Új hozzászólás Aktív témák

  • OgreImre

    senior tag

    Ráfaragtam.
    Vettünk új TV-t. Egy 11 éves Panasonic HDReady plazmát cseréltünk egy nagyobb szebb (?) Panasonic 4K-s készülékre.
    A UPC mediabox egy régi Thomson DCI6221 volt, nem volt rajta HDMI kimenet, az új TV-n meg nincs SCART, szóval bementünk a UPC-hez hogy legyen már HD csatorna is, eddig nem volt és kérünk új mediaboxot. (CL+ kártyát akartam, de az értékesítő lebeszélt, mint kiderült nincs raktáron CL kártya...) Kaptuk ezt az új csoda Horizon HD boxot.
    Jöttek bekötötték és...a csatornák harmada/fele szaggat mint az állat, élvezhetetlen, mindegy hogy HD vagy SD. Kijött a karbantartó, mondja,hogy a vezeték a falban (20 éve lett szerelve) nem jó, mert vékony és árnyékolatlan, túl nagy ellenállású stb. A jelerősség kb. 45-50%, a jelminőség 20-25%.
    A régi Thomson mediabox-al nem volt semmi szaggatás, gondolom volt benne rendes elektronika ami a gyengébb jel esetén is folyamatosságot tudott biztosítani.
    Most ott tartok, hogy verhetem szét az egész lakást (60cm vtg. tömör téglafalak), hogy új kábelezést alakítsak ki , mert hulladék mediaboxot gyártatnak.
    Jobban jártam volna ha maradok a meglévő előfizetésünknél egy SCART to HDMI átalakítóval...

    "And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

Új hozzászólás Aktív témák