Új hozzászólás Aktív témák

  • leslie23

    tag

    Sziasztok,

    elég noob kérdés, de nem találok rá egyértelmű választ. Van az MNB-nek egy jó öreg ASMX/WSDL árfolyamok webservice-e, amit mint web reference behivatkozva szépen le lehet tömegesen lekérni árfolyamokat.
    Így néz ki a folyamat most nálam: példányosítom a GetExchangeRatesRequestBody osztályt, beállítom az objektum currencyNames, startDate, endDate tualjdonságainak értékét. MNBArfolyamServiceSoapClient objektum GetExchangeRates metódusának az imént létrehozott GetExchangeRatesRequestBody objektumot megadva mint argumentum, egy GetExchangeRatesResponseBody objektumot kapok vissza, aminek a GetExchangeRatesResult metódusa adja meg a response XML-t, benne az árfolyamokkal.

    Nekem technikai okok miatt arra lenne szükségem, hogy ezt a műveletet web reference nélkül tudjam megoldani, a kérdés, hogy ez vajon lehetséges-e? Valami olyasmire gondolok, hogy egyszerűen felépítem a request XML-t (LINQ to XML), majd egy hívás után (gondolom a GetExchangeRates endpoint lesz a kulcs) megkapom a response XML-t. Tud ilyet az ASMX?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák