Új hozzászólás Aktív témák

  • PumpkinSeed

    addikt

    válasz rootkiller #10900 üzenetére

    1. Nem tudom melyik egyetem az ahol "informatikát" tanulsz, de alapvető hálózati ismereteket (mint például az Ethernet szabványú kábel gépbe valód bedugása) mindenhol tanítanak még a legolcsóbb OKJ-s webprogramozó szakon is (tudom mert utána néztem továbbtanulás érdekében). Szóval nem jelenthet nagy problémát egy aprócska iskolai hálózatban fellelhető IP címzési probléma.

    2. Szerény véleményem szerint (röviden szvsz) a terem valamelyik sarkában fel van fúrva a falra egy kb 70 centi magas szekrény ami 100%, hogy tartalmaz egy switch-et (de ha nem is így van tuti switch osztja el valahol és nem vásároltak minden 4. gép után egy routert) ami azt jelenti, hogy azok a gépek EGY HÁLÓZATBAN vannak. DE ha nem is lennének egy hálózatban akkor egy nagyon suta forgalomirányító is képes arra, hogy ott egy csomag höjj átküldöm oda, mert oda való.

    Na ezzel arra szerettem volna kilyukadni, hogy a lokális megoldás is lehetséges, ugyanis nem hiszem, hogy olyan kemény ACL tiltások lennének a hálózatba, hogy a 8080-as port ne lenne engedélyezve és ezáltal lehetetlenné váljon a http csomagok továbbítása. Az USBWebserver telepítése: click -> click, kész, és a saját géped ip címén és a 8080-as porton keresztül azonnal elérhető, akármilyen gépről ami a helyi hálózat tagja. Remélem nincs minden gépnek egy nyilvános címe, de ha lenne is akkor se lenne nagy dolog megcsinálni csak fél másodperccel tovább tartana beírni az elérési útvonalat.

    Ez volt EGY alternatíva amit ajánlottunk és sokkal nagyobb rendelkezésre állást érhetsz el ezáltal mint az atw.hu-s szutyokkal. Ezenkívül volt még vagy 10 darab biztos, amit ajánlottunk. Ha ezek után is ragaszkodsz azt atw.hu és az uw.hu szolgáltatókhoz, akkor elmondom melyik a jobb.

    Az atw.hu és az uw.hu ugyan akkora hulladék teljesen mindegy mit használsz, csak a feltöltött állomány talán másnapra elérhető is lesz, illetve ne reménykedj abba, hogy a mysql táblát 100%-ban eléred.

    "Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Új hozzászólás Aktív témák