyáltalán mi a ...nak akarja opcionálisan is begyűjteni a képernyőképeket a microfos?
Mert ahhoz, hogy a feature maga működjön, ez feltétel? Nem nagyon olvastad el, miről is van szó, ugye? Olyan részletkérdések mellett se menjünk el, hogy hogyan/meddig tárolja, ki fér hozzá, összeköthető-e felhasználóval, stb. -
Laraxior
titán
válasz King Unique #21896 üzenetére
Csodás
MTP gondja van, akkor telepíthetek megint?[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Laraxior #21895 üzenetére
egy sima USB-s eszköz felismerése ekkora probléma?
Nem, de attól függ mit jelent a "sima USB-s" eszköz? Milyen device class-nak jelenti le magát a teló?Mert ha pl. kamerának vagy más média eszköznek, akkor - ahogy a kolléga is írta - ez MTP mód, amihez meg nem jó az N-es Windows, mert abból azt kispórolták.
Ha sima storage-nek mondaná magát, akkor menne N-es Win-en is.
Egyébként grat, jó régen nem láttam már N-es Win-t, azt hittem már mindenki megszívatta magát vele aki akarta és rég kikopott...
Elvileg egy megfelelő verziójú Media Feature Pack kell, az N-es Win-ből varázsol normálisat.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Laraxior #21898 üzenetére
Akkor jól beletrafáltunk, meg mondjuk más reális magyarázat amúgy sem nagyon volt rá.
Nem feltétlen kell a Windows 11-et a nulláról újratelepíteni, elég csak a Media Feature Pack telepítése, mint már le lett írva az előző válaszban.
Persze ha nem gond a teljes Windows reinstall, akkor akár azt is lehet, ahol ilyenkor értelemszerűen standard Pro kiadást kellene telepíteni a Pro N helyett. Viszont akkor a Pro kiadás aktiválásához ahhoz való termékkulcs vagy meglévő digitális licenc is kell, mert ha jól tudom, akkor a Pro N nem jó hozzá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest