Új hozzászólás Aktív témák

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1558 üzenetére

    Mp4 videókról van szó egyébként. 30 és 60 fps-ben tud felvenni a kamerám.

    Ezek a felvételek tehát alapból váltottsorosak. Így végül is akkor melyik módszert javaslod átkonvertáláshoz kissebb video formátumba és DVD formátumba?

    Mind a kettőre kellene valami jó megoldás, mert egyrészt az eredeti mp4-ek nagyon nagyok, nagy a butsűrűség, szóval küszködik velük a számítógépem, valamint a DVD azért kellene, hogy egyszerűen vissza lehessen nézni gép nélkül a felvételt.

    Eddig konvertálni normálisan kisebb file-ba nem sikerült, akármibe konvertálok, marad remegős a kép. Nem tudom mit csináltam rosszul. Az általad említett Divx-es módszet nem próbáltam, gondolod akkor az lenne a megoldás? Ezt a kodek átállítást ebben a DivX Plus player szoftvercsomagban lehet csinálni? Úgy láttam abban van valami kodekbeállító alkalmazás.

    DVD-t már írtam ki elfogadhatót, a DVD Video Soft program csinálta, 60 fps-ből 30 fps-be lettek konvertálva a videók NTSC formátumba. PAL-ba konvertálásnál a kép szörnyű lett, NTSC-vel elfogadható, bár gyors mozgásnál vannak kissebb ugrások, azon lehet még finomítani, vagy lehetetlen a kissebb fps-be átkonvertálás miatt?

    Valamint van még egy probléma, amit eddig nem vettem észre. Ha a kamerával olyasmit veszek, ami 80-100 méternél messzebb van, homályos a kép, akkor is, ha belezoomolok, de csak számítógépen visszajátszva, HDTV-n tiszta. Ez hogy lehet? Ez is az interlaced miatt lehet? Gépen visszanézve olyan a videó, mintha az autofocus pontatlan lenne. Itt van példának egy videó, amivel ugyanez van, tegnap vettem fel.

    http://www.zshare.ma/16fy012akrpg

    Ha ezt gépen lejátszom, akkor homályos, HDTV-n tiszta.

    Ez a HDTV-m típusa: Philips 32PFL5604H/12

Új hozzászólás Aktív témák