Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz Apaxp #66520 üzenetére

    1. Egyrészt ez közel sem mindig így van, másrészt teljesen mindegy, változott a csatornák összetétele, ezért egyoldalúan szerződést módosít a szolgáltató, tehát az ügyfélnek van lehetősége felmondani a határozott idejű szerződést.

    2. Nyilvánvalóan nem, mert utána is megkapod azt a szolgáltatást, amire előfizettél. Ha eltűnik egy csatorna, akkor nem.

    3. Ha elolvasod a szerződésed, explicit ki van benne emelve az egyik bekezdésben, hogy a szerződő felek (előfizető és szolgáltató) a szolgáltatásokra külön szerződést kötnek. Tehát a telefonod, TV-d és interneted jogilag 3 különböző szerződés, hiába egy csomag a gyakorlatban.
    A TV szerződésed szolgáltató általi egyoldalú módosításával csak a TV szerződésedet van lehetőséged felmondani.
    Ugyanakkor a szolgáltatónak ilyen esetben nincsen joga a másik két határozott idejű szerződést egyoldalúan módosítani, tehát nem emelheti meg a másik két szolgáltatás árát listárra. Jobb is, hiszen eszetlen nagy kiskapu lenne, hiszen a törvénynek pont az a célja, hogy az előfizetőt védje a szolgáltató önkényes szerződésmódosításaival szemben, így pedig még egy szopatóeszközt adna a szolgáltató kezébe.

    (#66521) viktorhu
    Továbbra sem arról van szó, hogy bárkiben törést okozna egy csatorna elvétele, engem konkrétan egyáltalán nem érdekel, és nem is akarok ezért szerződést bontani.
    A beszélgetés arról szól, hogy a törvény ilyen esetben lehetőséget biztosít erre az előfizetőnek. A törvény célja az, hogy valamennyire védje az előfizetőt a szolgáltató önkényes szerződésmódosításaitól, illetve lehetőséget biztosítson arra, hogy ha aláírt egy határozott idejű szerződést, melyben vállalja, hogy X szolgáltatásért fizet adott összeget, és azt a szolgáltatást nem kapja meg, akkor könnyes búcsút vehessen a szolgáltatótól anélkül, hogy brutális kötbért varrnának a nyakába.
    Nem értem, ez egyesek számára miért ellenszenves dolog.

    Arról pedig nem is beszélve, hogy egyáltalán nem értem, miért védik egyesek ennyire a szolgáltatókat. Minden eszközt bevetnek azért, hogy szopassák az előfizetőket, ahogy tudják, néha az illegalitás élén táncolva, és ha beszélgetünk egy törvényről, mely talán enyhe hátrányt okoz a szolgáltatónak az előfizetővel szemben bizonyos esetben, fel vannak háborodva.

    Például velem is, és pár napja írta valaki, hogy vele is eljátszották azt, hogy hazudoznak arról, hogy nem kötelesek kötbért fizetni, ha a hiba az előfizető lakásán kívül van, a "külső hálózatban".
    -

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák