Új hozzászólás Aktív témák

  • neduddgi

    aktív tag

    [link]
    Roppant érdekes lehetőséget vet fel a cikkben említett tény. Először is; a valóságos, fizikai tér a húrelmélet legkiterjesztettebb verziója szerint 24 dimenziós, és ebben az időben is előre - hátra is lehet mozogni... :DDD
    Az a felismerés, hogy az univerzum tágulásával párhuzamosan a fekete lyukak tömege, mérete stb., is párhuzamosan nő, még akkor is, ha a környezetükben láthatóan nincs meg azaz anyagmennyiség, amiből táplálkozhatnának; - táplálkozhattak volna ,- felveti azt, hogy a mi Univerzumunkon kívüli forrásból származik a sötét energia, ez tágítja a teret, de igazából leginkább az üres teret, hiszen maguk a galaxisok nem tágulnak, csak a közöttük lévő távolság nő. Az pedig, hogy a világunk miért három dimenziós, az következik; Gorelik: Miért Három Dimenziós A Tér? munkájából, azért, mert bonyolult struktúrák tartósan csak három dimenzióban hozhatók létre kettő vagy egy dimenzió esetén visszazuhan egy középpontba, négy, vagy több dimenzió esetén a nem tökéletes egyensúlyi feltételek esetén egy dimenzióval kisebb tulajdonságú darabokra szakad, egészen a három dimenzióig, amely egyedül képes arra, hogy struktúrákat hozzon létre tartósan.

    1. A Pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta; 2. A Pénz nem boldogít, csak ha van belőle elég; 3. A pénz nem boldogít, a hiánya pedig pláne nem.

Új hozzászólás Aktív témák