Új hozzászólás Aktív témák

  • fordfairlane

    veterán

    válasz PumpkinSeed #12012 üzenetére

    Osztom az előző véleményeket, ne ezekkel foglalkozz.

    A programozásnak az egyik legnehezebben megérthető és kezelhető problémája, az ún. konkurencia, amikor időben párhuzamosan, vagy inkább ütemezetten, párhuzamosnak látszó módon egyetlen végrehajtói egység több feladatot lát el. Ez a fajta végrehajtási modell számos problémát vet fel, jellemzően pl. azt, hogy a (látszólag) párhuzamosan végrehajtott szálak hogyan kommunikálnak egymással, hogyan osztják meg az adatokat egymást közt.

    JAVA-ban erre való a szálkezelés, Javascriptben az eseményalapú aszinkron feldolgozás. Ez a része a programozásnak önálló tudomány, ami nem kezdő, véleményem szerint az összetettsége miatt még csak nem is haladó szintű téma.

    Azt javaslom, hogy ha javascripttel akarsz foglalkozni, márpedig ez a böngészők miatt egyre inkább elkerülhetetlen, akkor ebbe a részbe egyelőre ne ásd bele magad. Foglalkozz inkább azzal, hogy hogyan kell a DOM-ot javascriptből használni, illetve maga a javascript nyelv egyéb alapvető szerkezeteivel (változók, függvények, objektumok, prototipikus öröklődés stb...).

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

Új hozzászólás Aktív témák