Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aureal

    senior tag

    válasz King Unique #21310 üzenetére

    Szerintem inkább az a rettentő gáz, amikor egyesek egy Windows szaktopikban úgy próbálnak firtatni valamit

    Nem vitatkozásként csak elgondolkodtatólag, de pl. akkor te azt is mondhatod egyszerűen, hogy nem érdemes ilyenekkel foglalkozni, mert a windows az gyárilag egy tökéletes build, hisz olyan szakemberek fejlesztik, akik mindenkitől is jobban értenek hozzá pl.

    A cáfolat viszont erre évtizedek óta a kék halál jelenség, csak hogy egy emblematikus gyenge pontját említsük. (Feltehetően - és itt megjegyzem, ez már saját vélemény amit nem kell elfogadni - mert a gyári verziót is pont annyira tákolják össze, hogy nem győzik utána az öles javításokat és frissítéseket rákerőszakolni a felhasználókra.)
    De csak nézzük az elmúlt napok nem apró jelenségét: világszerte álltak le windowsos szolgáltatások. Ja persze, 3. fél tehet erről is. Bizonyára. Azért fekszik ki így egy os. mert alapból ennyire biztonságos, a teletömött felesleges vackaival. Valahogy más os.-ek meg mégis érintetlenek voltak… (Mondjuk az is elgondolkodtató számomra legalább is, hogy mint a légi közlekedés vagy bankrendszer miért ilyen szutyokra bízza milliók biztonságát, de most nem akarok előhúzni ide összeesküvés elméleteket…) Home usernek ha összeomlik vagy nem bírja használni, mert a gép teljes erőforrását már bekapcsolásnál elemészti a frissítések és rendszer update oltárán drága windowsunk, mondjuk úgy ez jár a pénzéjért. Szóval talán ezért próbálnak önkéntesek működő verziót faragni ebből a bughalmazból. Elnézést a túlzott őszinteségért, csak hogy tudjuk igazából miről beszélünk, bár nyilván ez majd nem fog tetszeni, csak hát kérdezve volt a dolgok miértje. :))

Új hozzászólás Aktív témák