Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz KMT #9581 üzenetére

    Az ilyen ventik akkor indulnak ha megkapják a vezérlő jelet, majd ahogy írod ha abba marad a jel onnantól ketyeg az 5-10 perc a leállásig.

    Az általam javasoltnál a "menetes furat" rendelkezik egy zárósapkával hogy vízvédett legyen, de ebbe kell különvásárolt tömszelencét tekerni. Na a tömszelencét kell aztán ráhúzni a kábelre.
    Vagy lehet gumi membránt is beleragasztani amit csak átböksz a kábellel, csak passzentosnak kell lennie a külső átmérőnek.

    Az általad linkelt is teljesen jó megoldás erre a feladatra, annál meg ahogy a fotón van a tetején az egy gumis átlyukasztható elem, amit kicsivel kisebbre lukasztasz mint a kábeled átmérője(vékony tol vagy grafit cezura) és akkor ahogy keresztül húzod nagyjából ráfeszül.
    Ezzel kvázi IP44-et, azaz a fröccsenéssel szembeni védelmet teljesíti, mivel lehet forgatni hogy a kábel alulról álljon bele. De azért a slagozás ellen ez a típusú nyomógomb nem áll ellen, de beltérre teljesen oké.

    Azért írok kábelt, mert feltételezem hogy 2 vagy ha otthon csak az van akkor 3 eres kábellel hozod a kapcsolandó jelet és viszed vissza a kötési pontig, ahonnan meg együtt megy a fázissal a ventiig. Ezutóbbi szakaszon jó lenne 4 eres kábelt jasználni(vagy ha csak az van otthon akkor 5 erest) hogy ne a földelő vezetőt használd fel vezérlőjelnek.
    Persze műanyag házas ventik esetén nem gond, de nem szerencsés.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák