Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz llll #18057 üzenetére

    Maximalista vagy, és olyan peremfeltételeket támasztasz, ami mellett azt sem tekinthetjük ténynek, hogy te magad létezel. Hiszen vannak már robotok, amikkel el lehet beszélgetni, és kérdésekre értelmes válaszokat tudnak adni.
    Értelmes ember definíciója pedig így konkrétumok nélkül megfoghatatlan. Vsz az szerinted, aki a te rendszered alapján fogad el ténynek dolgokat. Ez pedig elég szubjektív.

    Tehát itt most szakértőként a tudományos szakterületek érveit ekézed, és közben arról írsz, hogy a tudományosság nevében kellene a bizonyítékokat bizonyítékként kezelni. Ez elég szubjektívnek látszik. Nicsak, nem csak én vagyok szubjektív?

    Én állítom, hogy olyan, hogy vitán felül álló bizonyíték semmire sem létezik... Mert az ember már csak olyan, még az értelmes is, hogy mindent képes megkérdőjelezni. Ugyebár, amit az érzékszerveiddel érzékelsz, az sem a valóság, hanem csupán az agyad általi szubjektív leképeződés...
    Mehetünk ebbe az értelmetlen irányba is, csak én ebben nem vagyok partner, ennél drágább az időm.
    Nos, tehát vannak tények, amiket bizonyos tudományágak annak tartanak, lehet elfogadni, lehet kételkedni benne. De a hitem nem arra épül, hogy bebizonyították minden kétséget kizáróan, hogy Jézus élt, és azt tette, mondta, amit olvasunk róla az evangéliumokban, hanem egy személyes kapcsolatra épül, amit az Isten kezdeményezett felém, és én igent mondtam rá. És ez a kapcsolatom létezik 20 éve, fejlődik, árnyalódik, mint általában a komolyan vett tartós kapcsolatok. Nekem az Isten az Mennyei Atyám, akivel beszélgetek, aki utat mutat, aki megértet velem dolgokat, aki nevel és tanít. Nagyon sokat változtam a 20 év alatt, és ezt a vele való kapcsolatomnak köszönhetem. Nekem a hitem ebben a személyes kapcsolatban létezik. De ez nem mond ellent a tényeknek (csatolok vissza az első gondolataimhoz).

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák