Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
JSandor
tag
Sziasztok!!
60mm vastag radit egy sor ventivel push vagy pullban elég lehet megoldani ? Vagy inkább kellene a két sor venti ? EK Coolstream XE ről van szó, csak az a baj két sor ventivel elégg vastag lenne sok hely igénnyel.
-
senior tag
válasz fboldog #66103 üzenetére
Nem bírtam a kiváncsiságommal és sorba kötöttem a D5 Variot és a VPP755t és megnéztem, hogy együtt mennyit tekernek. Az eredmény 660 LPH lett.
Ahogy azt már Martin lassan 10 éve meg is írta: https://martinsliquidlab.wordpress.com/2011/04/26/pump-setup-series-vs-parallel/3/
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz fboldog #66106 üzenetére
Összefoglaló a kombó tesztekről:
D5 Vario + VPP755 = 660 LPH
D5 Vario + DDC-1T = 605 LPH
DDC-1T + VPP755 = 680 LPHA kör így nézett ki: tartály -> pumpa 1 -> pumpa 2 -> flowmeter -> tartaly
Még nagyon kiváncsi vagyok a két VPP755 sorbakötésének eredményére, de azt (várhatóan) csak jövőhét elején lesz esélyem megnézni.
-
Frenky89
addikt
válasz fboldog #65957 üzenetére
Köszi!
Mindenki: Mayhems X1 clear, nem UV reaktív verziót honnan érdemes beszerezni?
Nekem teljesen bevált a saját márkás lágy csövükkel, de időszerű lenne már a folyadék csere. Viszont a 10-20GBP-re (1-2 flakon koncentrátum) a majd 30GBP-s szállítást kicsit sokallom (mayhems.net), másutt meg nem elérhető (pl. merlin). -
senior tag
válasz Frenky89 #66110 üzenetére
specifikus keresés sokat segít.
Innen kiindulva:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Mayhems+X1+clear+site%3A.dePl.:
https://shop.watercool.de/61001
https://www.caseking.de/search?sSearch=mayhems+x1+clear
https://www.amazon.de/s?k=mayhems+X1+clear&i=electronicsüdv.: Boldog Ferenc
-
Melorin
addikt
Kicsit késve de megérkeztek a Barrow 10/16 lágycsöves fittingek. Sajnos nem bírtam kivárni őket és vettem azóta EK fittingeket. Ha valakit érdekelnek a Barrowok, írjon privit.
-
mpierre
veterán
válasz Frenky89 #66110 üzenetére
Van egy elfekvőben, ha gyorsan kék.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
senior tag
Hogy ne csak a áramással kapcsolatos "hülyeségeimet" írjam.
A mai AMD Radeon bejelentésben volt ilyen is:
https://youtu.be/8KAnebwCAaA?t=803Hivatalos EKWB szett.
-
-Gabesz-
senior tag
Előkevert átlátszó lötyit keresek. Nanoxiát terveztem, de eltűnt a merlinből.
Aquatuning AT Protect Clear -el kapcsolatban van tapasztalat? Jó féle? -
MPowerPH
félisten
Volt mar ra pelda, hogy 2 het alatt megjon egy Ali -s rendeles, vamolassal egyutt? Jo fej volt, $16 -ot irt ra erteknek, nem is kertek be semmit sem utana.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
senior tag
válasz MPowerPH #66120 üzenetére
Megvan rá az esély.
Épp akkor indult a repülő vagy a konténer.
Eszükbe sem jutott foglalkozni a csomaggal a vámosoknak.
Vagy már EU-n belül volt.Nekem múltkor egy ~150 dollárnyi lineáris sint küldtek 15 dolláros értékmegjelöléssel. Ált a vámon egy ideig aztán átvehettem a postán ott meg kérdezték, hogy fizettem-e már vámot.
Közöltem, hogy én semmit nem kaptam és másképp mit keresne itt a csomagom.üdv.: Boldog Ferenc
-
LGG555
aktív tag
Hali! Ryzenhez lehet kapni olyat hogy delid die guard, vagy nem kell félni a lesarkazástól?
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
LGG555
aktív tag
válasz varmi2 #66130 üzenetére
Azért láttam hogy többen leszedték róla a kupakot, úgy tudom itt a fórumon is volt valaki. Persze ha nem fog nagyon melegedni az 5000 -es széria nem kínlódok vele.
[ Szerkesztve ]
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
senior tag
válasz LGG555 #66131 üzenetére
Ha jól rémlik, még Der Bauer is kimérte, hogy anyagilag, kockázatilag nem éri meg az az pár fok, nem úgy mint Intel esetében.
Ha már ilyen optimalizáció érdekel, akkor inkább a az OC Frame. http://der8auer.com/ryzen-3000-oc-bracket/
-
Melorin
addikt
válasz Tom456 #66124 üzenetére
Nem igazán lehet belekötni, gg :)
Talán annyi, hogy nekem is ilyen cpu blokkom van és eddig nekem is ilyen pozícióban volt, majdnem egy évig és utáltam. Miért? Mert ha a két csatlakozó vízszintesen van, akkor hajlamos a buborékokat begyüjteni, és idővel majdnem a fele levegővel teli lesz.
Sajna az én házamat nem igen lehetett döntögetni, hogy kimenjen belőle a levegő, mert a falra volt szerelve.
Néhányszor azért leszedtem kínkeservesen, de kb 2 hét alatt megint összegyűlt a levegő.
De most megelégeltem és függőlegesen szereltem fel a blokkot, így nem tud felgyűlni benne a bubi. -
MPowerPH
félisten
Igen, az sorja, amire ment ra a festek. Egyet szedtem eddig ki feherbol, az pont ilyen.
Neztem egy piros 90 -est, az rendben van, de nekem nagyon ugy tunik, hogy az EK CSQ -hoz kepest az a belso atmero joval kisebb ott, ahol a hajlat van. Az aramlast ezek lehet durvan megfogjak majd.Teszek egy probat a CPU koron, es ha nem jo, sokat fognak rajta, akkor dobozolom oket. Esetleg megnezem, hatha az o-ring ramegy a hasznalt EK adapterekre, es inkabb megmentem azokat.
Hiaba, kinai az kinai marad, nem veletlen kerul az uj EK Quantum sorozat is annyiba.... De ha ezen mulik, inkabb kiadok tobb penzt, es megveszem azt, mert itt azert van baj. Aramlas miatt fosok, mert rohadt sok az adapter a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Demo07
aktív tag
válasz MPowerPH #66140 üzenetére
Igen, sajnos a fehérnél és a feketénél amik szerintem porfestettek, itt előfordul, hogy sajnos ráfestenek a sorjára, nem először láttam ilyet én speciel.
Illetve nekem az nem tetszik, hogy a belső rész is kap festék bevonatot ami érintkezik a folyadékkal....Ebből kifolyólag én csak is a nikkel változatot szoktam venni, mert ott ilyen bakik nincsenek.
Fittingek egyébként teljesen jók, nálam a lágycsöves rendszer is részben EK és barrow fittingekből állt!
A jelenlegi merev csöves fittingek a jelenlegi gépembe pl mind Byski, és hibátlan.Adapter és 45/90°-ból viszont a legtöbb nekem is EK, mert valóban van egy kevés különbség a belső kimunkálásban, valamikor ha lesz időm mérek áramlást, összehasonlítva az EK/Barrow/Byski adaptereket.
EK 90 fokos pl a belső felén ahol a törés van(marófejek találkozása), ott kisebb az él mint a Barrow és Byski fajtából. De a kínainál pl az egyik irányból lényegesen kisebb az él mint a másik irányba, én ez miatt folyás irányba szoktam állítani őket, hogy valamennyit tudjak kompenzálni.
De ár-érték arányba még mindig lényegesen kedvezőbbek a kínaiak, mint az EK megoldásai, némi kompromisszum persze van ebből kifolyólag. -
carr
őstag
Skacok!
A hőmérő szenzor 2 pines csatlakozóját hová kell dugnom?
X370 Killer sli-n nincs neki hely ha jól gondolom. Tody56 javasolta, hogy venti vezérlőre próbáljam meg. egyéb megoldás van erre? mondjuk pci-e kártya, stb? Köszi[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Tom456
tag
Pl egy ilyennel megtudod oldani iCUE Commander PRO Smart RGB Lighting and Fan Speed Controller,
én is ezt használom és kb mindent is tud, de biztos van más alternatíva is. -
Melorin
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Látom mostanában, hogy sokat foglalkoztok a víz áramlásával, kis keresztmetszetekkel.
Kérlek segítsetek megértenem, hogy miért fontos a nagy áramlás.
Az én tapasztalatom az, hogy ha alacsony az áramlás, a víz tovább tartózkodik a radiátorokban = jobban lehül.
Mértem is:Pumpa a legalacsonyabb fordulaton (1200rpm):
Víz 34,34 (stagnál)
CPU 69
GPU 34Pumpa a még elviselhető hangú fordulatszámon (1800rpm):
Víz 34,8 (stagnál)
CPU 67
GPU 33A pumpa olyan fordulatszámon ami olyan mintha a szomszéd porszívózna (2500rpm):
Víz 35,75 (itt a vízhő kúszik lassan felfelé, nincs türelmem kivárni)
CPU 66
GPU 33Szóval ha jobban kering a víz, a CPU és GPU egy hangyaszerszámmal hűvösebbek, a víz viszont jobban melegszik és a pumpa hangja is zavar.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz Melorin #66146 üzenetére
Köszi. Néztem ezt is, de nem látok rajta 2pines konnektort. A hőmérő szenzor megjött még korábban. szimpla kínai.
Állítanám én a pumpát ha lehetne,de talán a ddc-t már lehet.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
veterán
válasz Melorin #66147 üzenetére
Lenyegtelen mennyi a flow egy atlag gepben ( 1cpu /1vga / par radi ) ,ha mar megvan egy minimalis szint (D5 30% mar eleg ,utana alig van javulas ) :
Does Flow Rate Matter? - Complete Watercooling Guide - Part 15 - DazMode[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Új Asus ROG Ryuo 240 vízhűtés
- EK-Quantum Vector Strix/TUF RTX 4090 D-RGB - Nickel + Plexi
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- Hibátlan - ASUS ROG Ryuo 240 240mm OLED kijelzős vízhűtés
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest