Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsizoz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Előzmény:
A napokban átépítem az otthoni 2 gépemet, és az eddig a linux-os gépemben lévő Gigabyte odin 550W GT tápot (kb. 2-3 éves) átraktam a játékra használt gépembe.
Ennek örömére feltelepítettem a hozzá kapott progit, amin látom, hogy folyamatosan riaszt a 12v1-es mert a progi szerint 12,9 volt-tal üzemel. Alaplapon biosban nézve egy 12volt-os értéket mutat, ott folyamatosan jó az érték.
Tudom, hogy a sw-esen mért értéket nem kell komolyan venni, de elgondolkodtatott, hogy hátha nem tökéletes már a tápom.
Másik táp egy Hyperion 700W-os (LC8700) kb. 5 éves ez volt eddig a játék gépben, most menne a linux-os gépbe.Kérdés:
- Érdemes -e a két tápomat bevizsgáltatni, beépítés előtt?
- van -e ennek értelme, ad -e ez infót a táp állapotáról, vagy szerezzek egy mérőműszert és mérjem ki magam, és ha itt ok, akkor használjam egészséggel?
- foglalkozik -e ilyesmivel valaki Bp-en?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kicsizoz
csendes tag
válasz 04ahgy #10592 üzenetére
Értem, köszönöm!
nézzétek el nekem de csak 1 napja iratkoztam be a "táp problémák kurzusra", igyekszem gyorsan olvasni, addig meg lehet kérdezek pár butaságot!Tehát eddig azt gondoltam, hogy a molex csatin hiába nézem, mert a 12v1-es "csoportra" írja csak ki a magas értéket, az meg ahogy megtudtam a CPU csati az alaplapon.
A többi érték a 12v2; 12v3; 12v4 tökéletes (szoftveresen nézve!).Vagy ha az egyik 12volt-os értéket (tehát pl. a hdd csatin) megmérem, akkor az igaz kell legyen mindegyik kimenetre, vagyis az alaplapi csatlakozókra is?
-
kicsizoz
csendes tag
válasz agressiv #10594 üzenetére
Köszönöm, így már sokkal nyugodtabb lettem!
Azért most már megmérem!Progi azért tetszett, mert a táp ventin lehetett így csöndes módot választani,
asszony szétszekál, hogy hangos a gép, és már csak a tápnak volt hangja (netezés közben, nem terhelve!), ezért kezdtem átszerelni erre, és felrakni a progit, sokkal csöndesebb lett! Ma jött meg a fractal design r3-as ház hozzá, remélem mostantól boldogság lesz!Már csak nekem kell megnyugodnom a táp miatt!
-
kicsizoz
csendes tag
válasz 04ahgy #10605 üzenetére
Nálam azt jelenti a szoftveres csöndes mód, hogy alap állapotban (böngészés, youtube videók) minimumon megy a 14-es venti, azaz 700-as fordulaton.
Azt gondolom ez elég kell legyen, és lényegesen csendesebb mint korábban amikor 1500-on ment folyamatosan.
Persze, ha terhelésnél nem pörög fel időben az még okozhat gondokat...
-
kicsizoz
csendes tag
válasz kicsizoz #10593 üzenetére
Sziasztok!
Ígértem, hogy jelentkezem, a mérés után!
Kimértem minden ágon, és valóban ugyanazt az értéket mutatta akár hol mértem, stabilan 11.85V tehát a sw-es értékek nagyon nem valósak, ahogy mondtátok!
SW-ben teljesen eltérőek és áganként különbözőek voltak!Köszönöm a segítséget, és a tanácsokat, most már megnyugodtam!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest