Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz xasd #25404 üzenetére

    akkor legalabb asztal ossze kene tudnod rakni, vagy a gephazban kb tudsz tesztelni.

    az AC ventik nagyon olcsok es max ar/ertek aranyban jok. maskepp: nagyon motorzajos, gyenge ventik (van nekem is itthon, tapasztalat, referenciapont a Scythe SFlex / Papst 4412 szeria). tapban a csere necces, indulasi pont mashol lehet, megsulhetnek a komponensek... egyszerubb venni egy normalis tapot (30k korul mar vannak felpasszivak). normalis tapokban (ertsd barmi amire en ra mernek bizni egy 980at) jellemzoen az ACnal vagy jobb (Yate Loon), vagy merfoldekkel jobb (Adda, San Ace) venti van.

    a 980 hutoje ha a 970 G1e megerositve, akkor csendben lesz. az AC Freezer 2 extreme nem egy csucshuto, de 95Wre boven eleg. afterburnerrel felul tudod vezerelni a videokartyat, CPUhutot elvileg az alaplap programja meg tudja oldani. 120as meretben target a 600-700rpm, 92nel olyan 1000-1200. illetve CPUnal 70 fok a legalacsonyabb fordulat mellett ahol meg nem megy feljebb, GPUnal ugyanez 80.

    rakd ki esetleg asztalra, haz nelkul, esetleg rakj a CPU melle vagy a GPU melle egy ventit.

    legen csendesiteni se olcso, vizen dragabb (ott kezdodik, hogy vegy egy Laing D5 pumpat). viszont, ha nem tudod mi hangos, akkor el fogsz kolteni egy raklapnyi penzt anelkul, hogy a gep hangosabb lenne.

    ha csend kell, akkor nincs egyszeru es magatol ertetodo megoldas, es nincs univerzalis recept. viszont egy ido utan minden egyes decibel exponencialisan dragitja a fejlesztest, amig odaig nem jutsz, hogy hallod a monitorod paneljenek az elektronikajat.

    azt tudom mondani mielott tovabb nezelodsz, ulj le es szisztematikusan nezd vegig, mi hangos, miert, es szoftveresen ebbol mit tudsz megoldani.

    en is megjartam a csendesitos iterativ poklot, PC leghutesben valamennyire otthon vagyok

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák