Új hozzászólás Aktív témák

  • Madn!ght

    addikt

    No srácok!

    A hét végén megérkezett minden komponens a vizemhez és sikerült is összerakni.
    Mivel a ház nyújtotta lehetőségek eléggé kötöttek, így túl nagy kreativitás nem fért bele, nagyjából az első vizem sémájára készítettem el a CPU+VGA vízhűtését.

    A felújítást indokolta, hogy a 980Ti OC elég melegedős volt a három ventis hűtése ellenére is, játék közben nem ritkán 80 fok fölött működött. A proci is 70 fok fölé kúszott mostanában, gyanítottam, hogy vagy a víz kevés a rendszerben, vagy újrapasztázás aktuális, vagy a blokk lett tele dzsuvával.

    Nos a szétszedést követően minden gyanúm igazolódott, a fentiek mind úgy történtek, ahogy sejtettem.
    A blokk alatt az MX4 beszáradt, a blokkban kivált valami kék retek (vélhetően a korábbi Aquatuning UV aktív lötty adaléka), a radin az 5 év pora kisebb lerakódást képzett, a rendszerben pedig kb 3 deci víz volt összesen. (mondjuk a kis DDC+AGB tartály+csövek+radiban annyi is fért el). A korábbi hófehér masterkleer csövek besárgultak, bár ez 5 év után talán tolerálható.

    Ahogy korábban írtam, a fehér csőről szerettem volna váltani, így a topiklakók saját tapasztalatai alapján fekete lett. Méretét tekintve 16/10-ről 13/10-re váltottam, illetve a bilnincses csatikról hollanderes csatlakozókra. A DDC helyett D5+tartály kombót sikerült szerválni, így a régi vágyam is teljesült, beleértve, hogy egy kicsit több víz keringjen a rendszerben.

    Ami változott:
    - T56 HF blokkról EK Supremacy MX blokk
    - VGA-ra: EK 980Ti Strix FC blokk + backplate
    - DDC+AGB Pro tartály-top kombóról D5-XRes140 pumpa-top-tartály
    - Primochill Advanced LRT 13/10 csövezés
    - Bilincses T56 csatikról EK hollanderes csatikra
    - venticserék: Bitfenixekről Lepara, Coolinkről EKWB Vardarra
    - kék fénycső hidegfehér harisnyázott LED-sorra

    A 13/10-es csövezéssel kicsit megszenvedtem, a 16/10-zel ellentétben a kisebb íveken igencsak trükközni kellett, hogy ne törjön. A hollanderes csatik szintén elég nehézkesen voltak betekerhetők a bilincses megoldáshoz képest. A ház már nem egy mai darab, de feltett szándékom volt, hogy ezt a rendszert még ebben a házban építem meg. A pumpának nem volt kialakított hely, de a vinyó keretén belül egy méretre vágott plexidarabot helyeztem el, azt átfúrva pántként használva rögzítettem a pumpát.

    Végül de nem utolsó sorban sikerült a tápcsatlakozót a vizes alkatrészekkel körbeépíteni, úgyhogy az utolsó mozdulat volt szinte a legnehezebb, a 24pines csatit a helyére tenni. :D Természetesen sikerült, csak szét ne kelljen szedni.

    Az összkép az alábbi: (sajnos a fényviszonyok nem adják vissza az élőben látottakat, ezért elnézést, majd szerzek egy jobb gépet és készítek pár élesebb fotót.)

    1-2 további kép: KÉP, KÉP

    A hőfokok a korábbi (GTX480-as időkben tapasztalt) értékekre álltak be, 3-4 óra BF1 játék közben a 45 fok körüli VGA hőfokaim voltak, így a beállított tuningot is stabilan tartotta. (a léggel 80 fok fölött visszavett a GPU frekiből), a proci 65 fok volt max. Teljesen elégedett vagyok az összképpel, a ráfordított anyagiak fényében hozza a remélt vizuális és teljesítménybeli hatást. :B :K

    Köszi mindenkinek a segítséget és a hasznos tanácsokat! :R

    ₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

Új hozzászólás Aktív témák