Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
sipi25
tag
A FVD-nél volt egy vezetékes híváson 7:20 időtartammal, az Ő nyilvántartásuk szerint aznap nem volt más hívásom, mégis kiszámlázták:
22-Nov-2013 19:06:02 FreeVoipDeal desktop call (FUP exceeded on IP) +3696XXXXXX +3688XXXXXX 00:07:18 € 0.080
Találkozott már valaki ilyennel? Egyébbként van nekik valamiféle ügyfélszolgálati emailjük? Én nem találtam...
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Tegnap este kezdtem el ismerkedni a VOIP telefonálás lehetőségével. Freevoipdeal-re fel is töltöttem 10Eurot és leszedtem a MobilVOIP-ot. Visszaolvastam kicsit a topicban és láttam többen írtatok a kodekekről, de ebben az alkalmazásban nem találom hogy hol lehetne ezeket állítani. Van rá mód? Vagy csak a csipsimple-ben? Azt is leszedtem, de a sok beállításban elvesztem, így az most egyelőre parkolópálya.
Bekorlátozott mobilnettel is működik a voip telefonálás vagy az már lassú neki?
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
MIG21
tag
válasz madmike #7152 üzenetére
A MobileVoIP alkalmazásban nincs lehetőség a kodek változtatására, csak a CSipSimple-ben.
Korlátozott nettel (32 kbps) is működik elméletileg mindkét program, de nyilván rosszabb hangminőségre, és a hang késésére kell számítani.Nekem a CSipSimple sokkal jobban bevált, én ezeket a kodek beállításokat használom:
Gyors kapcsolat: 1. PCMU 8 kHz, 2. PCMA 8 kHz /fontos a sorrend/
Lassú kapcsolat: 1. ILBC 8 kHz, 2. GSM 8 kHz, 3. PCMU 8 kHz, 4. PCMA 8 kHz /fontos a sorrend/ -
madmike
őstag
Én már ott elvéreztem, hogy beállítsam csipsimple-ben a FVD-t. Vagyis lehet hogy sikerült, de egyenleget pl sehogy se tudtam megnézni.
Adatforgalom terén van különbség a mobilvoip és a csipsimple között?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
DTMF küldés megy mostanában valakinek VoIP-on? 3 lehetőség van a Fritz-ben DTMF-re:
- Info, rtp or inband
- rtp or inband
- inbandVégigskáláztam mindegyiket, de nem megy (BB telebank és OBI információs vonal is). Korábban emlékeim szerint ez jó volt. Ráadásul ephone-on sem megy. G711-es kodek.
Valakinek ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Valószínűleg arról az IP-ről már leforgalmazták a napi keretet, amiről te is telefonáltál. Ha mobilról ment és NAT-olt hálón vagy, tehát nincs saját külső IP-je a telefonnak, akkor sokan használják ugyanazt az IP-t, és ez könnyen okozhatta a fentit.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Slem
tag
Összefoglalom, hogy milyen esetekben rossz a mobil voip utcán Budapesten /T-Mobile/. Ez egy szubjektív lista.
1) Ha valahol nagyon sokan mobiloznak.
2) Magas vasbeton házak közelében
3) Szűk pesti utcákon
4) Ha elmegy melletted egy tömött busz/villamos.Viszont a Budafoki úton a T-Mobile irodaház előtt tökéletes.
Bevásárló központokban is meglepően jó.
Parkokban rendszerint szintén jó.Van ami persze napszakfüggő is.
A speedtest mérés viszont ritkán ad releváns eredményt a mobilvoip használhatóságára vonatkozóan.
Lényeges különbséget a mobil voip alkalmazások között nem tapasztaltam. Az tény, hogy a skype ha megy, akkor a legtisztább a hangja.
-
Zeki
nagyúr
Valaki ossza már meg velem az infót, hogy akár egy régebbi mobilevoipot hogy lehet úgy betenni alapértelmezettként, hogy az a hívás naplóből meg előzményekből is tárcsázzon, ne csak a telefonkönyvből.
A csipsimple totál kudarc lett, hiába g729 kodek, fos mély doboz hang, szakadozó mikrofon hanggal. -
MIG21
tag
A MobileVOIP-hoz nem értek, de a CSipSimple nekem hibátlanul működik, az esetek többségében közel tökéletes hangminőséget továbbít (Android 4.1.1 rendszeren). A hiba az ön készülékében van...
Melyik verziót használod belőle? Ajánlom a legfrissebbet iLBC kodekkel vagy PCMA/PCMU-val (WiFi esetén).[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
Nálam ez úgy működik, hogy van az alapértelmezett telefon ikon. Erre rábökök, akkor megjelenik a egy lista, amin a hagyományos (gsm), mobilevoip (fvd), yourdialer (calligcredit) , viber, skype, stb közül lehet választani, hogy melyikről indítsam a hívást.
Ha beregisztrálnám a CipSimple-t is az androidba, akkor az is megjelenne ezen a listán. Utóbbinál nincs kijelölve az androidba beépülés, mert sokkal intenzívebben zabálja az akksit és az adatforgalmat egyaránt.Tehát mobilevoip, vagy egyéb klónjából a fölső soron a History ikonra nyomsz, majd megjelenek a korábbi hívott személyek/tel.számok, ha alul a Calls fül van kijelölve. Kiválasztod és ráböksz a hívandó félre és elindul a hívás.
Pl. ha hívsz valakit a Yourdialer app-en keresztül, az pl. a mobilevoip historyban is látható, illetve indítható onnan is hívás, nem csak a "contacts" oldalról (telefonkönyvből). -
ther
aktív tag
A MobileVOIP hangja nálam is jó kezdetben, írja hogy a network connection good, majd 1-2 perc után leesik bad-re a connection, elkezd szakadozni, "buborékosodni" a hang, hiába a router mellett állok, ezért váltottam SIP kliensekre. Ha valaki tud a CSipSimplehöz hasonló beépülő SIP klienst androidra, ami beépül a hívás indításhoz, és nem kell állandóan futnia, hogy azzal telefonáljak (mint pl a SipDroidnak) azt szívesen fogadnom. Sajnos a CSipSimple Galaxy S alatt egy driver hiba miatt az újabb verziókkal nem fut megfelelően Jelenleg a CSipSimple használatát úgy backeltem ki, hogy a ROM-nak van beépített SIP kliense, és azt használom, viszont ennek semmilyen beállítása nincs, bár a hangminőség elég jó, csak kicsit visszhangos a hívott félnek
[ Szerkesztve ]
Aálírás
-
grafikus17
senior tag
"A MobileVOIP hangja nálam is jó kezdetben, írja hogy a network connection good, majd 1-2 perc után leesik bad-re a connection, elkezd szakadozni, "buborékosodni" a hang, hiába a router mellett állok,"
Nekem is ez volt a gondom, több hónapig szenvedtem vele, 1 évig jó volt, majd nyáron elkezdte a szarakodát. Töröltem minden felesleges fájlt, mappát, apk-t a clean masterrel, de nem segített. Míg végül rá szántam magam és egy teljes gyári visszaállítás segített. Előtte persze egy mybackup-al mindent lementettem, és fél óra alatt visszaraktam.
Azóta hibátlanul működik.Xiaomi Redmi note 7
-
törölt tag
Ezek nem csak akkor futnak a háttérben, ha a hívásfogadás opció is aktív? Nálam az új ActionVoip sajnos nem jelenik meg az Android hívásmenüjében, viszont tökéletesen kezeli a droid hívásopcióit (névjegyek, hívástörténet, stb.) Szóval híváshoz elég az ActionVoip klienst indítanom, nem kell hozzá a droid menüje.
Ha van root, akkor egy program futása / nem futása automatizáló programmal szabályozható. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Csipsimple-el telefonálva privát számot jelez a hívott feleknél. Mi lehet a gond? A hívó nevéhez beírtam a számom."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, PAP2T ügyben szeretnék segítséget kérni. Ephone-nál van accountom, arra állítom be mindig a szerkezetet az ephone.hu szerinti útmutató szerint. Line1-en van ez az account, Line2-n semmi. Sajnos az utóbbi időben egyre gyakrabban történik meg az, hogy amikor valaki hív, egy hang azt mondja, hogy ilyen előfizető nincs a rendszerhez csatlakozva, pedig a PAP2 bejelentkezve látja magát. Ezek után egy factory reset, és újbóli beállítás megoldja a dolgot.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy néha kihúzom belőle az UTP kábelt, hogy a média lejátszóba dugjam, nem tudom hogy ez okozhatja e a gondot, de most már megpróbálom megfigyelni, hogy utána bekövetkezik e a leszakadás.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, ossza meg a megoldást, köszönöm szépen!
-
csimpas
tag
most regiztem a sipdiscount.com -ra
3.030 Ft a mobil hívás (superdeal)míg az fvd-n 3.939, (itt megszűnt ugye a superdeal)
érdekes hogy elsőre mobilról nem lehetett kiválasztani az usa címet, majd próbáltam laptopról is, és ott sem.
viszont proxyn már lehetett usa címet is választani a sipdiscount.com -on. (egy másik regisztráció után)csak azért írom le, hátha valakinek majd hasznos lehet, így én sem az fvd-re töltöttem az új egyenleget...
na nem mintha olyan sok lenne az a 90 fillér, de közel 20%-al olcsóbb így is a hívás -
club1
veterán
válasz csimpas #7177 üzenetére
A superdeal-nek az lehet a hátránya, hogy ha megszüntetik nem egy-két centet megy fel a percdíj. Azaz ehhez képest a 0.3 cent emelés (FVD) smafu. Mivel nem tudhatod, hogy mikor szűnik meg a superdeal, ezért csak egy-két hónap alatt lebeszélésre kerülő összeggel célszerű tölteni.
-
evko
aktív tag
FVD egy nagy szar. Szépen kifejezve.
Használhatatlan.
Eddig jó volt, most hulladék.Valaki valami mást nem tud, ami működik és normál minőségben??? Elég lenne, ha csak menne olyan minőségben, hogy működik, nem kellene semmi extra..
Ez vállalhatatlan...--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
törölt tag
Nálam az Actionvoip a saját kliensével továbbra is rendben van. Az igaz, hogy drágább, de amennyit én telefonálok, annyinál nem vág földhöz a különbözet. Sőt, leginkább észre sem veszem. Talán hazai viszonylatban sem nagyképű a kijelentés, hogy a minőségért cserébe leszarom, ha 2 havonta, mondjuk 5euroval többet fizetek. Pedig egyáltalán nem vagyok gazdag. Csak a nyugalmam megér annyit, hogy ne rágjam a kefét azon, hogy 3, vagy 5 Ft -ba kerül egy perc. Mert ha nem működik, vagy csak hallózás van, akkor jöhet a GSM és akkor mennyi is az annyi?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest