Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Cassidey #1102 üzenetére

    A, PC-sync kábel, elosztó - a legegyszerűbb és egyben legbutább megoldás, csak manuális vakuzáshoz.

    B, Van a gyári OC-E2 és OC-E3 kábel, ami átviszi a TTL információkat is, ezzel teljesértékű kommunikációt biztosítva a váz és a vaku közt. Viszont van egy óriási hibája is: rövid (kinyújtva kb. 1m, ezzel nem sokra megy az ember) és k**** drága. Én egy utángyártottat (Yongnuo) vettem fillérekért, és átalakítottam flexibilis hosszúságúra: mindkét végén csatlakozó van, közé meg szabvány utp kábelt tudok dugni, így most 10 méter a leghosszabb, amit csináltam. A mastervakuig ezzel megy a jel, az meg vezérli a többit infrán, így mindhárom teljesértékű E-TTL2 rendszervakuként üzemel. Beltérben portrézáshoz ideális, tesztelve.

    C, e-bay-es kínai rádiós kioldó koppintások (Cactus clones), gyárilag gyenge vételi minőséggel és ebből következő instabil működéssel, amin egy kis antennatuninggal lehet segíteni. Ezzel megtöbbszöröződik a hatótávolságuk és stabil lesz a működésük, árban sem vészes. TTL infót nem visznek át, csak manuális vakuzás valósítható meg velük, az egyetlen előnyük a kábelekben való botladozás megszűnése.

    D, az előbb említett kínai kioldók eredetijei (pl.: Gadget Infinity), szintén e-bayről. Többszörös ár, de ugyanolyan gagyi minőség, ezeket is buherálni kell a normális működéshez. TTL működés itt sincs.

    E, Az Alien Bees, erről nem sokat tudok. TTL-t ő sem tud, itthon nem kapható, nem sok vizet zavar.

    F, a legendássá vált Pocket Wizard, ami a külföldi standard: ugyan nem viszi át a TTL vezérlést, de tud egy csomó kunsztot, pl. remote shooting rajta keresztül, atomstabil működésűre építették. Az ára is ennek megfelelően húzós, 30-40k / darab, ha éppen beszerezhető.

    G, az új generáció, a Radio Popper: TTL-t is átvisz (teljesértékű kommunikáció), de drágább a PW-nél is...Itthon nem kapható hivatalosan.

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák