Új hozzászólás Aktív témák

  • Gergő_

    őstag

    válasz dabadab #2181 üzenetére

    Sorry, én nem a tartalékokról, hanem a hűtőkben rekedő eszméletlen mennyiségre gondolok, mennyi is lehet az? 500 ezer 1 millió vakcina? Fogalmam sincs, de ez nem tartalék, ha tartalék kellett volna akkor, mindig fokozatosan után tudtak volna rendelni, hétről hétre, túlzottan raktároztak. A lényeg hogy előre ki lette -va a pénz.

    egyelőre ennyit találtam, de túlzottan nem érdekel az egész, mit tudok tenni?

    Mint arról lapunk is többször beszámolt: az állam négymillió, ingyenesen beadható oltóanyagot vásárolt az Omninvest Kft.-től, nagyjából 1100 forintos áron, s további - igénytől függően - maximum kétmillió adag előállítását kötötte le a gyártónál. Ebből került oltóanyag a patikai forgalomba, illetve az oltópontokra, ahol a lakosság térítés ellenében vásárolhatta meg. Az állami raktárakban megmaradt mennyiség nagyjából egymilliárd forintba került közpénzből, igaz, a 4,4 milliárd forintos vételárat nem egy összegben, hanem több részletben kell majd kifizetni, javarészt az új kormánynak.

    Az új influenza elleni oltóanyag szavatossági idejének meghosszabbítását kérte a gyártó. Ha az Országos Gyógyszerészeti Intézet nem ad erre engedélyt, akkor néhány hónapon belül több százezer adag megmaradt vakcinát kell megsemmisítenie az államnak. Ezek körülbelül egymilliárd forintnyi közpénzbe kerültek.

    végülis akkor ez 1 milliárd, tévedtem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák